ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
PODJELA BODOVA

Video: Pogledajte spornu situaciju i penal za goste! Benko promašio zicer, Varaždin ‘nestao‘ u nastavku

Susret Varaždina i Šibenika završio je rezultatom 1:1 što je na kraju i najpošteniji ishod...
Piše: Ivica Herceg, SNObjavljeno: 16. travanj 2021. 18:51

VARAŽDIN - ŠIBENIK 1:1 (Đurasek '10; Jurić '75 - 11m)

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Pataki i Tomas. Četvrti: Burilo. VAR: Vučković. AVAR: Crnčić. Delegat: Jurina.

VARAŽDIN (4-3-2-1): Horkaš – Memija, Čelić, Pellumbi, Tkalčić (od 46. Kolarić) – Postonjski, Guera Djou (od 88. Senić), Đurasek – Benko (od 86. Vuk), Herrera (od 72. Petković) – Obregon. Trener: Zoran Kastel.

ŠIBENIK (4-4-2): Rogić – Pajić, Schildenfeld, Bilić (od 46. S. Sahiti), Kvesić (od 72. Laća) – Rak (od 46. Mina), Bulat, Mesa, E. Sahiti – Ampem (od 46. Batarelo), Jurić. Trener: Sergio Escobar.

Žuti kartoni: Mesa (34 – preoštar start), Kolarić (66 – povlačenje), Mina (84 – start s leđa), Benko (85 – preoštar start), Laća (90+1 – preoštar start), Pajić (90+4 – povlačenje). Igrač utakmice: Andris Herrera.

---------------------------------------------------------------------------

U Zagrebačkoj ulici podjela bodova s kojom daleko nezadovoljniji može biti domaćin. Glavni je dojam da je rezultat skrojen nakon odluke VAR-a, koja je po običaju naišla na različite odjeke u suparnićkim taborima. No, ako se uzme u obzir da je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme možda je podjela bodova i najrealniji ishod.

U derbi donjeg dijela tablice Varaždin i Šibenik krenuli su s dosta opreza. Na zagrijavanju je morao odustati zbog bolova Posavec, pa je u početnoj postavi istrčao iskusni Leon Benko za svoj 199. nastup u Prvoj HNL.

Šibenčanima su pripale prve minute, imali su slobodni udarac Bulata i prvi korner, ali bez opasnosti za vrata Horkaša. I onda je Varaždin preuzeo sve konce igre u svoje noge. Iz prve akcije došao je u vodstvo preko Đuraseka u 11. minuti poslije prodora Herrere na desnom boku. Njegov ubačaj došao je do potpuno usamljenog Đuraseka, domaći kapetan imao je vremena točno naciljati, pritom je uhvatio vratara Rogića na krivoj nozi i mreža se zatresla.

Pogodak Đuraseka za 1:0:

Posebno je raspoložen bio Herrera na desnom boku. U isto vrijeme u obrani je dominirao Ćelić i s odmakom vremena sve najvažnije događalo se pred vratima Rogića. U 13. minuti ooet Herrera ubacuje, kod lopte su Benko i Obregon, koji puca iskosa tik uz vratnicu. Ohrabrio se i Đurasek malo kasnije, pa pokušao s 40-ak metara iznenaditi vratara.

U 17. minuti nova velika prilika za domaćina, prodor Đuraseka završio je proigravanjem Obregona, a varaždinski napadač gađa vratnicu. U 22. minuti brzonogi Herrera opet je nezadrživ, oštro ubacuje do Benka kojeg na tri metra od praznih vratiju lopta pogađa u koljeno i prelijeće vratnicu.

Šibenik je tek u 29. minuti prvi puta zaprijetio Horkašu, učinio je to Jurić s gotovo 30 metara, ali točno po sredini vratiju. Varaždinci i dalje dominiraju, prvo Postonjski ima slobodni udarac na 20 metara,, zatim u 36. minuti dugačka akcija Plavih koju udarcem glavom okončava Obregon. Malo kasnije i Đurasek prijeti, njegov udarac odlazi uz desni gornji kut.

U svemu Varaždin je totalno dominirao, ali je na odmor otišao samo s minimalnim vodstvom, iako je imao dosta prilika da već u prvih 45 minuta riješi putanje pobjednika.

U drugo poluvrijeme Šibenik je ušao s trojicom novih igrača. I doista su Batarelo, Mina i Salihi donijeli živost i dominaciju gostiju, koji su u prvih deset nastavka izveli tri kornera s lijeve strane te imali izglednu pozicija za Batarela u 51. minuti. Domaćin je tek u 61. minuti pokazao da postoji na terenu, ali dalekometni pokušaj Guera Djoua nije bio previše opasan.

Svjesno ili ne, Varaždinci su potpuno prepustili posjed Šibenčanima, utakmica je sve više nalikovala onoj prethodnoj na istom stadionu sa Slaven Belupom. U 72. minuti nakon drugog oglašavanja VAR sobe došlo je do odluke o kaznenom udarcu koji je izazvao mnogo prosvjeda i žuči kod domaćina.

Dvoboj Kolarića i S. Sahitija počeo je u kaznenom prostoru, igrač domaćina bio je metar bliži lopti, ali na izlasku izvan šesbaesterca Sahiti je pao i na veliko iznenađenje, nakon vijećanja, sudac Lovrić je pokazao na 11 metara. Jurić je bio precizan, snažnim udarcem neobranjivo je pogodio sam gornji kut za poravnanje.

