RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
6. KOLO PRVE HNL

VIDEO: Sjajna utakmica Gorice! Velike šanse, teški sudari, dvije grede, pa krasan gol za pobjedu

Gorica je u 6. kolu HNL-a na domaćem terenu pobijedila Slaven Belupo s minimalnih 1:0
Piše: SN/Toni RoićObjavljeno: 21. kolovoz 2021. 20:54

GORICA - SLAVEN BELUPO 1:0 (Dvorneković 66')

GORICA (4-5-1): Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec (od 90.+2. Pršir), Martinsson, Šroler (od 65. Stojanovski), Lovrić (od 89. Fruk), Mitrović (od 65. Dvorneković) - Dieye (od 65. Kalik)

SLAVEN BELUPO (5-3-2): Čović - Božić, Soldo, Bogojević (od 86. Hadžić), Marina (od 78. Paracki), Glavčić (od 73. Bosec) - Goda, Brković, Lulić (od 73. Laušić) - Monjac (od 73. Mlinarić), Krstanović

Velika Gorica - gradski stadion. Gledatelja: 300. Sudac: Duje Strukan (Split)


Pogotkom Matije Dvornekovića u 66. minuti, Gorica je prekinula niz poraza doma protiv Slavena Belupa i došla do treće prvenstvene pobjede, koja je prema prikazanom na terenu trebala biti i uvjerljivija od konačnih 1:0.

Poslije poraza od Hajduka i Dinama, za Goricu je dvoboj protiv Slavena Belupa imao veliku rezultatsku i psihološku važnost, ali i gosti su jedinu pobjedu ostvarili još u prvom kolu protiv Dinama, te im je trebao pozitivan rezultat na stadionu gdje prošle tri utakmice nisu izgubili, niti primili gol. Zadnji poraz Koprivničani su ovdje doživjeli u prosincu 2019. ili prije 624 dana.

Početnih petnaestak minuta proteklo je u obostranoj uspavanki, a onda su se Velikogoričani krenuli buditi i stezati obruč oko vratara Čovića, koji je prije dvije sezone bio i njihov član, ali pokraj Kristijana Kahline nije uspio zabilježiti niti jedan ligaški nastup.

Prvu šansu za vodstvo domaći propuštaju u 19. minuti. Matar Dieye je dao povratnu loptu za Hrvoja Babeca, koji desnicom puca s 14 metara u desni kut, ali poluvisoku loptu Čović izbacuje u korner i spašava čisti gol. Bila je to najava mnogo bolje i ofenzivnije igre Gorice i samo je golema doza sreće spasila Koprivničane da poluvrijeme ne završe u zaostatku od gola ili dva. Ključne su bile situacije u 35. i 44 minuti kada su Babec i Lovrić pogodili gredu. Babec je gađao s desetak metara poslije ubačaja Mitrovića, dok je još ljepša akcija bila kada je ubacio Šroler, Babec propustio loptu, a Lovrić odapeo s 14 metara, ali nije imao sreće da lopta ode dva ili tri centimetra niže.

Slaven Belupo je razočarao prezentacijom u prvom poluvremenu, rijetko su gosti prelazili centar, a nisu imali ni jedan udarac do sudačke nadoknade kada su izborili slobodan udarac na 18 metara s desne strane. Izveo ga je Glavčić, ali pogodio je živi zid poslije čega je sudac Strukan poslao igrače na odmor. Strateg gostiju Dean Klafurić je odahnuo, a Krunoslav Rendulić pogledao prema nebu s pitanjem "pa je li moguće da poluvrijeme nismo završili s vodstvom?"

Na početku drugog dijela nije bilo izmjena, ali gosti su nakon kritika svog trenera uspjeli podići ritam igre i biti češće u posjedu lopte. Tako je u 49. minuti oprobao udarac Glavčić, ali zamalo izvan okvira, da bi mu uzvratio Lovrić, a Marina je taj pokušaj izblokirao. Domaćini su opet u prilici povesti u 56. minuti, ali Mitrović nakon kornera glavom puca pokraj lijeve vratnice. U sljedećem napadu Koprivničana pogriješio je vratar Banić, koji je dao loptu u noge Brkoviću, a on pokušava lobom, no vratar domaćih se vratio i izbio loptu u korner. U 59. minuti Glavčić je dobio priliku iz slobodnog udarca s 23 metra, a pogodio je vanjski dio lijeve vratnice.

