DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
USPJEŠNA GENERALKA

VIDEO: Pogledajte čaroliju nove Dinamove desetke pred West Ham! Petković sjajnim potezom riješio Šibenik

Modri nisu uspjeli zabiti do sredine drugog dijela kada je pukla obrana gostiju na Maksimiru.
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 11. rujan 2021. 18:52

DINAMO - ŠIBENIK 2:0 (Lauritsen 68', Ivanušec 78')

Stadion Maksimir. Gledatelja 1350. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Keglević i Novosel. Četvrti sudac: Burilo. VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Pajić. Delegat: Posavec (Maruševec).

DINAMO: Zagorac - Dilaver (od 57. Lauritsen), Theophile-Catherine, Šutalo - Špikić (od 63. Menalo), Mišić, Ivanušec, Moubandje - Tolić (od 57. Ademi), Petković (od 80. Baturina) - Jurić (od 57. Andrić). Trener: Damir Krznar.

ŠIBENIK: Rogić - A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina - Ćurić, Rak (od 72. Bailone) - Sahiti (od 46. Bačelić-Grgić), Marin (od 86. Lopez), M. Jakoliš - Delić (od 77. Torres). Trener: Mario Rosas.

U susretu 8. kola Prve HNL Dinamo je u subotu u Maksimiru protiv Šibenika slavio sa 2-0 golovima Rasmusa Lauritsena (68) i Luke Ivanušeca (78).

Prvi je zaprijetio Dinamo u 8. minuti preko Špikića, a odmah nakon toga pokušao je i Ivanušec, ali vratar Rogić oba puta bio je na mjestu.

U 35. minuti Šibenik je iz kontranapada mogao stići do gola. Marin je oduzeo loptu, uposlio Sahitija, koji je mogao dodati Jakolišu ili Deliću, ali je odlučio učiniti sve sam i izgubio je loptu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Dinamo u sudačkoj nadoknadi (45+1). Nakon akcije Ivanušeca i Špikića, Tolić iz blizine pogađa vratara Rogića.

Dinamo je poveo nakon kornera kojeg je izveo Mišić u 68. minuti. Lopta se iz centra kaznenog prostora odbila na drugu stativu do Ademija, koji ju je vratio u sredinu, a Lauritsen ju je glavom pospremio u mrežu.

U 76. minuti, nakon dodavanja Andrića, Ademi je pokušao sa desetak metara iskosa, ali vratar gostiju je obranio.

Ipak, u 78. Dinamo stiže do vodstva 2-0. Petković se driblingom na lijevom boku oslobodio čuvara dao povratnu loptu za Ivanušeca, koji pogađa mrežu.

Dinamo se izdvojio na vrhu sa 16 bodova, druga je Rijeka sa 13 i utakmicom manje, Hajduk, Osijek i Gorica također imaju po 13 bodova, a sedmi je Šibenik sa 7 bodova.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Završen je susret u Zagrebu Dinamovom pobjedom od 2:0.

88' Čeka se kraj dvoboja na Maksimiru, neće se Dinamo sada previše umarati ili izlagati nekim opasnostima.

83' Bit će ovo ipak nešto lakša završnica za Modre, ali Šibenik je probijen tek sredinom drugog dijela, dobar otpor danas pružili su narančasti.

80' Čekao se Petkovićev potez, a sada će on i izaći iz igre uz aplauz maksimirskih tribina. Umjesto njega na teren će Martin Baturina.

78' GOOOOOL! Kakva asistencija Brune Petkovića! Sve je napravio, fintom prošao svog čuvara Perića, a kasnije Luki Ivanušecu nije bilo teško zabiti...

76' Ademi! Nesporazum u obrani Šibenika iskoristili su Andrić i Ademi, bivši igrač Šibenika gađao je prvi kut s desne strane, Rogić je to obranio i odbio u korner.

74' Još jedan slobodnjak Mišića, stigla je lopta do Petkovića koji ne uspjeva u ostvarivanju svojih zamisli za tu akciju, lopta odlazi u gol-aut.

