Lak posao za igrače Dinama
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
LAKŠE OD OČEKIVANOG

Video: Potop u Koprivnici, Dinamo utrpao ‘petardu‘ Slaven Belupu, pogledajte sve pogotke!

Dva puta Gavranović, po jednom Petković, Hajrović, Ivanušec i Knoll upisali su se u strijelce
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2020. 13:37

SLAVEN BELUPO - DINAMO 1:5 (Knoll '85; Gavranović 5', 15', Petković '78, Hajrović '90+4, Ivanušec 90'+6)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Soldo - Bogojević (od 57. Jeffren), Lulić, Mlinar, Glavčić, Goda - Etoundi (od 46. Knoll), Krstanović

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Perić, Gvardiol (od 61. Jakić) - Franjić, Ademi - Ivanušec, Majer, Oršić (od 61. Tolić) - Gavranović (od 61. Petković)

U susretu 14. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 5-1 smanjivši zaostatak za vodećim Osijekom na jedan bod, no "modri" imaju i dvije utakmice manje. Na ljestvici vodi Osijek sa 30 bodova, Dinamo ima bod manje i dvije utakmice manje, dok je treća Gorica sa 23 boda. Hajduk i Slaven Belupo imaju po 17, a Rijeka 16 bodova.

-------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

90+6 Gooool! Ivanušec za 5:1! Petković u svom stilu petom za strijelca i 'petardu' Dinama!

90+4' Gooool! Hajrović za 4:1 nakon asistencije Ivanušeca!

85' Goooool! Knool je iskoristio pogrešku Perića i zabija za 3:1. VAR je provjeravao je li sve ispravno u ovoj situaciji, ali nema problema i sudac je pokazao na centar.

78' Goooool! Odlična akcija u šesnaestercu domaćina, Majer je sjajno uposlio Petkovića koji prvo s pet metara pogađa Filipovića, ali ovaj odbija od napadača Dinama koji na popravnom lako zabija!

73' Prozujala je jedna opasna lopta paralelno s gol-crtom ispred Livakovića, ali nije bilo nikog od "plavih" da zabije pored iznenađenog vratara Dinama. Bijesan je i trener domaće momčadi, koji traži nastavak pritiska na vrata gostujuće momčadi

70' Lopta se odbila do Božića koji s nekih 25 metara pokušava pogoditi gornji desni kut, ali promašio je okvir vrata, lopta odlazi nekih metar i pol desno od vrata...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

67' Goda je požutio jer je napravio prekršaj na Majeru na nekih 18 metara iskosa s desne strane. Nažalost za njega, zbog trećeg kartona u nizu, neće moći konkurirati na gostovanju protiv Lokomotive.

63' Jeffren je dobio sjajnu loptu na nekih 25 metara na sredini od Livakovića i pokušao je proigrati Krstanovića, ali ta je lopta bila dosta prejaka za iskusnog napadača tako da propada potencijalno dobra prilika za Slaven Belupo.

53' Ivanušec se oslobodio na nekih 20 metara sa sredine i isprobao je udarac u drugom poluvremenu, ali i ova lopta ide direktno u ruke Filipovića.

48' Ademi se sjurio u šesnaesterac domaćina, oštrom loptom pokušao je iznenaditi Filipovića, ali odbio je do Franjića koji puca direktno u vratara domaće momčadi.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME: Bila je jedna minuta sudačke nadoknade, prije no što će sudac Zebec poslati igrače u svlačionicu.

43' Lulić nakon zanimljive akcije šalje loptu visoko preko gola. Krstanović se zagradio, ostavio za bivšeg igrača Osijeka koji je jako neprecizan u završnici akcije.

40' Majer je dobio žuti karton zbog rušenja Gode. To znači da ga neće biti u sljedećem kolu na Rujevici...

38' Nestao je onaj pritisak Dinama koji ih je krasio kroz prvih 20 minuta dvoboja. Ali, Modri se održavaju u inicijativi, igraju u tempu koji im je potreban.