Trener domaćih Rendulić u 65. minuti radi trostruku izmjenu ubacujući Dvornekovića, Kalika i Stojanovskog, što će se pokazati dobitnim potezom već minutu kasnije kada Dvorneković iz blizine pogađa za 1:0. Za najiskusnijeg igrača Gorice bio je to prvi ligaški pogodak nakon 28. veljače 2020., kada je zadnji put bio strijelac protiv Istre 1961. Prošle sezone u 38 nastupa (33 u ligi, pet u Kupu) nije uspio biti strijelac, dok je ove sezone to uspio u šestom nastupu. Ujedno je Gorica nakon 392 minute uspjela na svom stadionu probiti mrežu Slavena Belupa.

Suočen s rezultatskim minusom i trener gostiju Klafurić je krenuo s izmjenama, napravio je svih pet, ali konkretnog učinka nije bilo. Pokušali su gosti s nekoliko centaršuteva i udaraca, ali sve su to vratar Banić i obrana Gorice zaustavili, te sačuvali tri boda, koja su u potpunosti zaslužili.

Trener Gorice Krunoslav Rendulić:

- Čestitam svojim igračima na pobjedi, na koju nema ni jedne zamjerke i koja je trebala biti izražena većim omjerom. Od prve minute smo dominirali na terenu, igrali nogomet i stvarali prilike, ali u prvom poluvremenu nismo zabili. Ispada da sam pogodio uvodeći Dvornekovića i ostale igrače, iako da nisu napravili ništa, onda bih bio krivac. Odahnuli smo nakon ovog trijumfa, ali sve misli moramo odmah prebaciti na Lokomotivu jer bi nam prije dvotjedne pauze još jedna pobjeda bila idealna.

Trener Slaven Belupa Dean Klafurić:

- Zaslužena pobjeda Gorice, mi nismo došli na utakmicu u prvom poluvremenu, igrali smo neagresivno i nekompaktno, a tako se ne može igrati nogomet. Da bismo pobjeđivali, moramo stvarati prilike, a toga ovoga puta nije bilo. U drugom poluvremenu smo bili kompaktniji, ali primili smo gol kojeg je Gorica zaslužila igrom kroz cijelu utakmicu. Stvorili smo neku zalihu, ali smo u krizi i moramo se pokušati probuditi već u sljedećem kolu protiv Hrvatskog dragovoljca, premda smo svjesni da nema lake utakmice u ligi. (tr)


KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Izlazi i Babec iz igre, ulazi Pršir.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Odgovara i Rendulić izmjenom. Izlazi Kristijan Lovrić, mijenja ga Toni Fruk.

86' - Posljednji put mijenja Klafurić. Ušao je Hadžić umjesto Bogojevića.

84' - Serija žutih kartona... Ovog puta 'krivac' je Vinko Soldo.

82' - Kalik je grubo startao na Brkoviću pa i on ulazi u sučevu knjižicu.

80' - Krizmanić opravdano dobiva žuti karton zbog prekršaja na Ivanu Krstanoviću.

79' - Novi pokušaj Arijana Brkovića od bloka odlazi u korner.

78' - Promjena kod Slaven Belupa. Ušao je Paracki umjesto Marine.

73' - Mijenja sada i trener Farmaceuta Dean Klafurić. Iz igre vadi Glavčića, Monjca i Lulića, priliku dobivaju Bosec, Mlinarić i Laušić.

image
Dean Klafurić
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

66' - GOOOL! Babec je poslao dugačku okomitu loptu koja je preskočila Stojanovskog (da ju je dirao Makedonac, bilo bi to zaleđe), a Dvorneković bježi svom čuvaru i u padu od grede pogađa mrežu!

65' - Trostruku zamjenu radi Rendulić. Ušli su Stojanovski, Dvorneković i Kalik umjesto Šrolera, Mitrovića i Dieyea.

64' - Evo i Keite u šansi, ali dobro je postavljen i ovog puta Ivan Čović. Marina je dobio žuti karton.

62' - Pokušao je i Ivan Krstanović iznenaditi domaćina, međutim Banić zasad ne dopušta veteranu da dođe do novog pogotka...

59' - Pravi 'roller coaster' sada u Velikoj Gorici! Prvo je sijevnula kontra, a Banić je izašao visoko s vrata i presjekao loptu... zatim grubo griješi vratar Gorice i poslužuje Arijana Brkovića koji se lijepo, driblingom, rješava svog čuvara i pokušava lobom s 30 metara zatresti mrežu, no Ivan Banić uspijeva se vratiti i izbaciti taj pokušaj u korner... u nastavku su još jednom pokušali Farmaceuti, da bi u 59. minuti Brković iz slobodnjaka pogodio vratnicu! Nevjerojatan slijed događaja u Velikoj Gorici...

