screenshot
OSTALI BEZ BODOVA

VIDEO: POGLEDAJTE PRVU NEDVOJBENU GREŠKU VAR-A U HRVATSKOJ Pogriješili su i glavni sudac utakmice i VAR soba, a Osijek je na kraju teško oštećen

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. ožujak 2020. 21:32

U dvoboju 25. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Istre 1961 pobijedili Osijek s 1-0 (1-0) i ubilježili važne bodove u borbi za ostanak.

U 21. minuti utakmice Osijekov veznjak Lopa u kaznenom je prostoru pogodio vratnicu, odbijenu loptu prihvatio je Istrin stoper Bosančić je iz prve pokušao izbiti.

Kako je to napravio loše, lopta se odbila do Ndocktya koji je zabio pogodak. Sudac Zebec pokazao je na centar, ali javio se VAR tvrdeći da je Ndockty bio u zaleđu u trentku kad je Lopa pucao na gol. I doista je bilo tako, ali nakon što je Bosančić svjesno i kontrolirano udario loptu, logično je reći da je krenula nova akcija i da je pogodak Ndocktya čist. Što znači da su VAR sudac Gabrilo i Zebec zajednički pogriješili poništavajući pogodak Osijeka.

VAR sudac Gabrilo i sudac Zebec očito su se vodili pravilom koje kaže da "nije nova akcija ako obrambeni igrač udara loptu koja ide u gol ili blizu gola". Međutim, u spornoj situaciji lopta se od vratnice doista odbila blizu gola, ali nije išla u gol, tako da bismo u ovoj situaciji potpisali prvo pogrešku VAR-a od njegovog dolaska na HNL terene.

Kod poništenog gola mladog Lončara sve je bilo čisto, gol s pravom nije priznat zbog zaleđa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:42