Pogledajte penal i gol za Šibenik:

Poslije poravnanja i domaćini su krenuli prema naprijed ne bi li nadoknadili propušteno. Međutim, pravih prilika i završnice akcija nije bilo. Obojica trenera napravili su još brojne izmjene, Lovrić se na kraju zaustavio na šest pokazanih javnih opomena. U posljednjih desetak mimuta obje su momčadi više nalikovale grogiranim boksačima, pa niti pet minuta sudačke nadonade nije donijelo promjenu rezultata, s kojim je momčad Varaždina i dalje ostala u opasnoj zoni kada je riječ o ostanku među prvoligašima.

-------------------------------------------------------------

Izjave trenera

Zoran Kastel, Varaždin:

- VAR nas je opet skupo koštao. Ne možemo se oteti dojmu da smo u prvom poluvremenu dominirali, da smo imali tri-četiri izuzetno dobre prilike iz kojih nismo uspjeli postići drugi pogodak, koji bi vjerojatno riješio utakmicu. Imali smo dva različita poluvremena, valjda su nas ta nesigurnost i nepovjerenje u sebe i manjak samopouzdanja skupo koštali u zadnje dvije utakmice na našem terenu. Trebamo se spremiti za Lokomotivu, to nam je izuzetno bitna utakmica, već u tom susretu možemo napraviti jako puno u borbi za opstanak i Lokomotivu gurnuti u probleme.

Sergi Escobar, Šibenik:

- Prvo poluvrijeme bilo je jako loše, prespavali smo ga. Varaždin nam je praktički oprostio da ne bude tri-četiri razlike za njih u prvom dijelu, u kojem su promašili dosta toga. Imali smo sreće, jedino pozitivno je što smo na odmor otišli samo s 0:1. Na odmoru smo razgovarali, napravili neke zamjene i mislim da smo u nastavku bili bolji, čak smo mogli i pobijediti.

-------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Možda i najpošteniji ishod. Prvo poluvrijeme za domaću momčad, drugi dio za - goste...

82' - Zaprijetio je sad i Sahiti! Čini se da Varaždin biti zadovoljan bodom, kako stvari trenutačno izgledaju na terenu, nevjerojatan preokret u odnosu na prvo poluvrijeme.

75' - Gooool! Penal! Jurić siguran! Nakon dužih konzultacija s VAR sobom, glavni sudac pokazuje na bijelu točku. Jurić je bio siguran izvođač! Varaždin iz prvog poluvremena je nestao...

69' - Sporna situacija, šaka Obregona u svom šesnaestercu!? Nema pregleda snimke, igra se dalje...

57' - Memija, Sahiti, okršaj u šesnaestercu, ali na kraju nedovoljno za penal! VAR je to naime preusudio, išao je sudac gledati spornu situaciju...

54' - Čini se da je trener Šibenika očitao lekciju svojima, jer su gosti daleko bolji u nastavku. Batarelo je opasno zaprijetio, ali vratar je na mjestu!

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

47' - Prva ozbiljnija prilika Šibenika možda i u cijeloj utakmici. Sjurio se Sahiti s lijeve strane gotovo do peterca, ali Postonjski na kraju izbacuje u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Zasluženo vodstvo, dapače, da je i 2:0, ne bi bilo nepravedno. Od Šibenika - ništa!

41' - Đurasek je jako bio blizu drugom pogotku! Memija se prošetao šesnaestercem gostiju i sjajno naciljao Đuraseka, a ovaj je za nekih metar promašio lijevi donji kut s desetak metara od okvira.

36' - Oštro je ubacio Memija u peterac, u nastavku Obregon glavom cilja lijevi donji kut, ali Rogić, koji ima dosta posla u prvih 25 minuta, uspjeva obraniti.

31' - Teška lopta Postonjskog za Benka u peterac iz slobodnog udarca, pokušao je glavom, ali ovo nije išlo u okvir gola...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

22' - Kakva šansa za Šibenik. Benko je koljenom poslao zicer izvan okvira gola, kakva šansa s nekih metar-dva, Rogić je već bio svladan! Nevjerojatno kako ovo nije gol...

18' - Još jedna kontra, ovoga puta lopta je sjenula s lijeve strane, primio ju je odlično Obregon koji je snažno zatresao okvir gola!

13' - Opet kontra za Varaždin, Obregon je niskom loptom ciljao suprotni kut s nekih 20-ak metara iskosa, no ovoga puta mreža se ne trese.

10' - Gooooool! Sjevnula je kontra, Đurasek je dobio loptu (Obregon) na nekih desetak metara i nitko ga nije pazio, te je snažno i silovito zakucao za 1:0!

8' - Sahiti je ostavio loptu za Jurića koji je snažno pucao s nekih 15 metara iskosa, ali bit će samo korner za Šibenik.

5' - Bulat je sigurno očistio jednu nezgodnu situaciju u svom, gostujućem šesnaestercu, na kraju je preko Raka lopta stigla do Rogića.

1' - Počela je utakmica.

15.20 - Došli su sastavi za okršaj u Varaždinu. Pogledajte za kakve su se sastave odlučili Kastel i Escobar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 21:38