Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
'NEĆETE TAKO U MOMČAD'

VIDEO: 'TO U HAJDUKU NEĆE PROĆI! Stanić na izvanrednoj presici poslao oštru poruku menadžerima i cijeloj Hrvatskoj: Hajduk će biti prvak!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2020. 13:18

Hajduk je za 12 sati sazvao izvanrednu presicu, a pred novinare je na Poljudu izašao Mario Stanić. Savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku odmah je otkrio glavnu temu - netom završeni zimski prijelazni rok i odrađene transfere Hajduka.

Podsjetimo, Hajduk je u svoje redove doveo Nihada Mujakića i Kristijana Dimitrova, dok su klub napustili Filip Bradarić, Oleksandar Svatok, Anthonny Kalik, Tomislav Duka, Ivan Bulos i Dario Špikić. Na posudbe su otišli Dino Beširović, Tonio Teklić i Ivan Delić.

"Nismo doveli napadača zato što nismo htjeli dovesti bilo koga. Napadači su jako skupi, ozbiljni klubovi ih puštaju samo za velike količine novca. Jesmo 'kopali', potrošili smo puno energije po pitanju širenja kadra, i na kraju preuzeli odgovornost da ne zatvaramo mogućnost igranja određenim mlađim igračima. U obrani smo ostali bez dvojice igrača, otišao nam je i Bradarić, nismo imali puno vremena za dovođenje zamjena", rekao je Stanić pa se osvrnuo i na Dinamo:

"Pogledate li malo bolje, vidjet ćete da prvoplasirani Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Što se tiče Jaira, imali smo ozbiljnu ponudu, ali struka je zaključila da je puno manji rizik ostati s njim kojeg poznajemo nego raditi populističke poteze. Rekli smo da nećemo raditi stihijske poteze i toga se držimo", objasnio je Stanić.

Posljednjih se dana puno pisalo o neigranju Darka Nejašmića i priči o menadžerima oko Hajduka...

"Bit ću direktan. O njemu je izašlo članaka kao o cijelom Hajduku, očito postoje neke interesne skupine i lobiji koji stvaraju priču oko njega. Rade mu medvjeđu uslugu. Teren je jedino mjerilo, nitko se neće u momčad nametnuti prego agenata i veza, živimo na tržištu na kakvom radimo. Naša filozofija je potpuno suprotna od mišljenja medija i agenata, a teren je jedino mjerilo. Ovako ispada kao da naš trener nema pravo odabira na igrače, zato što je netko nekog proglasio projektom ili najvećom Hajdukovom investicijom. To kod nas neće proći, na krivom smo tragu. Jedino mjerilo je teren!", rezolutan je Stanić.

Igrači se još prilagođavaju na Tudorove zahtjeve, a Hajduk da bi preživio mora stvarati i prodavati igrače.

"Cijeli HNL igra poprilično spor nogomet. Mi pokušavamo izvući igrače iz komfornih zona da se nametnu ritmom. Ne znam trenutno koji su to igrači, ali to je novi sustav i nova vizija, dajte vremena. U Hajduku ima kvalitetne robe, a to da Hajduka mora prodavati je neka vrsta fame. Eto, mogli smo prodati Jaira pa nismo. Na nama je odgovornost da procijenimo što je najbolje za klub", objasnio je Stanić.

Naveo je tada i da se radi na produženju ugovora s Barryjem i da će situacija sa Jradijem biti riješena.

Dao je na kraju i svoje viđenje stanja u klubu nakon dva mjeseca provedena na Poljudu.

"U klub sam došao s jednom vrstom grča. Bilo je to pod dojmom medija i nekih stvari koje su daleko od istine. Nema što se nije vezalo za Hajduk, od toga da vodi ulica i orjunaši, samo masoni fale za cijeli komplet. Situacija je bolja nego se prezentira u medijima, neki mediji imaju potrebu da destabiliziraju klubm, a slika nije takva. Hajduk će se jednom posložiti, prije ili kasnije, siguran sam u to. I biti prvak, kao što sam rekao i kada sam došao", zaključio je Stanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:24