31' Krstanović dobiva žuti karton zbog povlačenja Ivanušeca.

26' Smirio se ritam utakmice, Dinamo ima ugodnu prednost, ali i igru koja u svakom trenutku može "izroditi" i treći pogodak. Krstanović opet leži...

22' Nezgodan udarac dobio je Krstanović od Theophilea. Nogom u najbolnije mjesto za muškarce...

20' Zanimljiva situacija kod pogotka... Pomoćni sudac "mahao" je zaleđe, ali VAR se upleo i prosudio da je kod drugog gola Modrih sve bilo u redu.

17' GOOOL! Ipak je priznato! Dakle, nema zaleđa. Pisat će se pogodak u 15. minuti, ali čekali smo dvije na priznavanje zgoditka.

15' Mreža se trese, opet Dinamo zabija, i to opet Gavranović. Ali, Franjićevo dodavanje prema Ademiju je sporno, baš kao i Ademijevo dodavanje za Gavranovića. Pomoćni sudac je označio zaleđe.

13' Dojma smo da je Dinamo blizu i drugog pogotka. Naime, domaća obrana dosta nespretno reagira u nekim situacijama kada treba samo očistiti loptu. Sada se Majer i Gavranović nisu mogli dogovoriti oko toga tko će pucati.

10' Prva dobra situacija za domaće. Bogojević puca, ali prelagano za Livakovića...

8' Prvu priliku DInamo je objeručke prihvatio i iskoristio. Loš izlazak domaće obrane je kažnjen...

5' GOOOOL! Vodi Dinamo. Gavranović je strijelac! Nakon Majerovog kornera Gvardiol je pucao, a odbijena se lopta sretno odbila do Gavranovića. Glavčić je ostao posljednji u obrani, nije bilo zaleđa. Gavranović nije imao problema s realizacijom iz blizine.

3' Dinamo nastoji brzo doći do pogotka, od samog početka Zoran Mamić je visoko podignuo svoju momčad.

15.00 Utakmica je počela.

14.40 Evo kako će Tomislav Stipić pokušati parirati Dinamu. Ovo je njegova momčad za danas...

13.40 Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Petković ostaje na klupi za Dinamo, umjesto njega kreće Gavranović. Ivanušec je dobio prednost ispred Kastratija, Franjić kreće umjesto Jakića.


Najava:

Nakon velike pobjede nad Feyenoordom i plasmana u europsko proljeće, Modri se danas vraćaju na domaću scenu. Suparnik je Slaven Belupo, momčad koja se itekako razigrala u posljednje vrijeme. A bila je i razigrana u 5. kolu HNL-a kad je gostovala u Maksimiru. Taj sraz bio je čista “ludnica”! Završio je 3:3, pogoci i šanse frcali su na sve strane. Hoće li slično biti danas?

- Mi smo u žestokom ritmu, naravno da nije jednostavno, praktički ćemo bez odmora i bez treninga stići na utakmicu sa Slavenom Belupom. Međutim, nema veze, mi idemo po pobjedu, po tri boda, potvrditi dobru formu. Želimo potvrditi rezultat iz Rotterdama. Svjesni smo da je momčad iz Koprivnice u naletu, imaju dvije gostujuće pobjede zaredom. Protiv nas su u Maksimiru odigrali za njih fantastičnu utakmicu, uzeli su bod. Tako da ih trebamo jako respektirati, ali svjesni smo svoje snage i obveze koje nosi Dinamo kao klub. Naši navijači ne dozvoljavaju ništa osim pobjede - kazao je u uvodu trener Dinama Zoran Mamić.

Sastav enigma

Zbog viška kartona za današnju utakmicu neće konkurirati Marin Leovac, ali današnji sraz nosi, kad su kartoni u pitanju, opasnost za Dinamo. Naime, u sljedećem kolu na Rujevici se igra veliki derbi HNL-a Rijeka - Dinamo. A čak petorica iz udarne momčadi Modrih imaju na svom kontu dva žuta kartona, pa im prijeti treći koji bi ih izbacio s derbija. To su Bruno Petković, Lovro Majer, Rasmus Lauritsen, Kevin Theophile-Catherine i Kristijan Jakić. Tako da će ova petorica morati biti itekako oprezni u Koprivnici. Dva žuta kartona ima i Robbie Burton.