56' - Kakva šansa za Goricu! Lovrić se vratio i ubacio iz kornera, a Mitrovićev pokušaj glavom odlazi samo par centimetara od vratnice!

52' - Nevolje za Krunoslava Rendulića i navijače Gorice! U jednom se trenutku Kristijan Lovrić uhvatio za desnu ložu, srušio se na tlo i odmah su ga okružila trojica igrača Gorice... Lovrić se i uoči susreta žalio da nije dovoljno spreman, sad ćemo vidjeli je li nešto ozbiljnije u pitanju.

image
Krunoslav Rendulić
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

51' - I opet šutira Lovrić, ovaj put od bloka odlazi to u korner.

49' - Glavčić se odvažio na udarac iz daljine, nije to loše izgledalo, fijuknula je lopta iznad spojnice gola Velikogoričana...

46' - Vraćamo se u Veliku Goricu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U susretu bez značajnijih prigoda i sadržajne igre ipak je Gorica pokazala veću želju za pobjedom i nadigravanjem. Prijetili su Babec, Lovrić i Šroler, spašavao je Čović, dvaput se zatresla i greda. Zabilježili smo i brojne prekršaje, dvaput je Goda morao van terena zbog potencijalne ozljede glave, a takvi su dueli utjecali i na samu kvalitetu utakmice.

45'+3' - Za kraj je Glavčić pokušao iz slobodnjaka, no nije prebacio niti živi zid... ide se na odmor!

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - NOVA GREDA! Fantastično su izveli akciju Velikogoričani, Babec je kroz noge propustio za Lovrića koji sa samog ruba šesnaesterca pogađa gredu! Odbila se lopta u peterac kao i maloprije, zaista nemaju sreće domaći u ovim trenucima...

39' - Gorica steže obruč! Šroler je raspalio s ruba šesnaesterca, ali zasad je nesavladiv sjajni Čović!

36' - Lovrić je iz slobodnjaka tukao po golu, no bilo je to neprecizno, od živog zida odbija se lopta u novi korner.

35' - TRESE SE GREDA! Babec je opet u šansi, ostao je sam na desetak metara i silovitim udarcem zatresao gredu! Imali su sreće Farmaceuti u ovoj situaciji...

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

34' - Uzvraća Gorica! Šroler, sada bez poveza na glavi, centrira u pet metara, ali pobjegla mu je lopta preko noge i zamalo završila u golu, čupa to Čović ispod grede!

32' - Monjac je izveo sjajan slalom, prošao je obranom Gorice i zamalo uposlio Krstanovića, no sveprisutni Babec je bio na pravome mjestu. U nastavku je probao Bogojević u kombinaciji s Glavčićem, uspjela je i tu opasnost otkloniti obrana Gorice.

28' - Pa što je ovo danas... novi neoprezan sraz, sada su Brković i Keita završili na tlu. Srećom, obojica su u redu, nije to izgledalo onako dramatično kao s Brunom Godom.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

24' - Gorica je preuzela inicijativu. Prvo je Lovrić u dva navrata ispremiješao obranu Slavena, a sada je kombinacija tandema Šroler-Babec završila udarcem potonjeg pored vratnice...

19' - Kakva sada obrana Ivana Čovića! Nakon dijagonale Keite, Matar Dieye kratko spušta za Babeca, a njegov udarac s desetak metara fantastično brani vratar Slaven Belupa, bila je to prekrasna refleksna parada...

15' - Od same igre nismo vidjeli ništa zanimljivo zasad. Vrlo su oprezno obje momčadi ušle u susret, možemo zabilježiti jedino neuobičajeno velik broj prekršaja. Dieye je sad izbio sam pred Čovića, no vratar Farmaceuta ipak je bio brži.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

12' - Novi sudar, ovog puta još ozbiljniji! Albi Doka je grubo i neoprezno u skoku kukom udario Godu u glavu, a izgledalo je to mnogo ozbiljnije od prvog naleta... Goda je trenutno izvan igre. Doka je pritom dobio i žuti karton. Srećom, sve je u redu s Brunom Godom.

6' - Trajao je taj prekid nepune dvije minute... Šroler se vratio s povezom na glavi, a čini se da je sve u redu i s Brunom Godom.

4' - Došlo je do sudara glavama Šrolera i Gode. Gadno je to izgledalo i trenutno se ukazuje liječnička pomoć obojici nesretnih nogometaša. Odmah su i rezervni igrači poslani na zagrijavanje.

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni je sudac Splićanin Duje Strukan.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 00:57