CROPIX
SUDAČKA ANALIZA

VIDEO: UEFIN KONTROLOR RIJEŠIO DVOJBENE SITUACIJE IZ KUPA I PRVENSTVA Hajduk i Dinamo zasluženo slavili: 'Ovaj sudac je budućnost hrvatskog suđenja!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2017. 23:14

Derbi začelja HNL-a odigran je u Puli gdje je na stadionu Aldo Drosina Istra 1961 svladala Rudeš 2:1 te tako kompletirala 18. kolo, a sve sudačke odluke obuhvatila je sudačka analiza HNTV-a u emisiji Treće poluvrijeme.

Uefin kontrolor Miroslav Vitković krenuo je s utakmicama Kupa. U susuretu Osijeka i Hajduka dotaknuo se dvije odluke zaleđa, za koje tvrdi kako su bile ispravne.

"Jasno vidimo nakon povučenih crta kako su odluke u potpunosti ispravne. Odlične odluke pomoćnih sudaca."

U utakmici Dinama i Istre također je bilo govora o zaleđima.

"Povučena crta ponovno otkriva kako je Soudani u ravnini i tu nema zaleđa. Dobra odluka. Bila je ovo teška situacija, ali odlična odluka prvog pomoćnog suca", rekao je Vitković te dodao kako je Antolić nešto kasnije morao dobiti žuti karton zbog oštrog starta, odnosno gaženja protivničkog igrača.

U 90. minuti kod 4:2 za Dinamo dosuđeno je zaleđe igrača Istre.

"Ovo je pogrešno dosuđeno zaleđe. Moguće je kako je malo i koncentracija pala sucu jer se radi o samom kraju susreta, ali ovdje je nažalost pogrešna odluka."

Na utakmici Rudeša i Lokomotive poneki su matrali kako je u 53. minuti bilo penala.

"Ne, ovo je odlična odluka suca da ne zaustavi igru."

U 86. minuti izveden je korner, a pomoćni je signalizirao kako je lopta izašla van dok je putovala u peterac. Postignut je gol, no nije priznat zbog podignute zastavice.

"Nemamo razloga ne vjerovati pomoćnom sucu jer je on u najboljoj mogućoj poziciji. Brzo je reagirao jer je očito bio siguran kako je lopta cijelim svojim obujmom prešla crtu."

Okrenuo se Uefin kontrolor na prvenstveno kolo. Na Jadranskom derbiju sporno je prvo bilo vraćanje lopte golmanu.

"Sudac Pajač je odličan sudac, ali ovdje je zapravo pitanje je li igrač namjerno vratio, ili je samo izbio loptu. To je sada na procjenu glavnog suca. Sudac ne bi pogriješio i da je dosudio indirekt."

U 67. minuti penal za Rijeku na intervenciju dodatnog suca Frana Jovića.

"Dodatni sudac je na metar od te situacije i vidi taj udarac po nozi. To je prekršaj za kazneni udarac, a toga je bio svjestan i Erceg koji je bio najbliže i nje protestirao na ovu odluku jer zna kako se radilo o najstrožoj kazni."

U 73. minuti trener Hajduka Željko Kopić je udaljen zbog reakcije prema sucu.

"I na upozorenje sudaca nastavio je reagirati nesportski pa glavni sudac više nije imao izbora. Ispravno je udaljen s klupe."

U 80. minuti zaleđe igrača Rijeke.

"Povučena crta nam pokazuje kako je bilo zaleđe."

U 83. minuti prekršaj Ercega koji je već imao žuti. Je li trebao dobiti i drugi?

"Drugi žuti mora biti evidentatn i jasan svima na stadionu. Ovo je izvrsna odluka suca da kapetana Hajduka na ovakav prekšraj samo upozori. Dodao bih na kraju kako je ovaj sudac budućnost hrvatskog suđenja."

Sve analize Uefinog kontrolora pogledajte u videu ispod teksta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:15