DAMIR KRAJAC/CROPIX
NE IZGLEDA DOBRO

Virus opet ušao u Gradski vrt i to uoči sudara s Dinamom! Za derbi Bjelici otpala čak petorica igrača

Važni su bodovi u igri, ne i presudni, ali imaju veliku težinu. Moramo zapeti - kazao je Mile Škorić
Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. studeni 2020. 13:41

Čim jedna briga i problem minu dođe novi. To je već svakodnevnica življenja u prvoligašu s Drave. Jutro je donijelo prvo ohrabrujuću informaciju. Protiv Dinama trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica može računati i na napadača Antu Ercega! Oporavio se nakon operacije ciste u području prepona brže nego što su to prognoze najavljivale i trenira s ostalima. Punom parom. Uz to naglašena je i njegova želja da bude sutra sudionik derbija.

No, obično je tako, jednu vijest u Gradskom vrtu brzo dostigne druga, ovaj puta lijepu je zamijenila ona loša koja će ipak Osijekov kadar donekle prorijediti i preurediti prije dugo očekivanog odmjeravanja snaga s gostima iz Maksimira.

Požalili su se neki od Bijelo-plavih, svaki na ponešto, uglavnom na povišenu temperaturu a tegobe koje su prijavili izazvale su sumnje na novi ulazak virusa COVID-19 u njihovu svlačionicu. Klupska je zdravstvena služba brzo reagirala pa su igrači podvrgnuti već tko zna kojem po redu testiranju, a unaprijed je bilo jasno da će nekima od njih nalaz biti pozitivan. I doista, utvrđeno je kako je pozitivno pet Osijekovih nogometaša. Dakako da se postupilo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i svi su oni odmah po dobivenim nalazima poslani u samoizolaciju. Podrazumijeva se da nitko od njih neće konkurirati za predstojeći subotnji derbi s Dinamom, kao ni za utakmice koje su na rasporedu idućega tjedna kada Osijek gostuje prvo u Puli, a potom i u Rijeci.

Ta petorica najčešće su u pričuvi trenera Bjelice, no svakako će nedostajati u subotu. Protiv takvog protivnika kao što je Dinamo potrebna je najjača moguća udarna postava, ali i širina na klupi za pričuve. Toga, međutim, u Osijeku sutra neće biti.
Ipak, optimizam koji je obuzeo Bijelo-plave zbog toga nije splasnuo. Pobjedu nad Modrima nitko od njih ne jamči niti može to učiniti. A da im je baš takav ishod ogromna želja to svaki od njih ističe...

- Važni su bodovi u igri, ne i presudni, ali imaju veliku težinu. Moramo zapeti najviše što možemo i tražiti tijekom igre način kako pobijediti. Cilj nam je takav, jer ne smijemo dopustiti da Dinamo nakon ovog derbija stekne dodatnu bodovnu prednost - kazao je kapetan Bjeličine momčadi Mile Škorić.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Nakon što je u utorak igrao u reprezentaciji Hrvatske s Portugalom vratio se u Osijek i priključio klubskim suigračima u zajedničkim pripremama za subotnji derbi. Od danas će na treninzima biti i slovenski reprezentativci Damjan Bohar i Mario Jurčević. Obojica su bili u kadru slovenskog izbornika Matjaža Keka s kojim je ušao u nadmetanje s Grčkom u Ateni. Utakmica je završila bez pobjednika i pogodaka, Slovenija je izborila tako plasman u drugu jakosnu skupinu Lige nacija, a Bohar je igrao od početka do 67. minute kada je zamijenjen. Jurčević pak nije dobio minutažu. Od svega najbitnije je da su se vratili zdravi i da će Nenad Bjelica obojicu imati u momčadi koju će suprotstaviti Dinamu. Biti će to i derbi u kojem se očekuje spoznaja s koliko prava i stvarnih mogućnosti Bijelo-plavi vođeni trenerom Nenadom Bjelicom doista imaju čime potkrijepiti svoje velike ovosezonske ambicije. Već i samim angažiranjem Bjelice za trenera Osijekovo je klubsko čelništvo pokazalo želju za rezultatskim iskorakom. Dalo mu je u nadležnost ovlasti kakve i koje nikad niti jedan trener prije njega u Gradskom vrtu nije imao. Omogućen mu je i novčani budžet za dovođenje igrača koje je sam birao i sa njima o dolasku u Osijek pregovore vodio od početka do kraja. Na rezultatskom planu njegovoj momčadi ide jako dobro. Ali, Bjelica nije od onih koji dopušta bilo kakvo opuštanje i koji će se zadovoljiti trenutačnim stanjem. I sam stalno ističe kako uvijek želi više i bolje, a takve zahtjeve postavlja i pred svoje igrače.

Osijek uoči sutrašnjeg derbija unatoč svemu nije okovan imperativom. Ozračje u kojem obitava pred derbi je natjecateljski pozitivnog naboja u kojem dominira ogromna želja za uspjehom. A istinu o mogućnostima Bijelo-plavih na djelu će se spoznati sutra. Kako god bilo i završilo smak svijeta neće nastupiti, ali bilo kojim rezultatskim ishodom utakmica završila slika o vrijednosti Osijeka, Bjeličinog Osijeka, biti će jasnija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:23