Ivan Peric / CROPIX CROPIX
ZAUSTAVLJEN POBJEDNIČKI NIZ

VIDEO: POGLEDAJTE GREŠKU KOJA JE SPASILA OSIJEK Sudac je dobro procijenio 'zaleđe', prvi strijelac pokazao zašto klub za njega traži bogatstvo

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz na Gradskome vrtu s Kuleševićem na klupi, u 21. kolu HNL-a gosti iz Zaprešića došli su do boda (1:1). Za Inter je strijelac bio Conev u 32. minuti, izjednačio je Marić pet minuta kasnije. Osječani su sada treći s 35, a Žuto-plavi osmi sa 17 bodova.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. veljača 2020. 15:21

OSIJEK - INTER 1:1 (Marić 35' / Conev 31')

OSIJEK (3-4-3): Ivušić - Lončar, Gutieri, Majstorović - Todoroski (od 61. Ndockyt), Kleinheisler, Pilj, Bočkaj (od 32. Talys) - Grezda (od 88. Špoljarić), Marić, Lopa

Trener: Ivica Kulešević

INTER (4-2-3-1): Frelih - Rom, Savić, Van Bruggen, Haas - Postonjski, Mlinar - Mitrović, Tsonev (od 82. Zamouri), Serderov (od 85. Bosec) - Mamut (od 61. Bilobrk)

Trener: Željko Petrović

OSIJEK, stadion Gradski vrt Gledatelja: 2.120 Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Ozbiljan je kiks napravio Osijek. Računao je na sva tri boda. Osvojio tek jedan. Igrao je od 16. minute s igračem manje. To je kakva takva izlika, ali objektivno nije bio pravi ni na očekujućoj razini. Inter je svoj bod zaslužio.

Nije trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević ništa skrivao uoči dolaska Intera. U najavi susreta objasnio je predstavnicima medija kako ima samo jednu dvojbu u svezi svog sastava. Tko će uz Mirka Marića i Erosa Grezde biti treći u njegovom napadu. Vagao je između Antonia Mancea i Dmitra Lope. A svoje je povjerenje dao Ukrajincu dok je Mance ostao među pričuvama. Interov je pak trener Željko Petrović ostao dosljedan najavljenom sastavu. No, zanimljivo je, iako po važećim propisima u zapisniku može biti još jedna cijela momčad na klupi za pričuve ni Osijek ni Inter nisu imali brojno društvo. Kod domaćih su bila ukupno osmorica, a kod gostiju uz pričuvnog vratara Hadžikića još samo pet igrača. A na formacijski raspored udarnih momčadi ni jednih ni drugih to nije imalo utjecaja. Stratezi su ostali pri onom što su i najavili.

Prva utakmica Osijeka u nastavku prvenstva u Gradskom vrtu doživjela je i svoju premijernu upotrebu VAR-a na osječkom stadionu. A tehnologija nije bila potrebna da sudac Vidulin nakon samo četrdeset sekundi igre posegne u džep i izvadi žuti karton koji je pokazao Lopi zbog neopreznog i zasigurno bolnog starta na nogu Postonjskog. A i inače je Lopa rekorder u HNL po broju zarađenih žutih kartona. Dobro je ipak što je Postonjski nakon ukazane mu pomoći nastavio s igrom.

A razvoj događaja na travnjaku nametao je dojam kako gosti iz Zaprešića hrabro i bez panike izdržavaju početne napadačke pokušaje svojih domaćina. Nije ih doduše bilo puno i opasno prijetećih, ali Osijek je tražio neku pukotinu u zadnjem redu Intera. Nije mu baš išlo u organizaciji napada, ali jeste Petru Bočkaju koji je Romu u desetoj minuti driblingom svezao noge u čvor, pa odlično ubacio loptu pred vrata. Međutim, Marić se u pokušaju da uputi udarac glavom poslužio prekršajem zbog čega je taj obećavajući napad njegove momčadi koji je sjajnim potezima povukao i osmislio Bočkaj propao. Doduše propao je i onaj gostiju u 10. minuti kada je Srederov zamalo ostao kratak da glavom uputi udarac.

U 16. minuti Osijek je ostao s igračem manje. Lopa je u napadu simulirao prekršaj i nastojanju iznuđivanja kaznenog udarca, a sudac Vidulin mu pokazao drugi, isključujući, žuti karton. Malo je nedostajalo da domaćina snađe još jedna neugoda. Mitrović je u 19. minuti odlično centrirao s desne strane, a Mamut ni od koga ometan s pet metara glavom loptu poslao preko grede. Bili su to trenuci kada su Bijelo-plavi shvatili da ih u nadmetanju s Interom čeka daleko teža zadaća nego što su se nadali. Oni su bili ti koji su imali velik rezultatski imperativ. Pobjeda, tri boda, zbog nastavka borbe za drugo mjesto na tablici bila im je nužnost. A onda je za domaće nastupio novi udarac i veliki problem. U 30. minuti je zbog ozljede zamjenjen morao biti Bočkaj. S dva igrača manje u 32. minuti dok se Talys spremao ući u igru umjesto Bočkaja Osijek je primio i gol. Inter je sve ponuđeno prihvatio objeručke i došao u zasluženo vodstvo. Na sreću domaćih ne zadugo. Konfuznost obrane gostiju koštala ih je primljenog pogotka. A postigao ga je, tko bi drugi nego Mirko Marić kojem je to već petnaesti gol u ovom prvenstvu.

