NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
VELIKA POBJEDA

VIDEO: Sjajan novi tandem! Sve bolji dinamovac i hajdukovac na posudbi šokirali Lokose

Šibenik je na svome Šubićevcu u 9. kolu HNL-a svladao Lokomotivu s 2:1 uz dva gola Antonija Marina
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 18. rujan 2021. 21:12

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 2:1 (Marin 5', 78' / Dabro 28' p.)

ŠIBENIK: Rogić - A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina - Rak (od 35. Torres, od 89. Bailone), Ćurić - Bačelić-Grgić (od 68. Attys), Marin (od 89. Cvetković), M. Jakoliš - Delić (od 68. S. Sahiti)

LOKOMOTIVA: Nevistić - Cipetić, Soldo, Mersinaj, Milićević (od 59. Musa) - Marić, Cokaj (od 59. Đira) - Aliyu (od 74. Stojković), Dabro (od 74. Maleš), Pivarić (od 83. Artistico) - Kulenović

Šibenik - stadion Šubićevac. Gledatelja: 540. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)


Tri od tri, učinak je to šibenskog prvoligaša na Šubićevcu. Nakon HD-a i Puljana, s kolosijeka je golovima dvostrukog strijelca Antonija Marina skrenuta i Lokomotiva i to u jednoj lijepoj, otvorenoj utakmici, u kojoj su i gosti dali svoj doprinos, u kojoj je Lokosima pripalo prvo, a Šibeniku drugo poluvrijeme...

Šibenski prvoligaš pred utakmicu se prisjetio hrabrih šibenskih branitelja, koji su prije 30 godina u opjevanom Rujanskom ratu obranili grad i okolicu, a minuta počasti je bila i za nedavno preminulog Ranka Lakića, bivšeg trenera i igrača kluba.

Narančasti su odlično otvorili susret, prvi izlet u gostujući šesnaesterac pretvorili su u vodstvo. Strijelac je bio Antonio Marin, koji je tako zabio svom bivšem klubu u kojem je igrao prošle sezone na posudbi. Asistirao mu je Delić, nakon male pripomoći obrane Lokomotive. Gosti s Kajzerice su odmah krenuli po izjednačenje, podigli su svoje bekove visoko, ali to je kao stvoreno za šibenske "sinove vjetra" Delića, te posebice braću Jakoliš. Povukli su domaći par puta brzu kontru, ali bili su prebrzi (zaleđe). Slično je bilo i pred golom Rogića.

Kao i u susretu s HD-om, Šibenik je nakon gola jednostavno stao, gosti su preuzeli inicijativu i naplatili su to u 28. minuti, istina iz kaznenog udarca nakon što je Perić bio neoprezan te skrivio jedanaesterac, a Dabro ga preciznim udarcem iskoristio. Odmah potom stvorili su gosti novu priliku, Kulenović je prodao tunel Periću, došao pred Rogića, koji je obranio njegov udarac u bliži kut. U nastavku akcije stvorila se nova gužva koju su domaći riješili.

Primljeni gol je očito poremetio domaćina, pa je Marić u 31. minuti mogao i bolje pucati s ruba kaznenog prostora. Šibenik je ponovno zaprijetio iz prekida nakon slobodnog udarca, ali obrana gostiju je to očistila. Stigla je ubrzo i reakcija sa šibenske klupe, ušao je napadač Torres, a izašao najmlađi Niko Rak… Značilo je to i rošadu na terenu, Bačelić Grgić je vraćen na zadnjeg veznog, Torres na desno krilo. Podignuta je agresivnost, ali i brzina u prijenosu lopte, Šibenik je uspio malo stabilizirati redove i na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.

Puno bolji bio je Šibenik u nastavku, napadački orijentiran, pa se odmah promijenila slika na terenu. Marin Jakoliš je u 55. zamalo nakon solo-prodora probio Nevistića, ali i na suprotnoj strani Kulenović je na kušnju stavio Rogića. Zabili su Šibenčani u 65. (Torres) nakon udarčine Delića, ali je gol opravdano poništen zbog zaleđa mladog Kolumbijca.

Rasplamsala se bitka na Šubićevcu, opasno je stisnuo Šibenik, Marin Jakoliš je prošao po lijevoj strani, ubacio pred gol, ali je Mersinaj izbio s crte u korner.

Šubićevac je eksplodirao u 78.minuti, kakvu kontru su izveli Marin i Marin, iz školskih udžbenika, ne zna se što je bilo ljepše, bijeg i dodavanje Marina Jakoliša ili realizacija Antonija Marina. Bila je to peta asistencija mlađeg Jakoliša i četvrti ovosezonski gol Antonija Marina.

Do kraja je Šibenik znalački sačuvao vodstvo za novo, veliko slavlje, već deseti osvojeni bod i pomak ka sredini ljestvice.

Trener Šibenika Mario Rosas nije bio zadovoljan prvim dijelom.

- Odigrali smo očajno prvo poluvrijeme, preplašeno, bio sam razočaran izvedbom. Nekim promjenama smo promijenili način igre, mjesta u momčadi, ali ponajprije pristup. Počeli smo igrati ofenzivno, agresivno, onako kako smo se dogovorili da igramo. Čekali smo i priliku iz kontre i polukontre, to smo vježbali proteklih dana, posebice 2 na 1, i to se vidjelo kod našeg drugog gola.

Silvijo Čabraja nije dvojio...

- Odigrali smo odličnih 45 minuta iako smo rano primili gol. Šibenik je u nastavku bio bolji od nas, zabili su nam taj drugi gol i zasluženo dobili.


KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Đira je pokušao atraktivnim škaricama iznenaditi Rogića za kraj, ali prošao je taj udarac pored gola... Kraj na Šubićevcu!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Izlazi Antonio Marin uz 'standing ovation', mijenja ga Alexander Cvetković. Također, ušao je i Bailone, na klupu će Torres.

83' - Izlazi Josip Pivarić kod Lokomotive, mijenja ga Gabriele Artistico.

78' - GOOOL! Fantastično je rješenje i brzi izlazak sa svoje polovice realizirao hitronogi Marin Jakoliš, sjurio se po lijevoj strani te idealno uposlio Antonija Marina koji oštrim, prizemnim udarcem uspijeva matirati Nevistića za novo vodstvo... Šibenik vodi 2:1!

74' - Nova dvostruka izmjena kod Lokosa. Ušli su Maleš i Stojković umjesto Dabre i Ibrahima Aliyua.

68' - Dvostruka promjena kod Šibenika. Izašli su Delić i Bačelić-Grgić, ulaze Suad Sahiti i prvi Haićanin u povijesti HNL-a te igrač na posudbi iz milanskog Intera Christopher Attys.

66' - Strašna šansa za Šibenik! Sjurio se Marin Jakoliš u šesnaesterac i progurao loptu pored istrčalog Nevistića, a praktički s gol-linije izbija Mersinaj i spašava novi gol!

65' - TRESE SE VRATNICA! Vrlo lijep udarac Ivana Delića s dvadesetak metara završio je na vratnici... ispružio se Nevistić na golu, ali ne bi imao nikakve šanse da je išlo u mrežu!

63' - Sada je Mersinaj zaprijetio glavom iz blizine, gađao je bliži kut, ali spreman je Rogić.

61' - Slobodan udarac s idealne pozicije izveo je Marin - ravno u Nevistića.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

59' - Promjene u momčadi Lokomotive. Izašli su Cokaj i Milićević, ulaze Đira i Musa.

56' - Nova šansa Lokosa! Dabro gura Kulenovića u šansu, ovaj se dobro zagradio i opasno šutirao, no fantastični Rogić brani i novi njegov pokušaj!

50' - Marić ruši Torresa i opravdano dobiva žuti karton.

49' - Seriju vezanih pogrešaka obrane Šibenika iskoristio je Marko Dabro i šutirao iz okreta, brani Rogić.

47' - Torres pogađa gredu nakon udarca glavom, ali bio je Nevistić na toj lopti, nije bilo siline u udarcu i prave opasnosti zapravo nije niti bilo...

46' - Vraćamo se na Šubićevac. Bez promjena u sastavima.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dobro su Šibenčani otvorili susret i rano poveli pogotkom Antonija Marina. Međutim, vrlo su se brzo Lokosi pribrali i počeli prijetiti u serijama. Nakon nekoliko dobrih prigoda Pivarić je izborio jedanaesterac koji je u izjednačenje pretvorio Marko Dabro. Do kraja poluvremena gledali smo ponešto ujednačenu igru, a vrijedi spomenuti i ukupno čak četiri žuta kartona.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

41' - Opet je David Mina žrtva, a ovog puta zbog grubog faula žuti je dobio Branimir Cipetić.

36' - 'Požutio' je i Ibrahim Aliyu jer je grubo nagazio Davida Minu.

35' - Odlučio se trener Mario Rosas na prijevremenu zamjenu. Ne zna se još iz kojega razloga, ali izaći će mladi Nikola Rak, mijenja ga Carlos Torres.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

32' - Nevistić ruši hitronogog Jakoliša i opravdano dobiva žuti karton.

31' - Još jedna šansa Lokosa! Isprobao je Dabro svoj udarac s ruba šesnaesterca, međutim nije bilo preciznosti u njegovu pokušaju...

30' - Sjajno je Kulenović 'prodao tunel' Periću i zatim gađao bliži kut, ali fantastično brani Rogić!

28' - GOOOL! Siguran realizator je Marko Dabro - lopta u jednu, Rogić u drugu stranu i Lokosi dolaze do izjednačenja na Šubićevcu!

26' - JEDANAESTERAC ZA LOKOSE! Milićević je fantastično gurnuo Pivarića u šansu, kapetan Lokomotive sjurio se u šesnaesterac i ruši ga Perić... pritom je Antonio Marin dobio žuti karton zbog prigovora.

20' - Došlo je do zatišja u igri nakon onog furioznog početka. Čini se da su Lokosi konsolidirali redove i sada smiruju tempo tražeći povremene rupe u obrani domaćih...

11' - Uzvraćaju Lokosi! Kulenović je probio desni bok i prizemno centrirao, Pivarić je bio u toj šansi, no Rogić je bio brži. Došlo je do sudara između vratara Šibenika i Josipa Pivarića... čini se da je sve u redu, stisnut će zube i nastaviti susret obojica.

5' - GOOOL! Nakon jedne 'svijeće' u šesnaestercu Lokosa najbolje se snašao Antonio Marin i spretno poentirao za vodstvo Šibenika već u 5. minuti susreta!

1' - Počela je utakmica na Šubićevcu. Glavni je sudac Ivan Bebek iz Rijeke.


18.00: Stigli su sastavi! U odnosu na postavu koja je istrčala u Maksimiru protiv Dinama, danas neće biti Sahitija i Lucumija. Od prve minute zaigrat će Mina i Bačelić-Grgić.

Napad Lokomotive predvodit će Marko Dabro i Sandro Kulenović, a danas Lokosi ne mogu računati na Lukasa Kačavendu i Justina de Haasa.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
13. travanj 2024 17:17