70' Andrić i Petković pokušali su složiti novu opasnost za Rogića, no bio je to samo novi udarac u okvir njegova gola. Lakše se diše u Maksimiru, razbudili su se i navijači.

68' GOOOOOL! Vodi Dinamo! Mišić je izveo korner, Ademi prebacio na Lauritsena koji je najviši u zračnom duelu i to je 1:0... Bilo je tu i tihe provjere, gol je priznat.

66' Petković je od Mine sada dobio jedan udarac kod korner zastavice, bit će slobodni udarac za Mišića. Andrić je skočio, bez opasnosti za Rogića.

63' Andrić je sada izbio sam pred Rogića, ovaj mu je obranio, točnije, zaustavio ga je.. No, ne bi se pogodak ni vrijedio, bilo je prethodno zaleđe.

61' Nisu dosadašnje promjene polučile brzi učinak pa će u igru i Luka Menalo. Ne treba govoriti o tome koliko bi izostanak današnje pobjede poremetio modre redove uoči važne europske utakmice.

57' Umjesto Marka Tolića ulazi kapetan Arijan Ademi, a umjesto Emira Dilavera ulazi Rasmus Lauritsen. Postoji i treća izmjena, ušao je Komnen Andrić umjesto Jurića.

55' Tolićev pokušaj nakon dobrog Špikićevog ubačaja nije bio precizan, nakon što je prvi nalet spriječio blok.

53' Evo gostiju! U dva navrata uputili su udarac, jednom je spasio Theophile, a drugi puta opet se ispriječio netko iz obrane Dinama. Nakon toga kontra Tolića koji je bio u zaleđu.

51' Špikić za Tolića, ovaj je probao petom za Petkovića, no prekombinirali su se Modri... Pokušavaju, ne može im se to osporiti, ali zasad je realizacija ozbiljan problem.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

49' Probao je sada Antonio Jakoliš po desnoj strani, stiglo je to do Zagorca koji je uspio zaustaviti i presjeći taj njegov ubačaj.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, šibenska klupa umjesto Suada Sahitija instalirala je Stipu Bačelića - Grgića. Sahiti je kažnjen zbog onog svog promašaja iz 35. minute...

POLUVRIJEME: Nema pogodaka u Maksimiru nakon prvih 45 minuta.

45+1' Velika prilika za Dinamo! Tolić nije zabio nakon sjajnog proigravanja Ivanušeca, vratio je to Špikić s desna u sredinu, a Rogić fantastično brani. Zasad najbolje što smo vidjeli od Modrih.

40' Pokušao je sada i Deni Jurić, preslabo za Rogića. Poluvrijeme bi moglo završiti bez golova, ali očekujemo još pokoji pokušaj, možda i izgledniju priliku.

38' Novi, već treći današnji udarac Moubandjea mogao je samo pogledom ispratiti Rogić. Neprecizno, slabo...

35' Bila je ovo dobra prilika za Šibenik. Suad Sahiti je izvrtio sve svoje čuvare i krenuo sam na kompletnu Dinamovu obranu. Imao je dva igrača na stranama, imao je Jakoliša i Delića, ali solirao je i izgubio loptu. U međuvremenu i žuti karton za Emira Dilavera.

32' Dobar pokušaj Mišića, morao se malo i ispružiti Rogić, bilo je to s 20-tak metara, pod gredu, sjajna obrana šibenskog vratara.

image
Luka Ivanušec i Stefan Perić
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

30' Prvi korner za Dinamo izveo je Josip Mišić, Šibenčani su obranili to s njihove prve vratnice. Dakle, Modri ne mogu zaprijetiti ni iz prekida, osim onih početnih pokušaja.

27' Očajnički, reklo bi se, pokušaj Dilavera s preko 30 metara, otišlo je to daleko...

24' Pridigao se Dilaver, neće biti potrebna promjena, čekali su već Lauritsen i Ademi ako će biti potrebno odmijeniti Dilavera.

22' Sjajna kombinacija Antonija Marina i Marina Jakoliša, potonji je ušao u kazneni prostor, stigao pred Zagorca kada ga je u pokušaju udarca klizećim startom spriječio Dilaver. Čini se da se povratnik u Dinamov dres i ozlijedio.

