RONALD GORSIC/CROPIX
POTOP NA SJEVERU

Video: Pukla ‘petarda‘, čak 5:0 u Varaždinu! Pogledajte Oršićevu ‘bombu‘, ali i golčinu Josipa Mišića

Dinamo je lako slavio protiv Varaždina i tako nastavio sjajan niz u HNL-u
Piše: Tomo Ničota, SNObjavljeno: 14. ožujak 2021. 16:57

Na krilima sjajnih Oršića i Majera bila je to jedna od najuvjerljivijih Dinamovih partija ove sezone u HNL-u, rijetko kad su Modri tako brzo i tako siloviti prelomili utakmicu, a onda još malo i 'zasladili' prekrasnim golovima za čistu 'peticu'. Nije Mamićeva momčad dopustili da glave zaokupi Tottenham, da blatnjav travnjak i kiša budu teške prepreke na ionako neugodnom terenu, gdje su mnogi 'lomili zube' ili se gadno namučili da uzmu bodove.

Dinamo je svoj posao završio već u 24. minuti, kad je vodio 3:0, a mogao je imati još uvjerljiviju prednost, a na kraju je došao do svoje najveće gostujuće pobjede ove sezone. Baš prava utakmica kakva je trebala Dinamu prije uzvrata s Englezima. Također, nastavio je Dinamo i niz HNL dvoboja bez primljenog gola, sad je Livakovićeva mreža čista šest utakmica zaredom, ukupno 565 minuta.

Gol za 0:1:

Od prve minute vidjelo se da Dinamovi nogometaši ozbiljni shvaćaju varaždinski ispit, već u sedmoj minuti Modri su poveli. Oršić nije odustao od jedne, naizgled izgubljene lopte, bio je čvršći od Stolnika, a Atiemwen precizno pogodio mrežu. Kao da je taj gol dodatno zbunio Varaždince, njihove su reakcije u obrani bile tragikomične, darovali su Dinamu lopte, dolazili su Modri u šanse, zahvaljujući svojoj upornosti, ali i domaćim greškama.

Tako se opet okliznuo Stolnik, nije uspio priliku iskoristiti Gavranović, pa se do izgledne situacije progurao Majer, Urata je bio nemoćan, ali je Zelenika uspio zaustaviti udarac. Ipak, pogriješio je i vratar, loše istrčao izvan šesnaesterca, Oršić je uzeo loptu, u nastavku akcije sjajno je pogodio Mišić.

Gol za 0:2:

Bila je 16. minuta, Dinamo već imao 0:2. Pucao je Gavranović pokraj gola, pa je onda opet neumorni Oršić, koji varaždinskoj obrani nije dao disati, stigao do lopte prije braniča i Zelenike, nesebično proigrao Gavranovića, koji je zabio svoj 14. prvenstveni gol ove sezone. Do kraja poluvremena opet je veliku šansu imao Majer, nije se najbolje snašao pred Zelenikom.

Čitavih 45 minuta, osim nekoliko ubačaja iz prekida, Varaždin nije ozbiljnije ugrozio Livakovića. Zoran Mamić, unatoč uvjerljivoj igri svoje momčadi, proveo je utakmicu uz rub trenerskog prostora, dok je kiša pojačavala stajao je s kišobranom u ruci, podsjetivši nas na legendarnu scenu engleskog izbornika Stevea McClarena 'one večeri' 2007. na Wembleyju dok je nijemo promatrao kako ga Hrvatska izbacuje s Eura.

Ipak, za razliku od njega, Mamić nije imao razloga za tugu. Neobična slika, u jednom trenutku do Mamića je došla četvrta sutkinja Ivana Martinčić, nešto mu objašnjavala, izgledalo je kao da se skriva pod kišobranom.

Gol za 0:3:

Mamić je imao taj luksuz da na poluvremenu zamijeni Lauritsena (Franjić je postao stoper) i Atiemwena i sačuva ih za Tottenham, a već u prvom napadu nakon ulaska Kastrati je imao šansu, ali je loše pucao. I Kastel je povukao poteze, uveo tri nova igrača, Varaždin je počeo malo prijetiti Livakoviću, prodisali su domaćini, ali su i dalje u prvom planu bili Majer i Oršić. Majer je proigrao, Oršić protrčao kroz obranu, Zelenika mu je obanio udarac. Nakon kornera pucao je opet Oršić iz 'svoje' pozicije, pogodio vratnicu!

Gol za 0:4:

Jesenas je s dva prekrasna gola iz slobodnjaka donio Dinamu pobjedu u Varaždinu, vidjelo se da i ovaj put ne misli napustiti teren bez pogotka. Bio je uporan, nakon dviju majstorskih Majerovih akcija zabio je dva gola, imao je, dakle, 'prste' kod svih pet golova. Izjednačio se i na listi strijelaca s Gavranovićem (14 golova), koji je mogao zabiti još jedan, promašio je pred kraj susreta gotovo prazan gol! Svejedno, Dinamova predstava za pljesak, od prve do zadnje minute. Da im je samo dio ove 'čarolije' u četvrtak protiv Spursa...

