Drago Sopta / Cropix
SVE JE BILO DOGOVORENO

Vlatko Marković: Htio sam Trapattonija za izbornika, ali nisam se pokajao zbog Bilića

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. kolovoz 2011. 11:03

Znate li da je Giovanni Trapattoni, izbornik reprezentacije Irske, trebao biti izbornik hrvatske reprezentacije? Nakon što se Hrvatski nogometni saveza zahvalio Zlatku Kranjčaru, po svršetku misije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, predsjednik Vlatko Marković želio je da Vatrene vodi - Trapattoni. Razgovori su obavljeni i Talijan je kazao - da! Prihvatio je sve uvjete i bio je iznimno zadovoljan. Međutim, priča je imala drukčiji tijek.

- Te 2006. godine praktički je sve bilo dogovoreno s Trapattonijem, ali ga nije pustio gazda Red Bull Salzburga, Dietrich Mateschitz. Naime, tad je Trapattoni bio direktor tog austrijskog kluba. Trapattoni nije mogao protiv njega i ugovora koji je potpisao - kazao nam je Marković.

Priča prvi čovjek HNS-a da je Trapattoni žlio biti hrvatski izbornik, da je s oduševljenjem prihvatio tu ideju, ali da ga je zaustavio već spomenuti gazda Red Bull Salzburga.

- Trapattoni je vrhunski trener, zato sam ga i želio za izbornika Hrvatske. Naša reprezentacija je također vrhunska, pa je i on htio biti na našoj klupi, dogovor je bio brz. Ali, ispalo je drukčije.

Izabran je Slaven Bilić?

- Da, na naše veliko zadovljstvo. I nikad se nismo pokajali - zaključio je Marković tu temu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:17