DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESUDILA SU - BRAĆA

VIDEO: Šibenik iznenadio Goricu u Turopolju! Jakoliš iskoristio veliku pogrešku za slavlje u golijadi

Nogometaši Šibenika pobijedili su u gostima Goricu 3:2 u prvoj subotnjoj utakmici 20. kola Prve HNL
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. prosinac 2021. 14:56

GORICA - ŠIBENIK 2:3 (Lovrić 12', Stojanovski 68' / A. Jakoliš 30', Delić 51', M. Jakoliš 84')

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Doka (od 54. Mitrović), Šimunović, Jovičić, Muhammed - Ngouali (od 67. Stojanovski), Babec (od 89. Golubickas ) - Delfi (od 54. Šroler), Kalik, Lovrić - Brodić (od 67. Cruz).

Trener: Krunoslav Rendulić

ŠIBENIK (3-4-2-1): Rogić - Bilić, Baterelo, Mina - A. Jakoliš, Cvetković, Rak (od 73. Attys), Kvesić (od 60. Dasilva Cole) - Marin (od 90 Mena), M. Jakoliš (od 90. Bedoya) - Delić.

Trener: Mario Rosas


Braća Antonio i Marin Jakoliš uništili su Goricu u posljednjoj utakmici u godini, te uz pogodak Ivana Delića, donijeli Šibeniku trijumf 3:2 u Turopolju. Gorica je opet previše toga promašila, prosula je sada već 17 bodova u ovoj sezoni nakon vodstava i ostaje na petom mjestu, predaleko od odmaknula četiri vodeća kluba lige.

Čak šest prvenstvenih utakmica u nizu na svom stadionu Gorica je ostala bez pobjede, tako da je Šibenik dočekala s imperativom maksimalnog učinka s kojim bi zadržala priključak s vodećom četvorkom. Jaki ritam napada nametnula je momčad trenera Krunoslava Rendulića od prve minute, te potisnula Šibenčane u obranu, a prvi je mogao zabiti Younes Delfi. Povratnu loptu dao mu je Lovrić, Iranac puca s desetak metara, ali Bilić odbija loptu ispred gol-linije. U 10. minuti ispred vratara Rogića našao se Fran Brodić, ali je pogodio stativu, da bi dvije minute kasnije baš on inicirao akciju za vodstvo Velikogoričana. Podvalio je Brodić loptu za Kristijana Lovrića, koji izlazi ispred Rogića i nepogrešivo cilja za 1:0. Lovrićev sedmi prvenstveni gol u sezoni, treći u zadnja četiri kola, svaki put prvi za vodstvo.

Stegnuli su Velikogoričani obruč, željni i drugog pogotka, ali ipak je Marin Jakoliš u 20. minuti pobjegao u kontru i došao do šesnaesterca domaćih, da bi ga Jozo Šimunović uspio u zadnji čas izblokirati i izbaciti loptu u korner. U sljedećoj akciji Gorice snažno je s dvadesetak metara pod gredu opalio Hrvoje Babec, ali Rogić boksa u korner. Bodreni s dvadesetak svojih Funcuta gosti su polako uspostavili ravnotežu u igri i najprije izborili slobodni udarac slijeva, pucao je Antonio Marin, ali Kotarski se nije dao iznenaditi. Ipak, u 30. minuti na semaforu je zasvijetlilo 1:1. Poslije ubacivanja Kvesića, loptu nije uspio zahvatiti Delić, ali jest Antonio Jakoliš, koji je rasparao mrežu Kotarskog za svoj prvijenac u ovom prvenstvu i Šibenik se vratio u rezultatski egal, iako je igrom uglavnom dominirala Gorica.

Pokušali su domaćini do kraja prvog dijela vratiti prednost, bilo je nekoliko akcija i dva opasnija udarca Kalika i Delfija, ali sve bez potrebe za Rogićevom intrevencijom jer nije bilo preciznosti. Gosti su zadovoljniji otišli na odmor u sunčanoj, ali vjetrovitoj i hladnoj prijestolnici Turopolja.

U drugo poluvrijeme Gorica je opet ušla s većom kontrolom lopte, ali prva ozbiljna akcija Šibenika donijela im je i vodstvo. Režirali su ga asistent Marin i strijelac Delić, pa se u 51. minuti sve okrenulo u pravcu kojeg je malo tko mogao predvidjeti prema dotad viđenom na terenu. Strateg domaćih Rendulić ubrzo je iz igre povukao Doku i Delfija, a ubacio Mitrovića i oporavljenog Šrolera, sve u nadi da će u napadu pritisnuti što je jače moguće. U 67. minuti gurnuo je u vatru i dvije klasične špice Stojanovskog i Cruza, a njih dvojica su u prvoj akciji iskreirali izjednačenje na 2:2. Mladi Brazilac je bio asistent, a Makedonac Vlatko Stojanovski je zabio ligaški prvijenac za Goricu. Prije toga zabio je bio u Kupu u dvoboju protiv Mladosti iz Ždralova.

