SRDJAN VRANCIC/CROPIX
SLAVLJE GORICE

Video: Rijeka sve promašila, tragičar Franko, na kraju dva crvena i umalo tučnjava, pogledajte golove!

Gorica je opet dokazala da je ‘crna mačka‘ za Rijeku! Prva pobjeda Oreščanina na klupi gostiju!
Piše: Sportske novosti, Toni RoićObjavljeno: 31. siječanj 2021. 18:57

RIJEKA - GORICA 0:2 (Andrijašević 27- autogol, Lovrić 43')

Stadion Rujevica. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović Fran (Zagreb). Pomoćnici: Pušić i Modrić. Četvrti sudac: Cestarić. Delegat: Balen. VAR: Gabrilo. AVAR: Perica.

RIJEKA: Nevistić - Capan, Galović, Arsenić (od 68. Murić -) - Tomečak, Gnezda Čerin (od 68. Pavičić), Lončar, Štefulj - Andrijašević, Menalo (od 82. Mudražija) - Kulenović (od 79. Yateke). Trener: Simon Rožman.

GORICA: Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Babec (od 86. Pršir), Suk - Hamad (od 90. Moro), Dvorneković (od 79. Mitrović), Lovrić (od 80. Muhammed) - Dieye. Trener: Siniša Oreščanin.

Žuti kartoni: Suk (48 - prekršaj), Dvorneković (49 - preoštar start), Babec (52 - preoštar start), Galović (81 - povlačenje za dres), Banić (84 - odugovlačenje). Crveni kartoni: Moro (90 - pogibeljan start), Capan (90 - udaranje suparnika). Igrač utakmice: Kristijan Lovrić.

---------------------------------

Gorica je četvrti put put zaredom promarširala riječkom Rujevicom, te pobjedom 2:0 protiv direktnog rivala zabetonirala treće mjesto. Čovjek odluke opet je bio najbolji strijelac lige Kristijan Lovrić, koji je de facto postigao oba pogotka, iako je prvi poslije kornera pripisan kao autogol Franka Andrijaševića. Odličan je bio i vratar gostiju Ivan Banić, koji je zaustavio brojne udarce Riječana.

Spletom Covid 19 okolnosti, Rijeka i Gorica prvi put su se sastale ove sezone tek u 18. kolu na Rujevici, a gosti su u prošla tri dolaska ovdje svaki put bili pobjednici. Uz aktualni bodovni zaostatak od četiri boda, nametalo je to domaćinima pritisak da pokušaju prekinuti tu crnu seriju, pa su vrlo odlučno krenuli u utakmicu i potisnuli Velikogoričane na njihovu polovicu.

Poslije nekoliko napada bez konkretnog učinka, u 11. minuti centimetri su Franka Andrijaševića zaustavili da Riječane dovede u prednost. S desne strane uposlio ga je Tomečak, kapetan domaćih je pucao sa 12 metara, a lopta je pogodila unutarnji dio vratnice i ipak se odbila u polje. Mnogo sreće imali su gosti u toj akciji, a ubrzo ih je poštedio i Menalo čiji udarac glavom iz blizine zamalo promašuje okvir.

Teško su Velikogoričani disali u početnih dvadesetak minuta, ali su preživjeli bez primljenog gola, te u svom prvom ozbiljnijem izletu prema šesnaestercu došli do prednosti. Najprije je na Dvornekovićev oštri ubačaj zamalo zakasnio Dieye, ali netko iz obrane Rijeke dirao je loptu, pa je u 27. minuti Kristijan Lovrić dobio priliku iz kornera. Pucao je direktno u okvir vrata, a loptu je malo glavom dirnuo Andrijašević i ona je ušla u mrežu za vodstvo Gorice.

Autogol Andrijaševića za 0:1:

Primljeni gol kao da je paralizirao Riječane, djelovali su potpuno bezidejno, a onda su još vratar Nevistić i Gnezda Čerin u 44. minuti počastili goste izgubljenom loptom u svom šesnaestercu, što je Lovrić iskoristio za povećanje prednosti Gorice i miran odlazak na predah.

Pogodak Lovrića za konačnih 0:2:

U drugom poluvremenu Rijeka nije imala izbora već krenuti u opću ofenzivu prema vratima Banića, koji je bio najzaposleniji čovjek na terenu, ali svoj posao odradio je odlično. Najbolje pokušaje opet je imao Andrijašević, ali dvaput njegove udarce zaustavlja vratar gostiju, dok su u 63. minuti Riječani tražili igranje rukom Suka u šesnaestercu, ali sudac Jović nije im dao za pravo. Gorica je svoje prilike tražila iz kontranapada, a iz jednog takvog u 73. minuti Čabraja daje idealnu loptu za Lovrića, koji izlazi sam pred Nevistića, ali njegov udarac vratar domaćih je zaustavio. U sudačkoj nadoknadi nemile scene i dva crvena kartona. Najprije je Moro pogibeljno startao na Mudražiju, a u općem naguravanju Capan je udario Krizmanića.

