MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

Video: Velika golijada i čudesna utakmica u HNL-u! Istra šokirala Rijeku na startu, a onda se otvorilo

Rijeka je u najučinkovitijoj utakmici sezone u 11. kolu HNL-a svladala Istru sa 6:3
Piše: Robert Matteoni/Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2021. 21:15

ISTRA 1961 - RIJEKA 3:6 (Silva Eira 18', Mahmoud 60', Lisica 77' / Krešić 24', Pavičić 32', 37', Vučkić 41', Ampem 52', Bušnja 85')

ISTRA (4-3-1-2): Lučić - Hujber, Antunes Silva Eira, Galilea, Navarro (od 89. Daničić) - Blagojević (od 88. Desio), Perera, Mahmoud (od 89. Iličić) - Mlinar (od 58. Mišković) - Drena Beljo, Bande (od 75. Lisica)

RIJEKA (3-4-2-1): Zlomislić - Escoval, Krešić, Smolčić - Selahi, Vukčević (od 89. Jurišić), Pavičić, Ampem (od 63. Bušnja) - Murić (od 78. Liber), Drmić (od 78. Obregon) - Vučkić (od 63. Vuk)

Pula - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 794. Sudac: Fran Jović (Zagreb)


Praktično po najavljenom scenariju Rijeka je u Puli došla do važna tri boda. Domaći su poveli i igrali solidno, ali su onda do izražaja došle ofenzivne vrline Tomićeve momčadi. Uz propusnost Istrine obrane pogotovo na ubačaje sa bokova, Riječani su u prvom dijelu sa 4 pogotka definirali rezultat.

Susjedski derbi na Drosinu je privukao vrlo malo gledatelja. Kako zbog COVID protokola, tako i zbog neracionalnog povišenja cijena ulaznica, na tribinama se skupilo tek 700-tinjak gledatelja.

Istra je krenula bez Serderova, s kojim se ipak nije željelo riskirati pogoršanje ozljede mišića. Rijeka je istrčala bez Abassa, ali je zato u prvoj postavi startao Drmić. Gonzalo Garcia iznenadio je taktičkom postavkom, odabravši 442 u rombu. Goran Tomić ostao je vjeran svojoj postavci 343…

U prvih 20-ak minuta bolje je djelovala pulska momčad. Kao da su Riječanima pod normalu dizel počeci, a kad dostignu radnu temperaturu ubace u višu brzinu. Nakon što su Puljani već u drugoj minuti imali solidnu priliku, Bande je na drugoj stativi pucao u blok, ipak su poveli.

GOL ZA 1:0:

Nakon jedne odbijene lopte na desni bok, Blagojević je vratio sa korner linije Hujberu, koji je visoko centrirao na drugu stativu. Tamo je Beljo glavom neometan vratio u sredinu Silvi, koji je kao centarfor u okretu odlično pogodio mrežu…

GOL ZA 1:1:

Dojam je da taj pogodak nimalo nije uzbudio, kao da su bili uvjereni da će prije ili poslije srediti domaću momčad. I tako je bilo. Već šest minuta kasnije je Krešić nakon slobodnjaka Murića pogodio za 1:1.

GOL ZA 1:2:

No, tada je tek počelo. Istra je iskazala svoje uobičajene obrambene boljke, pogotovo na bokovima. Prvo je Pavičić doduše udarcem sa 16 metara, ali ulazom s boka, pogodio za vodstvo.

GOL ZA 1:3:

Potom nakon kornera, pa opet nakon ulaza s boka, da bi već u početku drugog poluvremena na isti način, sa desnog boka, pao i peti pogodak.

GOL ZA 1:4:

No, da ne to pitanje bočnih slabosti Istre bilo samo obrambena slabost, kažimo da je drugi pogodak Abdallahija pao na sličan način. To upućuje na činjenicu da Rijeka ima također prilično slabosti općenito u obrambenom smislu, što i nije novost.

GOL ZA 1:5:

Dobro je za Tomića dok ofenzivni dio momčadi odradi svoje zadaće na vrhunski način (danas još i bez Abassa), ali u jačim utakmicama morat će bitno poboljšati obrambenu igru. Je li Tomićev izbor da u nastavku igra s 4 braniča ta promjena…?

