Karlovac, 221109.Stadion Branko Cavlovic - Cavlek.Nogometna utakmica 1. T-Com HNL, 15 kolo.Karlovac - Dinamo.Na fotografiji: Milan Badelj i Andrej Kramaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
MILAN BADELJ ZA SN

'Volim Dinamo, sve bih dao za njega, ali... Iskreno, želim se okušati u nekoj drugoj sredini!'

'Znam da se navijače ne može vratiti preko noći, ali pokušavamo. Pobjeđujemo, igramo sve bolje. Ružno je, stvarno ružno igrati pred praznim Maksimirom...'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. travanj 2011. 11:06

Milan Badelj u svoje 22 godine i tri prave sezone s Dinamom napravio je ono što neki nisu cijeli život. Korača prema trećem naslovu prvaka, u Europi je već odigrao 34 utakmice. Protiv “svojeg” Zagreba predvodio je momčad s kapetanskom vrpcom na ruci, nakon susreta moglo je početi slavlje, Hajduk zaostaje već 10 bodova.

- Nije gotovo, ne volim tako pričati dok doista nije i matematički sve riješeno. Sjetite se lani, isto je bilo sve gotovo, pa u zadnja tri-četiri kola nismo nikoga mogli pobijediti. Ali da, stvarno bismo bili debili da to propustimo - priča kapetan koji ovoga proljeća igra vrlo dobro.

Onaj gol Hajduku bio je vrhunac, nakon lošeg početka sezone očito je da uživa.

- Istina je, zadovoljan sam. Spreman sam, odradili smo vrhunske pripreme, imali prije njih tri tjedna odmora. Pun sam samopouzdanja, to se vidi.

Pobjedi u gradskom derbiju i pričama o naslovu prethodio je onaj turbulentni reprezentativni tjedan. Bio je tamo, nije igrao, kod Bilića je zasad u drugom planu.

- Osobno, puno mi je teže bilo nakon PAOK-a, nego nakon Gruzije. Razlog je jednostavan, ono s PAOK-om bila je posebna utakmica, odlučujuća, a ova nije, još uvijek Hrvatska sama kroji svoju sudbinu. Je li mi žao što nisam igrao? Jasno da je, tko ne bi volio igrati za reprezentaciju, protiv Gruzije i Francuske. Točno je i da sam kod Bilića trenutno u drugom planu, nadam se da ću jednom biti u prvom.

Vratimo se Dinamu, među lijepim stvarima ima i ona ružna, za koju je puno puta rekao da ga boli. Prazne tribine kao rođenom Zagrepčaninu teško mu padaju.

- Boli nas sve, najviše nas Zagrepčane. Iako, pokušavam shvatiti i gledatelje. Znam da ih se ne može vratiti preko noći, ali pokušavamo. Pobjeđujemo, igramo sve bolje. Ružno je, stvarno ružno igrati pred praznim Maksimirom.

Je li se zasitio praznih tribina, naslova u HNL-u, želi li otići? Chelseajev skaut bio je prepun pohvala za njega, to nešto govori?

- Nisam se zasitio, ali... Iskreno, želim se okušati u nekoj drugoj sredini, u jačoj ligi. Volim Dinamo, sve bih dao za njega, ali dođe li na ljeto prava ponuda, ukaže li se dobra prilika za odlazak, neću se puno buniti. Osvojio sam, evo, tri naslova, Kupove, igrao u Europi. Znate kako je, ako igraš stalno na istoj razini, u HNL-u, ne možeš napredovati, razvijati se, samo ti treninzi ne mogu dati ono što ti daju jake utakmice. HNL mi je puno dao, kao i Dinamo, nema spora, nisam nezahvalan. Ali...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 15:04