MATIJA DJANJESIC/CROPIX
INTERVJU ZA SN

‘Vjerujte mi, Rijeci je mjesto u vrhu hrvatske lige! Nikad u životu nisam bio u pozitivnijoj svlačionici‘

Nino Galović jedan je od malobrojnih kojeg koronavuris nije odvojio od treniranja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. studeni 2020. 08:25

Rijeka je odgodila meč s Istrom budući da ima sedmoricu igrača pozitivnih na COVID-19, ali mora se spremati za Napoli.
- Na treningu nas je ovih dana bilo sedam do jedanaest, kako koji dan - kazao nam je stoper bijelih s Kvarnera Nino Galović, igrač koji se afirmirao u Splitu, a potom prošao i Koprivnicu, Izrael, Japan i Bjelorusiji, da bi ove godine stigao na Rujevicu.


- Nadamo se da će neki, koji su sad u izolaciji, do ponedjeljka biti u ekipi.


To što nećete igrati s Istrom može biti i od koristi da se bolje spremite za četvrtak i Napulj?
- Nogometašima je najdraže kad igraju utakmice i njih svi jedva čekamo. Iako nam je odgoda sad dobrodošla. Susreti Europske lige nama su kruna sezone i veselimo se Napulju.

image
VLADO KOS/CROPIX


Pokazali ste Napoliju da možete biti opasni, dobili ste komplimente trenera Gattusa i igrača, to znači da će vas ozbiljno shvatiti.
- Gattuso je i prije prve utakmice rekao kako mora biti oprezan, s obzirom da ima iskustva s Rijekom i Rujevicom. I taj su susret shvatili jako ozbiljno, ali mi smo bili pravi. Sada će biti još teže jer igraju kod kuće. Uvjeren sam da će Napoli ići maksimalno, da neće čuvati glavne igrače. Oni svaki put igraju na pobjedu, favoriti su.

Zeznuti su

Žalili ste prije dva tjedna što niste zabili još koji gol i uzeli bod.
- Imali smo za čime žaliti, pokazali smo gard jednom velikom Napoliju. Bilo bi sjajno da smo pobijedili, recimo da je ušao šut Menala…


Galović prati talijansku ligu budući da od malih nogu vuče navijačke sklonosti prema Milanu. Dakle, Napoli nije najdraži…
- Nije, sigurno ne - smije se Nino i dodaje: - Krilni igrači su im brzi i moćni, teroriziraju po bokovima. Lozano, Mertens i Insigne su najbolji. Zeznuti su.


Vjerojatno bi vam bilo nezaboravno iskustvo da igrate na dobro popunjenom San Paolu, no i ovako će biti izazov...
- Apsolutno. To je kultni stadion i kultni klub, bit će izazov. Točno je da njima publika puno znači, ali i gost voli kad su gledatelji na tribinama, oni motiviraju sve igrače.


U kojoj od tri utakmice vidite najveće šanse za pokoji bod?
- Rijeka dobro igra kod kuće, realno je očekivati da je to susret s AZ-om na Rujevici. Oni su i reputacijski najniže. Iako, da si ne lažemo, AZ je odličan, trebao je osvojiti prvenstvo da nema korone. Nezahvalno je prognozirati.


Kako ćete u HNL-u? Brojne odgode otežat će vam posao kasnije. Gdje je Rijekino mjesto na tablici?
- Europa nam je dar, a HNL najvažniji. Zaostale susrete odigrat ćemo u drugom dijelu sezonu, i tada ćemo opet ići iz utakmice u utakmicu, a to je igračima najdraže. Vjerujte mi, Rijeci je mjesto i dalje u vrhu.


Selili ste se kroz karijeru, mislite li na Kvarneru duže ostati?
- Ovdje mi je odlično, ljudi u klubu i treneri su fenomenalni, što se igrača tiče nikad u životu nisam bio u pozitivnijoj svlačionici, tako da nemam ništa protiv da ostanem dugo.


Jeste li zadovoljni karijerom?
- Jesam i nisam. Zadovoljan sam, ali neke su stvari mogle biti za nijansu bolje. U Splitu sam bio kapetan, tada je došlo dosta upita, možda sam mogao i u bolji klub. No, Split je u to doba bio financijski moćan i nije mu bilo nužno prodavati igrače. Doživio sam lijepe trenutke i ne bih to mijenjao. Najgore je što smo se rastali preko tužbe, što pola godina nisam igrao, pa taj razlaz nije bio kakav sam htio. Imam osjećaje prema tom klubu i zato ne želim pričati ništa ružno.


Jeste li hajdukovac? Rođeni ste Bračanin. Ima li za vas mjesta na Poljudu?
- Ja sam splitovac. Prijatelji su hajdukovci, ali za sebe ne mogu reći da sam hajdukovac. Ipak sam u RNK Split proživio lijepe trenutke. O Poljudu ne razmišljam, u Rijeci sam i super mi je. Volim ovaj grad i klub - zaključio je Galović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:59