SN
NOVO KOLO FANTASY PRVE HNL

Vraća se domaća liga i Fantasy: Osijek u Puli s najjačim snagama, koga će Dinamo izvesti na Šubićevcu?

Hajduk lovi 4., možda i treće mjesto, a Lokomotiva je jako oslabljena, ali treba bodove za ostanak
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. travanj 2021. 10:22

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO
Iznimno važna utakmica u borbi za ostanak. Gosti bi s pobjedom napravili možda i ključni iskorak prema luci spasa, dok bi Varaždinci s tri boda uhvatili puno zraka, ali i pretekli Belupo u toj borbi za ostanak. Varaždinci su kompletni, gosti igraju bez dva važna igrača, jer zbog kartona nema Parackog i Gode. Varaždinci se uzdaju u Obregona i činjenicu da su doma pobjeđivali ii jače momčadi, a gosti se uzdaju u svoju organiziranu igru, te dobru tranziciju.

LOKOMOTIVA - HAJDUK
Lokomotiva treba bodove za ostanak, a Hajduk za lov na četvrto, možda i treće mjesto. Lokosi su jako oslabljeni, jer nemaju Leškovića u obrani, Čokaja u vezi i Roka Šimića u napadu. Hajduk je pak kompletan.


Dok Lokomotiva nema neki veliki izbor igrača, veliko je pitanje s kakvom će momčadi istrčati Hajduk. Umut i Kačaniklić su zdravi, Diamantakos i dalje vuče ozljedu mišića zadnje lože, a Ljubičić je taj koji je riješio zadnju utakmicu i kojeg navijači žele vidjeti u udarnoj postavi na poziciji centarfora. Biuk se iskazao protiv Šibenika, hoće li opet biti u postavi, ili ćemo gledati Kačaniklića ili Jaira? Vušković je igrao tri utakmice za U-21 selekciju, hoće li sad dobiti malo odmora?


Hajduk je svakako favorit u ovoj utakmici, ali Tramezzani uvijek ima naglasak na čvrstu obranu. Lokosi pak imaju velikih problema s realizacijom.

ISTRA 1961 - OSIJEK
Puljani su prije stanke bili u odličnoj formi, vidjet ćemo jesu li je zadržali. I Osijek je izgledao dobro, a znamo da Bjelica ovakve stanke i inače dobro koristi da podigne momčad. Osijek će igrati bez ozlijeđenog stopera Lončara, a ostali su uglavnom na broju. Dakako, tu ne računamo na Brleka i Topčagića za koje je sezona završena.


Istra je također kompletna, a treba očekivati da će se braniti i tražiti svoju priliku iz kontri. Osijek će se svakako osloniti na napadački dvojac Santini - Mierez, a njih bi loptama trebali hraniti Kleinheisler i Bočkaj.

ŠIBENIK - DINAMO
Šibenik igra bez Karla Bilića, a Dinamo bez Čabraje, što će oba sastava bez većeg problema nadomjestiti. No, Dinamo je i bez Gvardiola, ali i napadača Petkovića, a pitanje je hoće li Krznar htjeti odmoriti Ivanušeca i Majera, koji nije baš fit. Što se gostiju tiče, jasno je da će u napadu biti Gavranović, te da će Oršić biti na krilu bez obzira na to što je igrao za reprezentaciju. Dinamu je ova utakmica previše važna da bi tako jake adute ostavio na klupi.


Labrović bi ponovno trebao biti na klupi domaće momčadi, dok bi na vrata trebao Rogić, koji je na debiju u Splitu bio sasvim dobar.

GORICA - RIJEKA
Matija Dvorneković i Musa Muhammed neće konkurirati za domaću postavu jer imaju kartone. Gosti su po tom pitanju kompletni. Lovrić se nije potrošio igrajući za reprezentaciju, ali zato je Špikić puno igrao za mlade, iako ne vjerujemo da će zbog toga biti na klupi. Gorica zna da s tri boda definitivno rješava pitanje trećeg mjesta.


Rijekin napad sigurno će predvoditi Drmić, koji bi sad već trebao biti u dobroj formi. Iza njega trebali bi biti Murić, Andrijašević i Menalo. Tomić voli prepoznatljivu momčad na terenu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 23:42