Naravno, bit će zanimljivo vidjeti kako će Modri na psihološkom planu odigrati sraz u Koprivnici. Na tjelesnom nije lako zbog ubitačnog ritma, ali možda je još teže na psihološkom, treba se nakon uspjeha u Europskoj ligi i velikog veselja brzo pribrati i vratiti na domaću scenu. Utakmica u Rotterdamu je odredila u pozitivnom smislu kompletnu sezonu, hoće li sad u Koprivnici doći do opuštanja?

image
RONALD GORSIC/CROPIX

- Floskula je kad kažem “mi smo profesionalci, moramo se tako ponašati”. Jer, stvarno stanje ponekad bude drukčije. Vjerujem i siguran sam u dobar karakter moje momčadi, puno puta su dečki to pokazali. Svjesni su važnosti utakmice u Koprivnici i vjerujem da će protiv Slaven Belupa ući u utakmicu s istom strašću i zalaganjem kao što su ušli u Rotterdamu protiv Feyenoorda. Zato vjerujem da ćemo pobijediti.

Mamić je kazao da mu je kompletna momčad zdrava, da nema ozlijeđenih igrača. E, sad, u kojem će sastavu Dinamo danas istrčati na koprivnički teren može se samo nagađati, Mamić o tome nije htio govoriti. Hoće li bitno mijenjati sastav, odmoriti neke bitne figure? On uvijek iznenadi s nekim imenom....

Zanimljiva priča pred današnji sraz je Dino Perić, koji bi mogao startati od prve minute. Osam je puta igrao za Dinamo protiv Slavena Belupa i svaki put pobijedio. Inače, Perić je u seniorskoj karijeri igrao za Lokomotivu i Dinamo i za oba je ta kluba u HNL-u debitirao protiv – Slavena Belupa.

Mamićeva prva

A ima i još jedna zanimljivost pred današnju utakmicu. Sadašnji Dinamov trener i sportski direktor Zoran Mamić u trenerskoj je ulozi debitirao 24. kolovoza 2013. godine u 7. kolu upravo protiv Slavena Belupa. Zagrepčani su u Koprivnici pobijedili 3:1.

- Da, tad sam privremeno preuzeo momčad u prvom naletu kad sam vodio tri utakmice. Ta utakmica završila je uspješno, nadam se da će tako završiti i danas - zaključio je Mamić.

Podsjetnik na golijadu u Maksimiru

U prvom ovosezonskom ogledu Dinamo i Slaven Belupo su u Maksimiru podijelili bodove odigravši 3:3. Bila je to utakmica u kojoj obrana domaćina još nije bila na europskoj razini...

Farmaceuti su zaigrali hrabro i do vodstva stigli već u 1. minuti, kad je Franck Etoundi iz blizine matirao Zagorca nakon pogreški Theophilea i Gvardiola. Mario Gavranović je bio veoma raspoložen tog 19. rujna, te je s dva ekspresna pogotka osigurao preokret Modrima. Zabio je švicarski reprezentativac u 4. i 8. minuti nakon ubačaja Oršića i povratne lopte Majera, ali je stvari na početak vratio Ivan Krstanović, koji je bio precizan s bijele točke nakon što je Moharrami s leđa srušio Etoundija.

I nastavak je ponudio uzbuđenja. Lovro Majer je u 69. minuti pogodio za novo Dinamovo vodstvo nakon krasne akcije Ivanušeca i Gavranovića, koji je petom asistirao, da bi četiri minute kasnije Nijemac Torles Knöll postigao svoj prvijenac u HNL-u, pogodio je glavom nakon ubačaja Nemanje Glavčića. Dvije minute prije kraja gostujući stoper Zirdum dobio je drugi žuti karton, ali su Farmaceuti kući ipak odnijeli vrijedan bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 01:49