Screenshot / CROPIX
BLIJEDA PREDSTAVA U SLOVENIJI

VIDEO: RIJEKA PRIPREME OTVORILA PORAZOM PROTIV DONEDAVNOG DRUGOLIGAŠA Pogledajte prvi nastup nove Bišćanove momčadi i tri promašena zicera

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. srpanj 2019. 21:33

Nogometaši Rijeke poraženi su rezultatom 2:1 od novog ruskog prvoligaša Sočija u prvoj pripremnoj utakmici koju je momčad Igora Bišćana odigrala za vrijeme boravka u Sloveniji. Nije Rijeka odigrala utakmicu iz koje će biti puno toga pozitivnog za izvući, iako su u središnjem dijelu priprema tijekom kojeg je naglasak još uvijek na fizičkoj pripremi, Rijeka je odigrala utakmicu u kojoj nije pokazala dovoljno da bi bi tjedan dana uoči sraza s Dinamom u Superkupu bilo nekog posebnog razloga za zadovoljstvo.

Doduše, na trenutke su Bijeli bili korektni, pokazali neke dobre stvari u pojedinim fazama igre, ali u konačnici skupo platila individualne pogreške kakve se neće smjeti događati kada ulog bude puno veći. Već u prvoj minuti je Karapetian zamalo kaznio jednu slabo vraćenu loptu prema Slugi, no reakcija Bijelih je bila kvalitetna pa je najprije potegao Capan, a onda u 12. minuti Gorgon zabio za 1:0 nakon kornera Halilovića.

Ipak, Rijeka je nakon tog gola malo pokazala, Čolak je ostao bez upotrebljivih lopti, Acosty premalo sudjelovao u igri i praktički sve ozbiljne situacije su se do kraja poluvremena događale pred Slugom. U 22. minuti na 1:1 je poravnao Karapetian nakon što je okrenuo Punčeca, a isti je igrač izborio i kazneni udarac iz kojeg je Pesagov postavio, pokazalo se, konačnih 1:2.

Promašila je Rijeka u drugom poluvremenu s Acostyjem (49.), Capanom (59.) i Raspopović (88.) tri velike prilike za izjednačenje, nešto prilika imao je i Soči, ali u konačnici rezultat dobro odražava prikazano u Kranju. Na stranu pripreme i teške noge, pred Bišćanom je još puno posla da forma u onim europskim utakmicama bude na razini koja je potrebna da Bijeli ovdje ostvare željeni rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:25