Gol za 0:5:

--------------------------------------------------------------------------------

VARAŽDIN - DINAMO 0:5 (Atiemwen 7', Mišić 16', Gavranović 24', Oršić '70, '78)

Stadion Varaždin. Bez gledatelja.

VARAŽDIN: Zelenika - Tkalčić (od 74. Memija), Čelić, Stolnik, Urata (od 46. Vuk) - Senić (od 46. Posavec, od 81. Elezi) - Herrera, Postonjski, Grgec, Boban (od 46. Peco) - Obregon. Trener: Zoran Kastel.

DINAMO: Livaković - Stojanović (od 73. Hajrović), Lauritsen (od 46. Burton), Perić, Čabraja - Mišić (od 64. Tolić), Franjić - Atiemwen (od 46. Kastrati), Majer, Oršić - Gavranović. Trener: Zoran Mamić.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Pataki i Zobenica. Četvrta sutkinja: Martinčić. VAR: Vidulin (Kanfanar). AVAR: Kezele. Delegat: Jurišić (Osijek). Žuti kartoni: Senić (30, preoštar start), Franjić (67, preoštar start), Đurasek (75, prigovor s klupe). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Mislav Oršić.

-------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Dinamo je odigrao ekshibiciju na sjeveru i pun samopouzdanja dočekuje Tottenham.

84' - Imao je Gavranović priliku još više potopiti Varaždince, ali loše je reagirao s nekih 10-ak metara, bio je ovo čisti zicer...

78' - Gooool! Opet Mislav Oršić! Odlučio je naplatiti sve promašaje i evo i njegovog drugog gola u samo osam minuta.

70' - Gooool! Mislav Oršić! Nakon tri promašaja, sjajne prilike, evo i konačno njegove "bombe". Ovoga puta nišanse sprave nisu zakazale, odlično je pogodio s ruba šesnaesterca za visokih 4:0 u Varaždinu.

68' - Još jednom je Oršić bio u sjajnoj prilici zatresti mrežu, bljesnula je kontra Modrih, ali Zelenika je siguran, a obrana izbacuje u korner.

63' - Evo i najkonkretnijeg pokušaja domaće momčadi u nastavku. Negdje s ruba šesnaesterca pucao je Peco i bilo je to opasno za vrata Dinama, jer lopta je "prozujala" negdje pola metra iznad Livakovićeva gola...

image
RONALD GORSIC/CROPIX

54' - Oršić se sjurio u šesnaesterac, odlično je pucao, ali Zelenika to sjajno obrani. U nastavku trese se vrtanica, nakon akcije iz kornera! Oršić i ovoga puta u glavoj ulozi, sjajno je pucao, ali nije bilo sreće

47' - I već u prvom napadu umalo novi gol za Modre, tek što je ušao Kastrati se umalo upisao u strijelce. Gavranović ga je uposlio, a ovaj je loše pucao s nekih 10 metara, lopta je otišla uz desnu vratnicu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

42'- Gavranović je dodao do Majer koji puca iz velike blizine, ali Zelenika ipak brani

33'- Zapucao je Boban prema vratima Modrih, ali njegov pokušaj je bio neprecizan

28'- Pucao je Postonjski, ali lopta od bloka odlazi u korner

GOOOL 24' - Majer je dao sjajnu loptu za Oršića, ovaj daje za Gavranovića koji zakucava loptu iz blizine za visokih 3:0 Dinama u Varaždinu

GOOOL 16'- Oršić je zaobišao vratara, dao povratno za Majera koji daje do Mišića, a ovaj potom bombom s ruba šesnaesterca zabija u gornji desni kut za povećanje vodstva

14'- Još jedna pogreška domaćina! Ovog puta Oršić je oteo loptu, idealno uposlio Gavranovića koji puca s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi pored vratnice

14'- Veliku je sada pogrešku napravila obrana domaćina, Gavranović je 'ukrao' jednu loptu, pokušao prebaciti na desetak metara od gola, ali tamo srećom po Varaždince nije bilo nikoga od Modrih

10'- Sjajno su kombinirali Majer i Gavranović koji je za 'desetku' Dinama ostavio povratnu loptu petom, a Majer je potom zapucao s desetak metara, ali brani Zelenika

GOOOL 7'- Prva prava prilika na utakmici za Dinamo i odmah pogodak! Uporan je bio Oršić na dvadesetak metara od gola, iskopao jednu loptu koja se odbila do Atiemwena koji je potom okrenuo svog čuvara i elegantno pogodio za vodstvo.

1'- Počela je utakmica

-------------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:48