Foto: Damir Krajac / CROPIX
OTVORENO O VRUĆIM TEMAMA

VIDEO: ZORAN MAMIĆ OTKRIO ZAŠTO JE PROPAO VELIKI POVRATNIČKI TRANSFER U MAKSIMIR I PO PRVI PUT JAVNO REKAO: 'Bjelici zamjeram to što je rekao za Olma'

Zoran Mamić, sportski direktor Dinama, u intervjuu za Sportske novosti otkrio je i zašto je propao transfer Marka Pjace, kao i situaciju oko budućnosti trenera Nenada Bjelice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. veljača 2020. 08:58

Zoran Mamić otkrio i kakva je bila priča oko Marka Pjace, koji je na kraju otišao na posudbu u Anderlecht.

- Ne razumijem zašto nije htio doći u Dinamo, ovdje bi mu bilo najbolje. Štoviše, ja sam sve dogovorio s Juventusom, jedino sam inzistirao na duljoj posudbi, od 18 mjeseci. Pjaca ne bi ni financijski ništa izgubio, a mi bismo potencijalno čak i zaradili na njegovu transferu iz Juventusa. Dakle, sve se odlično posložilo, ali on nije bio za tu opciju. Iako bi ovdje imao najveću podršku, dobio bi priliku i izboriti se za Euro, Dinamo bi s njim imao strpljenja, bio bi kod kuće, u poznatom okruženju. Na njegovu mjestu ja bih uvijek izabrao Dinamo. Ali, dobro, to je njegov izbor, otišao je u Anderlecht.

Kakva je situacija s Nenadom Bjelicom? Potpisao je ugovor prošlog ljeta, godina je već prošla, čeka li nas neki novi potpis, razgovor o još dugoročnijoj suradnji?

- Bjelica ima ugovor koji je potpisao prošlog ljeta, a ako bi ga neki klub htio dovesti, ne bi baš jeftino prošao, pitanje je bi li uopće prošao. On radi fantastičan posao, mi smo presretni, nikad nijedan trener, čak ni Vaha, nije imao uvjete kao Neno, obje su strane zadovoljne. On isporučuje rezultat, sjajno predstavlja Dinamo u javnosti, a kad dođe vrijeme za daljnji razgovor, vidjet ćemo.

Da može nešto promijeniti iz ove sezone, što bi želio da je bolje nego jest?

- Utakmica sa Šahatarom, kao i svi. Ali, htio bih i da zaživi odluka o gradnji stadiona. Sve je verbalno, još ništa nema na papiru. Vjerujem da će grad to konkretizirati, Dinamo stoji na raspolaganju, želimo biti dio toga svega, ali nismo mi ti koji želimo donijeti odluku. Ono što mene žalosti, da je za Svetice, gdje bi bio idealan Dinamov kamp, već odlučeno da bude atletski stadion. Respektiram atletičare, želim da imaju odlične uvjete, ali mi je neprirodno da pokraj stadiona za koji je odlučeno da će biti ovdje, tražimo kamp negdje drugdje. To ne mogu razumjeti. Broj terena koji sad imamo je premali, jako smo se razbacali po gradu da nešto nađemo, naravno, moramo kupiti, uložiti osim ako se nekim čarobnim štapićem ipak dogodi promjena oko Svetica. Kad bi se tamo izgradila još tri-četiri terena, to bi bilo idealno.

Htio je Zoran Mamić ipak ispraviti jednu Bjeličinu izjavu.

- Uvijek sam iskren, Bjelici zamjeram samo što je rekao da je Dani Olmo produkt svojih roditelja i obitelji. Znam da će sad neki mediji napisati da se svađaju Mamić i Bjelica, ali nije to tako, nipošto. Samo želim reći da je Olmo za mene ipak produkt Dinama. Je, sjajno je odgojen dečko, jak u glavi, obitelj je tu jako zaslužna, ali u njegovoj generaciji bilo je 36 igrača, a jako ih malo igra nogomet na toj razini i za njegov je razvoj ipak zaslužan Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 05:24