Prekrasan potez Kleinheislera
 SCREENSHOT Screenshot
NAJBOLJI IGRAČ DERBIJA

Video: Zabio najljepši gol vikenda u Hrvatskoj pa završio na klupi - ‘Sretan sam, svaka čast suigračima!‘

Laszlo Kleinheisler zabio je prekrasan gol, prolio zadnju kap znoja i ponio epitet igrača utakmice
Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. veljača 2021. 09:31

Kao da je sazdan od kamena. Laszlo Kleinheisler je odigrao utakmicu koja će se dugo pamtiti. Najviše zbog sjajnog pogotka kojim je doveo Bijelo-plave u rezultatsku prednost u derbiju. Ali i prije i poslije tog trenutka, događaja, bio je pravi zamašnjak Osijekove igre. Dvije utakmice je taj mađarski reprezentativac bio na klupi Osijeka, a kada je procijenio da je spreman za povratak u momčad uz okolnost da je u potpunosti zdrav Bjelica ga je u nju i uvrstio.

- Nije on ni po čemu sporan, ali kako imamo širinu igračkog kadra svi iz njega dobijaju minutažu. Kleinheisler ima kvalitete koje su nam potrebne i znam što od njega mogu dobiti i očekivati. Otvorit će mu se u jednom trenutku. On je znalac koji načinom igre voli doći bliže protivničkim vratima, želi postići gol i ne ustručava se upućivati udarce, ali nije imao sreće u nekim situacijama. Krenut će mu, siguran sam u to - pričao je prije desetak dana trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

A, Kleinheisleru se otvorilo u najboljem trenutku. Onda kada je najljepše i najvažnije. U derbiju. Dok su se Jurić i Jradi pitali koji će od njih izači u blok Kleinheisleru on je s lijeve strane s oko sedamnaest, osamnaest metara potegnuo desnom nogom i pogodio suprotan kut nemoćnog vratara Kalinića. Da, baš ga je ovaj puta nagradilo. Bio je to šlag na tortu njegove odlične igre protiv Hajduka.

- Jako sam sretan zbog tog gola, ali moram čestitati svim suigračima na ovoj važnoj pobjedi koji smo izborili zajednički u igri s kvalitetnim protivnikom - kazao je Kleinheisler.

image





VLADO KOS/CROPIX Cropix

Dugo nije igrao u tako dobrom izdanju kao ovaj puta kada je pretrčao kilometre i kilometre, kada je gradi i razgrađivao, kada je preorao igralište uzduž i popreko. Iscijedio je i posljednju kap znoja iz sebe što je navelo trenera Bjelicu da ga zamijeni nakon 72 minute odigrane utakmice.

- Nije bilo lako. Početkom igre dočekao nas je težak teren, a u prvom poluvremenu možda i nismo izgledali najbolje. Ali, samo u nekim dijelovima tog razdoblja utakmice. U nastavku je bilo puno bolje, a postignuti golovi su u potpunosti popravili dojam našeg nastupa i kvalitete derbija - izjavio je Kleinheisler.

Po završetku utakmice, u slavlju pobjede svi su Bijelo-plavi, a to im je već postao običaj, otrčali k istočnoj tribini zajedno s trenerom Bjelicom i zapljeskali svom novom uspjehu.

- To je dio gdje se na našem stadionu smješta naša Kohorta koje ni ovaj puta nije bilo zbog epidemioloških mjera. Međutim, ova je naša pobjeda poklon navijačima čiju pozitivnu energiju i vjeru u nas osjećamo i sada kada ne mogu biti na utakmici. Vrijedni su ovo bodovi, a sada već moramo misliti na ono što dolazi, na novi derbi s Dinamom - ispričao je junak osječkog derbija, naravno u redovima domaćih, u redovima pobjednika Laszlo Kleinheisler.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:51