GOL ZA 2:5:

Nakon što su gosti osigurali veliku prednost, domaći igrači su krenuli više u napad. Dijelom i zato što je Rijeka malo snizila gas, izborom i Tomića koji je izvadio nakon sat vremena Ampema i Vučkića, dva među najboljim igračima gostiju.

GOL ZA 3:5:

Ipak treba odati priznanje domaćima da se nisu predali, štoviše, trudili su se ublažiti rezultatski minus i u tome su uspjeli. Lisica, koji je zamijenio Bandea, postigao je svoj prvoligaški prvijenac i potvrdio dekoncentriranost riječke obrane.

Na drugoj strani nisu ostali dužni domaći, jer su opet iz bočnog ubačaja dobili i šesti pogodak…

GOL ZA 3:6:


image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Tri promjene u smiraju susreta. Kod Istre su ušli Iličić i Daničić umjesto Mahmouda i Navarra. Kod Riječana će zadnje minute upisati Jurišić, izašao je Vukčević.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

88' - Izlazi i Blagojević, mijenja ga Desio.

88' - Krešić i Selahi dobivaju žute kartone. Selahi zbog prekršaja, a Krešić vjerojatno zbog prigovora, nije do kraja jasno zašto je opomenu dobio današnji strijelac prvog gola. Poludjela je na to riječka klupa jer to znači da Krešića neće biti u idućem kolu protiv Dinama. Sada je ponovljena snimka pokazala da je Krešić odgurnuo loptu kada ju je htio uzeti Mahmoud te je opravdano 'požutio' zbog tog zadržavanja igre.

85' - GOOOL! Evo i službeno utakmice s najvećim brojem pogodaka u ovoj sezoni! Odlično je Obregon probio desni bok, poslao povratnu do Bušnje, a 21-godišnji Varaždinac probija Lučića za nestvarnih 6:3!!!

84' - Bušnja gađa iskosa, odlazi njegov udarac od bloka u korner... strašna utakmica na Aldo Drosini!

82' - Opet prijeti Istra! Drena Beljo se sjajno zagradio i poslao povratnu do Mahmouda, no mauritanski napadač ovog puta gađa pored gola!

78' - Nove promjene kod Rijeke. Ušao je Obregon umjesto Drmića, a Liber ulazi umjesto Murića.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

77' - GOOOL! Mišković je sjajnim centaršutom pronašao Lisicu koji glavom pogađa suprotan kut za ukupno osmi pogodak na utakmici!

75' - Nova promjena kod Istre. Ušao je Lisica, izašao Bande.

73' - Dobra šansa Istre! Duga lopta Silve za Hujbera i nova opasnost, ali dobro je Zlomislić zatvorio svoj kut, odlazi to pored gola.

69' - Skočili su svi Puljani i tražili najstrožu kaznu... Mišković je šutirao po golu s desetak metara iskosa, a Krešić blokirao rukama uz tijelo. Odmah je reagirao sudac Jović, pokazao da je vidio igranje rukom, no da je branič Rijeke prirodno zaštitio tijelo.

64' - GOL! Ali čini se da ništa od toga... mogao se proslaviti Matej Vuk i postići jedan od najbržih golova po ulasku s klupe. Dočekao je jednu dugačku loptu te zatim rutinski svladao Lučića. Ipak, pomoćni je sudac promptno pokazao zaleđe. Traje VAR provjera, a traju i zvižduci Armade s tribina. Službeno je, bio je Vuk u zaleđu, ništa od gola.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

63' - Odmah reagira Goran Tomić. Izlaze Vukčić i Ampem, zamijenit će ih Matej Vuk i Denis Bušnja.

60' - GOOOL! Bande je ukrao jednu loptu i iskoristio neopreznost Pavičića, odmah je uposlio Hujbera koji oštro, prizemno centrira u pet metara, a ondje Mahmoud bježi obrani Rijeke i zabija ukupno sedmi gol na utakmici!

59' - Nova šansa Istre! Krasno je 'rolicu' na dvadesetak metara dočekao Perera, vidjelo se kako je ciljao desne rašlje i ispružio se Zlomislić na golu, međutim prohujao je i taj udarac tik uz vratnicu!

58' - Prva promjena kod Puljana. Ulazi Mišković umjesto Mlinara.

57' - Navarro je lijepo opalio iz daljine, nije to bilo loše, no prohujalo je pored gola.

