VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
ODLIČNA UTAKMICA

VIDEO: Veliko slavlje Gorice! Pogledajte neobranjivu ‘bombu‘ i dva s(p)retna pogotka sa Šubićevca!

Gosti odlaze iz Šibenika s punim plijenom, ali nisu to bila lagano osvojena tri boda
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 01. listopad 2021. 19:53

ŠIBENIK - GORICA 1:2 (Ćurić 66' / Fruk 15', 41')

ŠIBENIK Stadion Šubičevac 462. Gledatelja:

Sudac:Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 5. Pomoćnici: Šarić i Novosel. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Lovrić. AVAR: Grgić. Delegat: Podnar.

ŠIBENIK: Rogić - A. Jakoliš (od 85.Torres -), Perić, Batarelo, Mina - Rak (od 76. Kvesić -), Ćurić - Sahiti (od 46. Bačelić Grgić), Marin, M. Jakoliš - Delić (od 76. Attys -). Trener: Mario Rosas.

GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec (od 62. Janković), Kalik (od 79. Benito -) - Mitrović (od 79. Šroler -), Sarić, Fruk (od 69. Stojanovski -) - Matar (od 69. Dvorneković -). Trener: Krunoslav Rendulić.

Žuti kartoni: Jovičić (38 - preoštar start), Kalik (49 - preoštar start), Stojanovski (78 - preoštar start), Janković (84 - preoštar start).

Igrač utakmice: Toni Fruk.


Gorica je nanijela drugi uzastopni domaći poraz Šibenčanima. Uzalud činjenica o boljem umjetničkom dojmu Rosasovih pulena uz mnoštvo propuštenih šansi, Gorica je bila konkretnija, pomalo sretnija i odnijela bodove u Turopolje.

Ogled na Šubićevcu ove sezone često privlači pozornost skauta iz Europe, i ovaj put tako smo u VIP loži vidjeli Darija Šimića i Sašu Bjelanovića, koji su bili u misiji u ime Milana, odnosno, Atalante. Ali, nismo saznali tko im je bio pick…

Kao i u brojnim prethodnim domaćim utakmicama, Šibenčani su već na otvaranju stvorili veliku šansu. Marin Jakoliš je podvalio za Sahitija, koji je došao oči u oči s Banićem, ali vratar gostiju je istrčavanjem spriječio čistu šansu za Šibenik. Mlađi Jakoliš se očito brzo zagrijao, u 6. minuti je nakon solo prodora pucao snažno, lopta se odbila u korner. Gorica je počela pomalo sramežljivo i tek u 10. minuti Sarić je ostao sam na lijevoj strani, ali se poskliznuo u trenutku udarca. Još je i Marin zaradio slobodan udarac s oko 17 metara, ali je loše pucao. U jeku šibenskih napada, Gorica je povela i opet eurogolom. Sjajnom pogotku kumovala je i obrana Šibenika, koja nije zatvorila Tonija Fruka za slavlje nekoliko Good Boysa na istoku.

Odmah u prvom napadu Šibenik je imao novi zicer, a tko drugi nego Marin Jakoliš je prošao Musu, dao idealnu povratnu loptu za Delića, čiji udarac prolazi tik pokraj vratnice. Ostao je domaćin u visokom pritisku, a nakon novog proboja po lijevom boku Marina Jakoliša, obrana Gorice je očistila opasnost. Trajao je pritisak Šibenika, tražili su izjednačenje u konstantnom napadu, no Marin Jakoliš nije imao raspoloženog suradnika za nešto više. Gosti su malo pred kraj poluvremena pojačali agresivnost, ali Pejin je možda zaboravio kartone u svlačionici. Ipak, nije jer je u 38. nakon novog oštrog starta na Marinu pokazao opomenu Jovičiću. Nakon dužeg zatišja s obje strane oglasio se Kalik bombom s 30 ak metara, nakon čega su pretrnuli domaći navijači. Ali, Rogiću ipak nije bilo spasa u 40. nakon što je Toni Fruk nakon brzo izvedenog slobodnjaka postavio 0:2.

Šokirani domaćini mogli su "popiti" i treći vrlo brzo, ali udarce Matara i Babeca iz blizine skinuo je Rogić. U trećem pokušaju zatresla se mreža, ali je gol poništen zbog zaleđa. U 44. minuta opet sporna situacija, nakon brzog prodora Marina Jovičić ga je zaustavio vrlo oštro. Kapetan gostiju imao je već žuti karton, i nekako je sve to podsjetilo na deja vu protiv Osijeka (slučaj Topčagić).

Čim je ušao u nastavku Stipe Bačelić-Grgić našao se u tri izgledne prilike, ali nije uspio probiti Banića. U 50. novi sporni trenutak, start Muse Muhammeda na Marinu Jakolišu gotovo uz rub 16-erca je bio vrlo dvojben, dovoljno da Pejin navuče nove salve bijesa publike, ali i igrača i klupe Narančastih.

Serija promašaja Šibenčana nastavila se u 56. minuti, Antonio Jakoliš je u trepavicu naciljao Marina, ali njegov udarac glavom iz blizine je - neprecizan. U 64. sporna situacija i pred šibenskim golom, u duelu Mitrovića i Mine pad igrača gostiju, ali Pejin je samo dao znak za nastavak igre. Bolju, dominantniju igru Šibenik je naplatio u 66. i to iz situacije koja nije obećavala odveć, ali Ćurićev projektil s oko 25 metara uz pomoć Krizmanića završio je iza leđa Banića.

Stišće i dalje domaćin, Mina je nakon kornera ciljao u nebesa. Pejin je nastavio živcirati i jedne i druge, naročito domaće, prvo je gaženje Stojanovskog na Bačeliću sankcionirao samo žutim, a malo potom start Bačelića na 30 metara od gola Šibenika na Benitu nije vidio. Bačelić je u 83. imao novu veliku priliku, ali iz blizine nije pogodio. Pao je Batarelo u srazu s Jovičićem, ali VAR je dao za pravo Pejinu…

Marin je isporučio projektil u 89. preko gola, a Ćurić je zamalo zabio drugi iz daljine u nadoknadi, ali Bagić je izvadio sjajno. Još su i Torres i Marin prijetili glavom, no Gorica je sve nekako preživjela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 20:29