TOP 5 PROMAŠAJA POLUSEZONE

VIDEO: ZA RUBRIKU - VJEROVALI ILI NE Pogledajte pet najvećih promašaja HNL-a, zbog ovih su gafova navijači i treneri padali u očaj

Jesenski dio HNL sezone obilovao je virtuoznim potezima, antologijskim trenucima, ali i neobjašnjivim promašajima o kojima će se još pričati. Za vas smo izdvojili pet situacija u kojima se pojedini igrači HNL-a nisu proslavili pod svjetlima reflektora, a svojim glasovima možete odlučiti tko će od njih odnijeti neslavnu titulu najvećeg promašaja!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2018. 13:40

5. Kelava obranio stopostotnu šansu i donio bod Zaprešićanima

Mladi hajdukovac Ivan Delić u samoj je završnici susreta propustio matirati vratara Intera Ivana Kelavu. Bivši je dinamovac prvo obranio sjajan udarac Ante Palaverse, a zatim je i fenomenalno skinuo zicer napadaču Hajduka. Susret je završio rezultatom 2:2.

----------------------------------------------------------------------------

4. Nikola Rak promašio s pet metara

Pri rezultatu 0:1 veznjak Intera mogao je donijeti izjednačenje svojoj momčadi, no nije uspio iskoristiti Vukčevićev centaršut. Tukao je glavom, a loptu je s gol-linije skinuo veznjak Istre Martin Franić. Udarac je obranio ramenom, što se jasno vidi na ponovljenoj snimci. Utakmica je završila pobjedom gostiju iz Pule 2:1.

----------------------------------------------------------------------------

3. Mijo Caktaš iz jedanaesterca pogađa gredu

Debelo u sudačkoj nadoknadi kapetan Hajduka je mogao povećati vodstvo hajdukovaca protiv borbenih domaćina iz Pule. Caktaš je dobro opalio i gađao same rašlje, no nedostajalo je malo sreće te se lopta odbila natrag u teren. Srećom po Bijele, ovaj promašaj nije utjecao na konačan rezultat.

----------------------------------------------------------------------------

2. Nizozemac propustio senzaciju

U završnici susreta protiv Dinama na Maksimiru igrači Gorice su, kao najugodnije iznenađenje prvenstva, mogli potpuno šokirati Modre i otkinuti im bod u ovoj povijesnoj polusezoni. Šitum je postigao pogodak u 55. minuti i do kraja susreta Bjeličini su igrači održavali pozitivan rezultat.

I kad se već očekivalo da će dinamovci bez većih turbulencija 'uknjižiti' nova tri boda, uporni Velikogoričani zaprijetili su iz slobodnog udarca. Čabrajina bomba odbila se od Danija Olma u živome zidu do Joeyja Suka, a Nizozemac je potpuno sam s desetak metara pucao pored vratnice! Bila bi to senzacija kola da je njegov udarac pronašao put do Dinamovih vrata.

----------------------------------------------------------------------------

1. Branič Rudeša za rubriku 'vjerovali ili ne'

'Ovo je teže promašiti nego zabiti', moglo se čuti nakon neobjašnjivog poteza Renata Pantalona. Ivan Kovačec, koji je ušao samo deset minuta ranije, poslao je sjajnu loptu u peterac, a ondje ju je na drugoj vratnici dočekao Pantalon i - promašio zicer nad zicerima!

Nesretnog braniča Rudeša može utješiti samo činjenica da je četiri minute poslije njegov suigrač Robert Mišković zabio za izjednačenje i donio bod (od ukupno tri boda u ovoj polusezoni!) svojoj momčadi.

----------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 01:31