CROPIX
PRVA POBJEDA DIVA IZ PREDGRAĐA

VIDEO: SVI SU NA STADIONU SKOČILI NA NOGE, OVO NE MOGU OBRANITI NI NAJBOLJI GOLMANI SVIJETA! Pogledajte golčinu kola u Hrvatskom nogometnom prvenstvu

U susretu 8. kola Prve HNL Inter je u Zaprešiću svladao Slaven Belupo sa 3:1 i upisao prvu pobjedu ove sezone, uz prekrasan pogodak Mamuta u zadnjim minutama.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 14. rujan 2019. 18:48

INTER - SLAVEN BELUPO 3:1 (Strijelci: 1-0 Serderov (47), 1-1 Nowak (49), 2-1 Mlinar (87), 3-1 Mamut (90+3).

INTER: Frelih - Soldo, Tatomirović, Grgić - Bosec, Conev, Mazalović, Mlinar, Čeliković - Mamut, Serderov

SLAVEN BELUPO: Ježina - Zirdum, Nowak, Mikulić - Karamarko, Glavčić, Myong-Jin, Lulić, Delić - Mateus, Krstanović

Inter je stigao do prve pobjede u ovoj sezoni. Zaprešićani su slavili protiv neuvjerljivog Slaven Belupa (3:1) koji im sada bježi svega jedan bod. Napokon je Div iz pregrađa prekinuo negativnu seriju koju je s Farmaceutima, barem kad su u pitanju domaće utakmice. Naime, Inter je posljednji put kod kuće slavio 2016. godine, sedam uzastopnih utakmica nije uspio svladati Slavena, ali eto i tome je došao kraj...

Nije bilo previse iznenađenja u sastavu zaprešićkog Intera, možda je goste iz Koprivnice mogao iznenaditi sustav u kojem je krenuo Div iz predgrađa, ali znao je Inter i ranije zaigrati s trojicom (Tatomirović, Soldo, Grgić) u obrani. Na bočnim pozicijama bili su Bosec i Čeliković, u sredini očekivano Mazalović, Mlinar i Conev, dok su napadački tandem činili Serderov i Mamut.

Slaven Belupo se pak suprostavio u istoj formaciji, no to ne iznenađuje obzirom da je trener Slaven Ivica Sertić praktički sve utakmice odigrao s trojicom u zadnjoj liniji.

U susret je bolje ušao Inter, imao je dvije poluprilike, ali Mamut i Conev nisu se najbolje snašli u kaznenom prostoru Farmaceuta. Domaćin je držao kakvu-takvu incijativu, pokušao je nametnuti svoj ritam, a tome u prilog ide i podatak da su nakon pola sata igre imali čak 70 posto posjeda lopte. Slaven Belupo bio je suviše inferioran u napadačkom dijelu, nije bilo ideje, Glavčić i Lulić nisu se uspjeli nametnuti u sredini terena. Uostalom, prvi udarac prema golu Slaven je imao u posljednjoj minuti prvog poluvremena kad je Mikulić opasno tukao nakon ubačaja iz kornera.

Prava uzbuđenja krenula su početkom nastavka, Inter je poveo u 47. minuti, Mlinar je ubacio s poludistance, Mikulić je bio kratak što je iskoristio Serderov koji je glavom matirao Ježinu. No, slavlje Zaprešićana nije dugo trajalo, Farmaceuti su praktički u sljedećem napadu stigli do izjednačenja. Glavčić je ubacio iz kuta, Lima je prebacio na drugu vratnicu za Nowaka koji je neometan pospremio loptu u mrežu.

Utakmica se zatim ponovo primirila, vodila se bitka na sredini terena bez pravih prilika, tek je u 65. minuti iz daljine zaprijetio Mlinar, ali je Ježina uz dosta poteškoća uspio ukrotiti njegov udarac.

I kad se činilo da će se Inter i Slaven Belupo morati zadovoljiti podjelom bodova ukazao se Frano Mlinar, naime, Postonjski je ubacio s desne strane, Mlinar se ubacio iz drugog plana i uz dosta sreće svladao Ježinu.

U sljedećem napadu Glavčić je iz prekida pogodio gredu, kasnije je Nowak srušen u kaznenom prostoru, tražili su gosti najstrožu kaznu, ali Bebek se nije oglasio.

Priču je fantastičnm pogotkom zaključio Ivan Mamut, napadač Intera sa 25 metara je proparao mrežu gostujućeg vratara za osmijeh na licu Samira Toplaka, kojem je danas pao kamen sa srca...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:12