Cruz je u 72. minuti imao i vodstvo na dlanu, ali je poslije ubacivanja Lovrića promašio glavom s nekoliko metara, kako se kaže, lakše je to bilo pogoditi, ali lopta je otišla preko grede, dok su se navijači Gorice hvatali za glavu. Isto to radili su i oni šibenski u 79. minuti kada je Delić odlično uposlio Marina, ali njemu lopta na nekih 12 metara od vrata loše sjeda na nogu i Kotarski je ostao bez posla.

No, što je propustio igrač prezimena Marin, ispravio je njegov suigrač imena Marin, drugi brat Jakoliš. Nakon izgubljene lopte Šimunovića došao je do šesnaesterca i onda matirao vratara Gorice. Šroler i Kalik imali su još udarce koji su bili blizu, ali tri boda odlaze u Šibenik.


PRIJENOS UŽIVO

90+5' - Završena je utakmica, Šibenik je pobijedio Goricu u gostima s 3:2.

87' - GOOOL! Šibenik opet vodi! Marin Jakoliš je iskoristio skupu pogrešku Šimunovića, sjurio se prema golu i zabio prizemnim udarcem uz vratnicu!

79' - Velika prilika za novo vodstvo Šibenika. Sam je nakon lijepe akcije ostao Marin, ali loše je pucao i Kotarski može odahnuti.

72' - Gorica nastavlja s napadima u lovu na pobjedu. Nakon ubacivanja s lijeve strane drugi džoker s klupe Cruz je ostao sam na neka dva metra, ali je glavom prebacio vrata.

68' - GOOOL! Gorica je izjednačila, zabio je džoker s klupe Stojanovski samo tri minute po ulasku u igru!

66' - Gorica je nakon primljenog drugog pogotka zagospodarila travnjakom. Sada je u dobroj prilici bio Brodić, ali Šibenik se ipak uspio obraniti.

63' - Trese se mreža Šibenika, ali gol je poništen zbog zaleđa.

49' - GOOOL! Šibenik vodi protiv Gorice! Zabio je Delić nakon asistencije Marina. U prvi mah se činilo da će Kotarski obraniti, ali lopta ulazi u mrežu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+3' - Završilo je prvo poluvrijeme. Na odmor se odlazi sa rezultatom 1:1. Gorica je bila bolja, imala puno više prilika. ali Šibenik je svoje malobrojnije bolje iskoristio.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

42' - Gorica opet prijeti, skočio je Delfi, bio je viši od trojice igrača Šibenika, ali njegov udarac odlazi pokraj vratnice.

30' - GOOOL! Šibenik je izjednačio, zabio je Antonio Jakoliš! Svoj prvijenac sezone zabio je zakucavši ničiju loptu s nekih 6,7 metara u rašlje!

30' - Dobar pokušaj Marina iz slobodnog udarca. Pucao je Marin prizemno u bliži kut, ali Kotarski je zaustavio udarac.

21' - Nastavljaju se opasnosti pred golom Šibenika. Sada je pucao Babec, ali Rogić brani.

20' - Prva ozbiljnija prilika Šibenika nakon akcije Jakoliša. Na kraju je raniju pogrešku uspio ispraviti Šimunović.

12' - GOOOL! Gorica je okrunila svoju dominaciju na početku, zabio je Lovrić na asistenciju Brodića smirenim prizemnim udarcem. Sedmi mu je to gol ove sezone.

11' - Najbolja prilika Gorice dosad na utakmici. Sada je sam pred Rogićem ostao Brodić koji je savladao vratara, ali je pogodio vratnicu.

7' - Nova dobra prilika Gorice. Sada je pucao Babec malo iskosa s desne strane, ali lopta odlazi pokraj gola.

4' - Najbolja prilika dosad na utakmici, pokušao je Delfi, ali Bilić, koji je u sastav uskočio u posljednji trenutak, izbija loptu malo prije gol linije.

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici koju sudi Duje Strukan.

12.05 - Poznati su sastavi za prvu od dvije subotnje utakmice 20. kola Prve HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:17