Slavlje igrača Slaven Belupa protiv gostiju iz Istre
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
FESTIVAL GOLOVA

Video: Pogledajte kako su Farmaceuti ‘pomeli‘ Istru u samo pola sata! Krstanović zabio 99. gol u HNL-u!

Slaven je već od prve minute krenuo žestoko, pa je u 27. minuti bilo već 3-0 za domaćina...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. lipanj 2020. 18:17

SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961 3:0 (Zirdum '13, Krstanović '25, Jeffren '27)

SLAVEN BELUPO: Ježina - Božić, Paracki, Zirdum - Bogojević, Lulić, Bačelić Grgić, Glavčić, Goda - Jeffren, Krstanović

ISTRA 1961: Duka - Grujević, Tomašević, Bosančić, Gonzalez - Blagojević, Močinić, Fintić - Gržan, Delić, Guzina

Težak raspored za Istru


Ovom pobjedom Slaven je zabetonirao sedmu poziciju, a Puljani su ostali pretposljednji. Velika je vjeroajtnost da će tamo i ostati do kraja te da će preko dodatnih kvalifikacija s Orijentom tražiti ostanak u ligi. Raspored do kraja prvenstva ne ide im na ruku, domaćini su, naime, Gorici i Dinamu, a idu u goste Osijeku i Rijeci.

82' - Pljesak za Krstanovića i Bogojevića


Tomislav Stipić odlučio se na dvije promjene u samoj završnici. Uz veliki pljesak s tribina izašli su strijelac Krstanović i dvostruki asistent Bogojević, a ušli su Šego i Međimorec.

74' - Debi Lisice


Kako je utakmica odavno bila riješena, Ivan Prelec povukao je novi potez i dao je prigodu Matteu Lisici, debitantu u Prvoj HNL. Lisica će 9. srpnja napuniti tek 17 godina, a po vokaciji je vezni igrač. Ušao je umjesto Fintića.

70' - Stipić daje šansu mladima


U završnici utakmice domaći trener Stipić odlučioje dati prigodu dvojici mladića iz Slavenova pomlatka. Umjesto Nemanje Glavčića ušao je Niko Havelka, a Matka Zirduma zamijenio je Arijan Brković. To je ujedno značilo i promjenu pozicija za Godu koji se vratio na lijevog stopera, a Lulić je zauzeo lijevi bok.

64' - Dvije prijetnje Bušnje


Navijači Istre tek su nakon sat vremena utakmice stigli na stadion, unatoč visokom vodstvu počeli su s pjesmo, a to kao da je probudili igrače u žutim dresovima. U istoj minuti Denis Bušnja je dva puta opasno zaprijetio. Prvi pokušaj blokirao je Zirdum, a drugi sa 20 metara odlično je obranio Ježina. Domaći su ubrzo imali novu prigodu, ali Godin pokušaj sa 16 metara obranio je Duka.

60' - Duka spasio novi gol


Imala je Istra dva kornera u nizu, no ništa nisu napravili iz njih, naprotiv, ubrzo je sijevnula brza kontra u kojoj je Bačelić Grgić došao na 14 metara, snažno je pucao, ali je Duka vrhunski obranio nogom, lopta se odbila do Jeffrena, ali igrač iz Venezuele nije se najbolje snašao, nego je pucao pored gola. Ubrzo ga je zamijenio Mateus Lima.

58' - Izašao Guzina


Nije bilo nikakvih uzbuđenja u drugom dijelu. Puljani su i dalje bili posve bezopasni prema naprijed, stoga je trener gostiju povukao novi potez s klupe. Umjesto Gedeona Guzine ušao je Robert Perić-Komšić.

46' - Dvije promjene u Istri


Premda je Ivan Prelec imao razloga za puno promjena, odlučio se tek na dvije. Umjesto Šime Gržana ušao je Denis Bušnja, a Ivvana Delića zamijenio je Stefan Lončar. Domaći strateg nije imao razloga za bilo kakve promjene.