Novi trener Gorice Siniša Oreščanin na kraju je upisao prvu pobjedu iz trećeg pokušaja, te potvrdio da nastavlja ploviti sigurnim europskim kursom kojeg je u prvom dijelu sezone započeo Valdas Dambrauskas.

-------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO I GOLOVI:

90. + 7 minuta - Kraj utakmice, slavlje Gorice!

90. + 4 minuta - velika gužva u zadnjim sekundama! Liberijac Moro je zbog divljačkog starta na Mudražiji dobio crveni karton, krenulo je opće naguravanje, palo je i nekoliko udaraca, Jović je uz pomoć VAR-a procijenio da crveni zaslužuje i Capan!

90. + 2 minute - Nevjerojatno! Domaći ni ovo nisu uspjeli zabiti. Barem su triput pucali iz blizine, dvaput Pavičić, na kraju gosti odbijaju s gol linije.

90. minuta - gomila kornera i centaršuteva, jedan opasan udarac Andrijaševića, ali Rijeka ne može probiti čvrstu goričku obranu i odličnog vratara Banića. Još četiri minute sudačke nadoknade.

80. minuta - uveo je Rožman i Murića i Sterlinga i Pavičića, ubacio je i novo pojačanje Roberta Mudražiju. S druge strane, najopasniji igrač gostiju Lovrić sam je tražio zamjenu. Može li Rijeka u završnici kreirati veliki preokret?

73. minuta - nova munjevita kontra Gorice, Čabraja daje pravovremenu i točnu loptu za Lovrića, koji je sam pred Nevistićem, ali vratar Rijeke to brani i djelomično se iskupljuje za kiks kod drugog gola...

66. minuta - u istoj minuti nakon dva kornera dvije velike šanse Rijeke! Prvo glavom puca Galović, s gol crte čisti Suk. Onda je i Andrijašević u prigodi, ali i to 'skida' Banić!

64. minuta - gužva u gostujućem kaznenom prostoru, Suka lopta pogađa u tijelo, pa u ruku, svi riječki ofenzivci traže penal, sudac Jović šuti, VAR šuti...

59. minuta - mogla je Gorica sada sve riješiti! Nova konfuzija u obrani domaćih, centaršut Doke, Krizmanić je sam na drugoj stativi, ali glavom puca preko gola. Na drugoj strani Franko je pripremio 'rolicu' za Menala, koji loše šutira s nekih 15 metara...

55. minuta - novi ubačaj iz prekida, nova opasnost pred vratima Gorice, opet Banić spašava u zadnji tren...

51. minuta - nova stopostotna šansa za Andrijaševića! Dobra akcija domaćih, Franko je ostao sam na osam metara, ali gostujući vratar Banić brani čisti zicer! Minutu kasnije gosti su dobili i treći žuti, opomenut je Babec.

48. minuta - prvi žuti kartoni na utakmici, 'sretni dobitnici' su Suk i Dvorneković iz Gorice. Obje momčadi su i drugo poluvrijeme počele u istim sastavima.

43. minuta - GOOOOL! Kiks Nevistića, koji je ovog tjedna potpisao za Dinamo, i Čerina, loše ispucavanje jednog, loše primanje drugog, lopte se domogao Kristijan Lovrić, a najbolji igrač Gorice takve poklone ne propušta! Gorica ima već velikih 2:0!

Gol za 0:2:

39. minuta - Riječane je prilično šokirao Frankov autogol, nakon pogotka za Goricu nisu uspjeli složiti neku opasniju akciju...

31. minuta - novi opasan izlet Gorice, Hamad se izborio za udarac sa 17 metara, ali Nevistić to vrlo dobro brani

27. minuta - GOOOL! Prvi korner za Goricu nakon šanse Dieyea i odmah - gol! Tragičar je Franko Andrijašević, koji je u pokušaju da izbaci loptu glavom nesretno i nespretno matirao svog vratara Nevistića!

Gol za 0:1:

26. minuta - konačno je Gorica demonstrirala koliko je opasna iz svog najubojitijeg oružja. Munjevita kontra koju nije uspio golom završiti Dieye...

23. minuta - Rijeka je i dalje daleko opasnija, najaktivniji je Tomečak, ali u posljednjih 10-ak minuta Goričani su se stabilizirali u defenzivi

13. minuta - novi centaršut Tomečaka, Menalo skače i puca glavom s 8-9 metara, ali kraj gola... Već druga dobra prilika za domaće.

11. minuta - prizemni ubačaj Tomečaka, Andrijašević puca s 10-ak metara i pogađa vratnicu. Lopta je skakutala po gol liniji, ali nije je prošla... Prva velika šansa za Rijeku!

9. minuta - Rijeka napada od početka, prvu polušansu imali su nakon prekida i uigrane akcije koju je udarcem s ruba šesnaesterca okončao Lončar. Doka je blokirao.

---------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 09:32