Screenshot SN
ANALIZA MLADOG STRATEGA

VIDEO: TRENER HAJDUKA U VELIKOM INTERVJUU ZA SN KOMENTIRA SITUACIJU U KLUBU I ULOGU NOVOG POJAČANJA 'Ne bih htio takvo breme staviti na mladog igrača'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. siječanj 2019. 23:54

Dvije utakmice na pripremama u Beleku odradio je Hajduk. Jedna pobjeda (Dinamo Bukurešt), jedan poraz (Grasshopper) rezultatski je učinak, ali nekompletan je Hajduk nepuna dva tjedna prije početka proljetnog dijela sezone.

O situaciji smo stoga porazgovarali s trenerom Sinišom Oreščaninom.

Kako biste opisali željeni pomak?

- Primarni je cilj da se znamo ponašati u sve četiri faze nogometne igre, da se zna tko što radi u sva četiri segmenta, a to su obrana, napad i obje tranzicije, prema naprijed i natrag. U medijima je bilo priča da će Hajduk igrati "tika-taka", ali to nema smisla jer mi nismo ni na tragu takvog stila igre, komentirao nam je Oreščanin.

Video: Jurica Radić

Prije početka priprema rečeno je da Hajduk traži napadača i stopera. Došao je 22-godišnji Tahiraj kao ofanzivno rješenje, je li njegovim angažmanom zaključena priča o dolasku napadača? Koja je najbolja pozicija za njega?

- Svoje sam ideje rekao sportskom direktoru, a Tahiraj je došao više u okviru priče o potencijalima, ne bih ga obilježio kao veliko pojačanje koji će donijeti prevagu. Jednostavno, ne bih htio takvo breme staviti na mladog igrača. Njegova je prava pozicija između linija i po dubini. Može igrati na krilu, u ulozi polušpice ili drugog napadača.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI OVOGA PONEDJELJKA U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 19:37