Puljani bezopasni u gostima


Momčad Ivana Preleca rado je viđen gost. Naime, u posljednjih osam dvoboja prije gostovanja u Koprivnici doživjeli su poraz, a pri tome su zabili samo jedan pogodak. Ukupno su na strani osvojili tek pet bodova i zabili pri tome samo pet golova. Jedino slavlje na gostujućem travnjaku ostvarili su prije 340 dana, u drugom kolu pogocima Ćuže slavili su na gostovanju u Zaprešiću sa 2:0.

3:0 - JEFFREN (27) ⚽


Nova dobra akcija domaćina, opet je Bogojević prošao desnom stranom, ubacio je na 10 metara gdje je bio Jeffren koji je desnom nogom proslijedio loptu u mrežu nemoćnog Duke. Bivšem igraču Barcelone je to prvijenac u Prvoj HNL.

2:0 - KRSTANOVIĆ (25) ⚽


Slaven Belupo stigao je do povećanja vodstva nakon odlične akcije Bogojevića koji je na desnom boku izvrtio Delića i sjajno ubacio na pet metara gdje je najviši bio Krstanović i glavom je sproveo loptu u mrežu. Njegov je to 11. pogodak ove sezone, ukupno 99. u Prvoj HNL

21' - Nastavak dominacije domaćina


Puljane je pogodak očito šokirao jer nisu se uspjeli nametnuti. Naprotiv Slaven Belupo i dalje je bio taj koji je inzistirao na napadu, pa je tako u 21. minuti Krstanović ostavio loptu Bačelić Grgić, no njegov udarac sa 20 metara otišao je pored gola.

1:0 - ZIRDUM (13) ⚽


Slaven je u dvije minute izveo tri kornera, a posljednji je donio i vodstvo. U pravom glavometu Koprivničani su uspjeli svladati Duku, Bačelić Grgić na osam metara je nekako glavom prebacio do Zirduma na tri metra od gola, koji je loptu traljavo zahvatio, ali je ona u visokom luku ušla u mrežu za vodstvo domaćina. Bio je to njegov prvoligaški prvijenac.

2' - Prva prijetnja gostiju


Nešto više od 400 gledatelja okupilo se na suncem okupanom stadionu u Koprivnici. Oba trenera izveli su najavljene sastave sa po jednom izmjenom. Umjesto Lime za domaće je u napadu zaigrao Jeffren, a lijevi bok Istrine obrane zatvarao je Gonzalez, a ne kako je najavljen Markus Pavić. V.eć u drugoj minuti pogriješio je Paracki, ali Guzina na jednu dugu loptu nije stigao, pa je ona završila u naručju Ježine.

Slavenom trener Tomislav Stipić za važan ogled s Istrom 1961 opet će na raspolaganju imati igrače koji su zbog kartona propustili Poljud. A to je skoro pola ekipe, jer u obranu se vraća Božić, u vezni red Bačelić Grgić i Lulić, na lijevi bok Goda, a u napad Jeffren. Današnji koprivnički gost prikazuje dopadljive partije nakon korona-stanke, ali ne može biti zadovoljan brojem osvojenih bodova.
- Istra igra lijep nogomet za oči, napadaju s loptom, a najopasniji su kad je nemaju - kaže trener Stipić.
Ni Farmaceuti nisu zadovoljni bodovnim učinkom, no uspjeli su doći na korak do izbjegavanja kvalifikacija. Iako su i u gostima počeli igrati hrabro, posebno su jaki doma gdje u tri prvenstvene utakmice nakon pauze još nisu primili gol.

Otkako su u istom rangu, Puljani s današnjim domaćinom u Koprivnici u pravilu imaju loše provode. Otkako je tamo i Krstanović, onda se te negativne “opcije” za Zeleno-žute poklapaju.
- Po meni su oni od početka bili potencijal za europski iskorak, no slabiji start ih je udaljio od te ambicije. Sa Stipićem su dobili novu energiju, imaju svoj način igre, u kojem igrači kao Krstanović rješavaju stvari kad zapinje. To je još jedna od utakmica imperativa za nas. Dok su oni rasterećeni, osvježili su dio momčadi u prošlom kolu, mi smo u bitci za ostanak u ligi. To znači da, koliko god teško, idemo dati najbolje od sebe i pokušamo srušiti prognoze koje nam ne daju šanse - kazao je trener Ivan Prelec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 11:17