55' - Nastavlja se festival žutih kartona... Galilea je uz rub aut-linije srušio Drmića te opravdano ušao u sučevu bilježnicu.

54' - Nevjerojatna statistika... svaki udarac koji je išao u okvir završio je u mreži! Čak i onaj pogodak Istre bio je jedini udarac u okvir.

52' - GOOOL! Murić u šesnaestercu pronalazi Ampema koji koristi novu neopreznost pulske obrane i pronalazi put do mreže za 5:1 Rijeke!

51' - Vučkić neoprezno laktom udara Pereru, žuti karton i za njega.

47' - Odmah na startu drugoga dijela Blagojević dobiva žuti karton zbog potezanja Princea Ampema.

46' - Vraćamo se na Aldo Drosinu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Istra je vrlo dobro ušla u susret i povela nakon velike ofenzive. Rijeka je u tim trenucima djelovala kao da nije spremno ušla u susret, no taj ju je pogodak u potpunosti razbudio. Do preokreta je došlo već nakon pola sata igre, a do kraja prvoga dijela Istra je četvrti put išla po loptu u mrežu. U nastavku domaćoj momčadi prijeti pravi potop nastave li Riječani ovakvim tempom.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Escoval griješi i ruši Bandea. Ulazi i on u sučevu bilježnicu...

41' - GOOOL! Potpuni raspad Istre! Haris Vučkić se driblingom izborio za prostor i zatim, okružen trojicom braniča, fantastično pogodio suprotan kut za nevjerojatnih 4:1 Rijeke na Aldo Drosini!

37' - GOOOL! Murić izvodi korner, gađa prvu stativu, a Drena Beljo izbija u novi udarac iz kuta... zatim opet ista varijanta. Murić gađa prvu vratnicu, opet netko od Riječana prebacuje na drugu, a onda kaos... je li lopta prešla gol-liniju u prvom naletu ili koju sekundu kasnije... pokazat će ponovljena snimka. Ipak je Pavičiću priznat pogodak, jer Lučić nije uspio na vrijeme izbaciti s gol-linije. Vukčić je odbijanac zakucao u mrežu, a naknadno je ipak pokazao prema Pavičiću i time potvrdio strijelca... Rijeka vodi 3:1!

36' - Žuti karton dobio je i Prince Ampem.

32' - GOOOL! Vukčić se izborio za šansu i pronašao Drmića koji kratko ostavlja Pavičiću, a ofenzivni veznjak Rijeke špicom pogađa mrežu s ruba šesnaesterca za kompletan preokret Rijeke nakon samo pola sata igre!

29' - Mlinar je izveo taj slobodan udarac, dobro je gađao i prebacio živi zid, međutim odlazi to pored gola.

27' - Smolčić ruši Drena Belju i dobiva žuti karton... Prekršaj je to na samom rubu šesnaesterca, bit će to iznimno opasno.

24' - GOOOL! Praktički ni iz čega izjednačila je Rijeka... Murić je izveo slobodnjak, netko od Riječana prebacio glavom, a Krešić se najbolje snašao i iz drugoga plana, nečuvan, poentirao za 1:1 na Aldo Drosini!

18' - GOOOL! Od samoga starta trajao je pritisak Istre i ta je želja urodila plodom kada je Antunes Silva Eira iz okreta s pet metara zatresao mrežu gostiju... Puljani vode 1:0!

15' - Rijeka zasad bez prave šanse. Puljani su gladni pogotka, želja je vidljiva i angažman je mnogo konkretniji. Gostujući su nogometaši nošeni stalnim navijanjem Armade s tribina Aldo Drosine, no čini se bezuspješno...

7' - Hujber pada u šesnaestercu u duelu s Ampemom... skočili su svi Puljani i tražili najstrožu kaznu, a sudac Jović samo pokazuje da se igra nastavlja.

3' - Uzvraća Rijeka! Pavičić cilja suprotne rašlje s ruba šesnaesterca, odlazi to pored gola...

2' - Istra prijeti već u drugoj minuti! Sjajno su kombinirali Hujber i Drena Beljo, a Bande u padu glavom nije uspio pronaći put do mreže...

1' - Počeo je susret na Aldo Drosini. Glavni je sudac 37-godišnji Fran Jović iz Zagreba.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 01:23