RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ON ZNA DINAMOV DNK

‘Villarreal? Pa neće se oni sada opuštati! Ubuduće očekujem manje priče, a više rada...‘

Iskusni stoper nekoć je bio dijelom svlačionice Modrih, a u siječnju ih je "rušio" na Maksimiru.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 03. travanj 2021. 12:46

U momčadi Šibenika jedan je igrač koji je igrao u Dinamu, osjetio čari i draži Maksimira, sudjelovao u mnogim uspjesima, trofejima, domaćim i europskim pobjedama. Nitko u Šibeniku iz ove aktualne momčadi ne zna bolje Dinamov DNK od Gordona Schildenfelda (36), negdašnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca, koji od ove zime ponovno, nakon gotovo 15 godina “skitnje” po raznim europskom adresama, opet igra u matičnom klubu.

Pitali smo Schildenfelda je li se možda čuo s nekim u Maksimiru prije novog ogleda na Šubićevcu i smatra li da će Modri možda više razmišljati o Villarrealu, koji im dolazi u četvrtak u Zagreb na prvo sučeljavanje u četvrtfinalu Europske lige, nego o Šibenčanima.

- Ne, nisam se ni s kim čuo. No, uvjeren sam da Dinamo neće doći opušten u Šibenik, iako ih idući tjedan čeka vjerojatno utakmica sezone. Dapače, velikom broju igrača možda je to i utakmica karijere. Ali, oni su ozbiljan klub i sigurno znaju koliko im je važan naslov prvaka Hrvatske - jasan je šibenski defenzivac.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Svima je bitna

Schildenfeld nastavlja...

- Dakle, radi se o utakmici koja je bitna i nama i njima, nama za ostanak, Dinamu u borbi za prvaka. Nema velike matematike barem za nas u ovom času. Nama je u nastavku sezone svaki bod dobro došao. U dosadašnjem dijelu sezone smo pokazali da znamo biti opasni kada na nas nitko ne računa ozbiljno. Tada igramo bez pritiska. Vjerujem da će tako biti i u subotu jer je Dinamo izraziti favorit, a mi ćemo probati dobiti neki bod - kaže iskusni Gordon Schildenfeld.

Kao najiskusnijeg igrača u momčadi pitamo ga kako je momčad prihvatila novog trenera Španjolca Sergija Escobara.

- Ja bih se najprije htio zahvaliti bivšem treneru Renduliću. Nikad mi nije drago kad smjenjujemo trenera jer to znači da igra nije bila dobra. S druge strane, držim da je svaka promjena pozitivna. Definitivno, možemo biti zadovoljni prvim danima rada s novim trenerom. Ima promjena u načinu rada i razmišljanja, osjeća se da želi provesti u djelo neke nove ideje.

Vremena je malo, Dinamo je već u Krešimirovom gradu...

- Na žalost, prva utakmica nam je došla vrlo brzo, pa se nismo mogli bolje pripremiti. Puno više smo razgovarali, tako da ubuduće očekujem više rada, a manje priče - zaključio je iskusni stoper Narančastih, koji je sudjelovao u povijesnoj šibenskoj pobjedi krajem siječnja na Maksimiru.

Inače, Schildenfeld je dosad za Šibenik prikupio 35 utakmica i još nije postigao pogodak, dok je u maksimirskoj eri odigrao 90 utakmica i pritom je triput bio strijelac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 15:41