Iako brojčano neravnopravan Osijek je tražio drugi pogodak, rezultat koji bi ga doveo u prednost. Pokušao je Grezda, nije to bila teška pozicija, ali bio je neprecizan u 50. minuti. Na drugoj strani Mamuta je u prigodi zaustavio Ivušić, a i kolega mu ispred mreže Intera, Frelih, nije dopustio Kleinheisleru da se upiše u strijelce. Mogao je Grezda u 80. minuti, trebao u stvari bolje reagirati a propustio je dobru prigodu. Još i bolju Marić nakon toga, ali pucao je preko vrata. Događa se i najboljima, potrošio se, neka mu to bude kao opravdanje ionako je od svih na travnjaku najviše pokazao. Ali, šteta njegova je prigoda da je iskorištena Osijeku mogla donijeti pobjedu.

REAKCIJE TRENERA: Silno je rječit i zadovoljan bio trener Intera Željko Petrović po završetku utakmice. Pošteno je priznao:


- Da nam je netko prije utakmice ponudio bod u Gradskom vrtu, prihvatili bismo i bili bismo zadovoljni. Sada poslije svega i nismo. Ne znam kad će nam se opet pružiti takva prilika da pobijedimo Osijek na njegovu terenu. Imali smo u drugom poluvremenu dva zicera i nismo ih realizirali. Osijek je odlična momčad, ima fantastičnu špicu (Marića, op. a.) koja svaku loptu primi, zadrži, zna što s njom može i hoće učiniti. Mi smo dobro igrali, ali tek slažemo momčad, neki naši igrači imaju tri treninga s ostalima. Međutim, vrijedan je ovo bod - izjavio je Željko Petrović.


Smireno je, onako na prvu, svoju analizu i viđenje iznio Osijekov strateg, Ivica Kulešević.


- Prosuli smo bodove na svom terenu. Dogodilo se, idemo dalje, čekaju nas sada tri derbija u nizu. Moramo analizirati, prespavati i vidjeti što je bilo. Sve je otišlo u krivom smjeru u trenutku kada je Lopa isključen, a onda se još i Bočkaj ozlijedio. Primili smo gol kada smo imali dva igrača manje jer nismo uspjeli reagirati na vrijeme s izmjenom. Na kraju smo ipak uspjeli poravnati rezultat i izvući se. Kažem, sve ću još gledati. A inače ne komentiram suđenje, samo što ovaj put imam dojam da je suđenje nekim čudnim odlukama izazvalo obostranu nervozu na igralištu. No mi smo ukupno gledano bili bolji i imali zrelije prilike, koje međutim nismo iskoristili i time nismo ostvarili svoj cilj - kazao je trener Osijeka Ivica Kulešević. (dr)

OSIJEK - INTER 1:1 (Marić 35' / Conev 31')

OSIJEK: Ivušić - Lončar, Guti, Majstorović - Todoroski, Lopa, Kleinheinsler, Bočkaj - Pilj - Grezda, Marić

INTER: Frelih; Haas, Van Bruggen, Savić, Rom, Mlinar, Postonjski, Serderov, Conev, Mitrović, Mamut

----------------------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Nije se proslavio Eros Grezda i Kulešević ga vadi iz igre. Ulazi Josip Špoljarić.

83' - Još jedan veliki promašaj na Gradskome vrtu! Marić je izbio sam pred Freliha, a zatim neprecizno gađao iznad grede! Osječani su već odavno mogli osigurati pobjedu...

81' - Druga promjena kod Intera. Izašao je Conev, zamijenit će ga Oussama Zamouri.

80' - Što je sada promašio Grezda!!! Lončar je ubacio idealnu loptu pred vrata Zaprešićana, a Grezda još jednom promašuje, spetljao se u mat-poziciji i propustio realizirati čisti zicer!

61' - Uzvraća odmah Ivica Kulešević. Izlazi Todor Todoroski, mijenja ga Merveille Ndockyt.

61' - Prvi put mijenja trener Intera Željko Petrović. Ući će Borna Bilobrk umjesto Ivana Mamuta.

53' - Mnogo uzbuđenja u nastavku! Kleinheisler je prošao Mlinara i sjurio se kao brzi vlak u šesnaesterac, a Frelih sjajno skida taj zicer!

51' - I Serderov je mogao povećati vodstvo, ali pucao je neopisivo mlako iz jako dobre pozicije, trebao je to biti novi vodeći pogodak za Žuto-plave.

50' - Zapucao je Grezda dobru šansu, njegov udarac iz blizine odlazi preko grede.

46' - Kreće nastavak u Osijeku. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45+3 - Završeno je prvo poluvrijeme.

35' - GOL ZA OSIJEK! Marić je zabio nakon velike pogreške Savića! Mariću je to 15. ovosezonski pogodak.

34' - Zbog ozljede je igru napustio Bočkaj i to je novi težak udarac za Osijek. Zamijenio ga je Talys.

31' - GOL ZA INTER! Zabio je Conev glavom s ruba peterca nakon ubacivanja Serderova s lijeve strane.

24' - Prva prava prilika za Osijek. Pucao je Pilj, ali lopta odlazi preko gola.

16' - Lopa je zaslužio drugi žuti karton zbog simulacije u kaznenom prostoru. Osijek je tako rano ostao s igračem manje.

15' - Najozbiljnija prilika na utakmici i to za Inter. Nakon ubacivanja s desne strane u skoku je bio Serderov, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu.

10' - Lijepa akcija Bočkaja i ubacivanje s lijeve strane na Marića, ali dosuđen je prekršaj nad obrambenim igračem u kaznenom prostoru.

5' - Inter je u prvih pet minuta dva puta pokušao iz prekida ugroziti gol Osijeka. Domaćini su imali lijepu priliku iz kontre, ali je Pilj pogrešno dodao u presudnom trenutku.

1' - Odmah na startu na travnjaku je ostao u bolovima ležati Postonjski. Na njega je grubo startao Lopa i sudac Vidulin je pokazao žuti karton.

1' - Počela je utakmica u Gradskom vrtu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:15