MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
IKONA DALMACIJE

Video: Pogledajte kako je ‘kralj baluna‘ presudio derbi! Kopić? Kao da je vodio Hrvatski dragovoljac...

Livaja je sasvim zasjenio Petkovića, a to što treneri rade Luki Ivanušecu pravi je zločin...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. prosinac 2021. 20:00

Marko Livaja dominirao je derbijem, splitski "kralj baluna" pogotkom i asistencijom režirao je pobjedu Bijelih na Maksimiru i od svih reprezentativaca koje je Zlatko Dalić mogao vidjeti na derbiju njemu je morao zapljeskati.

Pogledajte gol Livaje:

Pogledajte asist Livaje:

U ogledu Modrih i Bijelih na travnjaku su bila četvorica Vatrenih iz zadnje akcije i plasmana na Svjetsko prvenstvo. Ako je derbi najavljivan i kao dvoboj Brune Petkovića i Marka Livaja, ikona Dalmacije uvjerljivo ga je dobila i potvrdila moć kojom vodi svoju momčad kroz prvenstvo. Livaja je pokretač, inspiracija i snaga, on je i detonator i malj, za HNL kriterije superstar.

Hajduk ovog časa osim njega nema A reprezentativce, no nekadašnji Vatreni Lovre Kalinić i Dario Melnjak odradili su dobru utakmicu, nisu se odrekli takvih ambicija.

Dinamo je bio poput uvela cvijeta, blijed i bojažljiv, neshvatljiva je brzina atrofije samopouzdanja. Željko Kopić postavio je Modre kao da vodi Hrvatski dragovoljac, a ne prvaka. U takvoj ekipi niti reprezentativci nisu odskakali. Bruno Petković je veći dio susreta ostao odsječen nalik na njegova izdanje za Hrvatsku protiv Španjolske na Euru, tek u drugom dijelu, kad je povučen pa je sam dolazio po loptu imao je nekoliko akcija, koje ipak nisu izvedene do kraja. Šutevi su mu blokirani.

To što treneri rade Luki Ivanušecu zločin je prema tom vrlo dobrom nogometašu, seljakaju kao kao "Katicu za sve", a on zbog toga polako postaje "Katica za ništa". Samo u ovoj jednoj utakmici igrao je "desetku", desno krilo i lijevo krilo. Mislav Oršić već je duže izvan forme, a jedino na visini reprezentativnog izdanja bio je Dominik Livaković. Što je najbolje dokazao izvrsnom obranom Livajina šuta sredinom prvog poluvremena. Imao je četiri obrane. Kalinić je prvi put morao obraniti udarac u 40. minuti, a kasnije do kraja dvoboja još samo jednom.

Petković, Ivanušec i Oršić zajedno nisu imali udarac u okvir, tek dva pokraj gola, a kad je tako jasno je zašto Modri nisu bolje prošli. Pa Dinamo je daleko kvalitetnije igrao u Kupu s Rijekom, nakon čega je Krznar otišao, nego u ovom susretu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:58