CROPIX
DAN 'D' NA POLJUDU

VIJEST DANA S IZVANREDNE PRESICE HAJDUKA Carrilo više nije trener, predsjednik objavio tko preuzima momčad: 'Hrvatska ne raspolaže s puno imena'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2017. 00:24

Joan Carrillo više nije trener prve momčadi, a ostavka sportskog direktora Marija Branca nije prihvaćena, objavio je u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za medije u Splitu predsjednik Hajduka Ivan Kos.

"Trener Carrillo više nije trener. Odlučili smo mu zahvaliti i svatko krenuti svojim putem. Zahvaljujemo mu se na predanom, profesionalnom i stručnom radu. U njegovom mandatu Hajduk je imao odličnih partija, a bilo je i onih loših. Zato smatramo da je njegova promjena neophodna", izjavio je Hajdukov predsjednik.

O Carrillovom nasljedniku Kos nije još želio govoriti.

"O novim imenima ne bih lamentirao, dok ne budemo imali čvrsto potvrđeno ime. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bilo bi bespredmetno špekulirati, dok ne postoji čvrsti dogovor. Srećom, sada je reprezentativna stanka. Do sljedeće utakmice sa Istrom imamo malo manje od dva tjedna. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati ime novog trenera."

O neprihvaćanju ostavke sportskog direktora Marija Branca:

"Mario Branco je službeno podnio ostavku preuzimajući odgovornost za rezultat prve momčadi, za loše igre. Kao profesionalac stavio je mandat na raspolaganje. Ja sam odbio njegovu ostavku. Pronalaženje novog trenera je nešto čime se moramo odmah i hitno baviti, a pozicija sportskog direktora je opsežan posao. Nažalost, Hrvatska ne raspolaže sa puno imena (za tu dužnost)."

Kos je istaknuo kako Hajduk nije u krizi.

"Ne igramo dobro i nemamo dobre rezultate, od toga ne možemo pobjeći. Ali ipak se ne mogu složiti da je klub u nekakvom kaosu ili lošoj situaciji. Seniorski pogon je taj koji je najvidljiviji, ali to nije jedini dio kluba. Ne želim alibije i ne želim bježati od odgovornosti i baš zato sam ponudio ostavku. Ipak, seniorski pogon je meni samo 10% kluba, mislim da je ovo ispravan put, znam da će mnogi ovo zamjeriti, ali ja iza sebe želim ostaviti red. Nakon mog odlaska jednog dana nasljedniku će ostati dobar klub. Ovime ne želim reći da smo mi došli u loš klub, Hajduk se od spašavanja od bankrota 2011. diže".

Slažete li se da je Mario Branco pogodio samo s Antom Ercegom i kako komentirate izjavu Ljube Pavasovića Viskovića da ste navijač Dinama?

"Ne slažem se s tom konstatacijom, a za Dinamo nikada nisam navijao i ne želim ući u rasprave s bivšim funkcionerima, posebno zato što gospodina Pavasovića Viskovića ne poznajem, a siguran sam da su on i njegovi kolege radili sve najbolje za Hajduk".

Tko će voditi momčad i tko bi mogao biti novi trener?

"Vik Lalić će voditi momčad barem do trenutka dok ne dođe novi trener. O imenima ne bih zasad lamentirao. A mi uvijek razmišljamo u kontinuitetu i već dan nakon potpisa s Carrillom mi smo razmišljali o alternativama. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bespredmetno je pričati o imena dok nemamo sigurno ime. Srećom, ide reprezentativna pauza i siguran sam da ćemo imati ime trenera do Istre".

Priča se o kontinuitetu, a čini se da su jedini kontinuitet smjene. Carrillo je dobio 10 mjeseci, koliko će novi trener, priča se o kontinuitetu, a čini se da su jedini kontinuitet smjene?

"Ne mogu o tome govoriti, najbitnije je da napredujemo. Novi trener će imati potpunu autonomiju i donositi odluke koje su najbolje za klub".

Kako komentirate transparente na sjeveru?

"Naši navijači imaju demokratsko pravo izražavanja svog stava, a uprava je tu da osluškuje njihov glas. Ali mi znamo kojim smjerom idemo. Naši navijači su 2011. spasili klub od bankrota i imaju apsolutno pravo reći što misle, mi se s tim možemo i ne moramo slagati, ali apsolutno imaju pravo izreći svoje mišljenje".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 22:57