20' Špikićev ubačaj dočekao je Moubandje, no očekivala se njegova puno bolja, efektnija završnica od one koju je isproducirao.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

18' Čurićev slobodni udarac s lijeve strane nije naudio domaćoj obrani. I dalje je 0:0.

15' Gosti su se obranili od za njih najteže situacije, one iz 8. i 9. minute kada je Rogić skidao udarce Špikića i Ivanušeca. Nisu se Šibenčani uplašili, zasad odoljevaju svim pokušajima Modrih.

13' Dobar prodor Marina Jakoliša, nedostajao je samo zadnji pas za Delića, Dinamo bi tada bio u ozbiljnim problemima, možda i u zaostatku.

9' Dobar udarac Špikića s desne strane, solo-akciju odlučio je okruniti pokušajem kojeg je obranio Rogić. Lopta se odbila do Moubandjea koji je uz pratnju gostujućih čuvara loše reagirao. U nastavku akcije, Ivanušecov pokušaj brani Rogić.

6' Prvi pokušaj Šibenčana, probao je Delić s desne strane, s ruba kaznenog prostora. No, nije to pogodilo okvir vrata, bez posla ostao je Zagorac.

4' Špikić je na desnom, Moubandje je na lijevom wing-back mjestu. Dinamo igra s trojicom odostraga, a Petkovićeva desetka sjaji... Inače, još nema prilika.

2' Mislav Oršić danas nije u sastavu zbog lakše ozljede na jučerašnjem, posljednjem treningu pred utakmicu. Nema većih problema hrvatski reprezentativac, ali na Maksimiru nisu htjeli riskirati.

17.00 Utakmica je počela!

16.45 Vraća li se Edin Julardžija u Šibenik?

Edin Julardžija nije imao sreće, mladi Dinamov igrač otišao je na posudbu u Šibenik i baš kad je trebao uhvatiti mjesto u prvih 11 i konačno u punom opsegu iskoračiti u prvoligaški nogomet, teško se ozlijedio. Stradao je ligament koljena, Julardžija se vratio u Zagreb, ugovor o posudbi u Šibeniku je raskinut i Julardžija je opet igrač Dinama, na oporavku. Prema liječničkim prognozama na travnjak bi se trebao vratiti početkom ožujka iduće godine, a još nije poznato hoće li se vratiti u Šibenik, do kraja sezone ostati u Dinamu ili možda na neku treću adresu. Navodno nijedna strana ne bi imala ništa protiv njegovog povratka na Šubićevac, međutim daleko je još ožujak, pred Julardžijom su mjeseci napornog rada i rehabilitacije.

image
Lirim Kastrati i Edin Julardžija
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

16.25 Očekujemo Modre u formaciji 4-2-3-1 s Petkovićem iza Jurića. No, vidjet ćemo kako će to Krznar posložiti.

16.20 Zadnja utakmica velikog Josipa Kužea na Dinamovoj klupi..

Jedna od Šibenikovih pobjeda nad Dinamom ispisala je trenersku presudu Josipu Kužeu na Dinamovoj klupi. U sezoni 2006./07. Dinamo je gostovao na Šubićevcu u 13. kolu, poveli su Modri golom Modrića, no Kartelo i Rukavina bili su strijelci za Šibenčane i važna tri boda. Iako je to bio prvi HNL poraz Josipa Kužea te sezone, postao je bivši. Tko bi tada rekao da će mu to biti i posljednja utakmica na Dinamovoj klupi u karijeri, iako je bilo nekih signala, Kuže se nikad nije vratio u Maksimir.

16.10 Tko je nova Dinamova desetka? Sve o nasljedniku Lovre Majera pročitajte OVDJE.

>>> Stigli su sastavi! Osim ozljeđenih, u domaćem sastavu, čak niti na klupi nema Mislava Oršića. Od prve minute kreću povratnik Tolić, ali i Moubandje. Priliku od starta dobio je i Špikić, a nema Marka Bulata, kao ni kapetana Ademija koji je na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:23