Mario Gavranović
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
TRI FINALA, DVA TROFEJA 

Vratio se na impresivan način i uhvatio formu baš pred finale: ‘Vrijeme je da Dinamo opet osvoji Kup!‘

‘Dvije godine zaredom ga nismo osvojili, motivirani smo da vratimo duplu krunu u našu svlačionicu‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. svibanj 2021. 08:10

Neko ga vrijeme nije bilo zbog ozljede, “krpao” se Dinamo u napadu kad je izostajao i Petković, no vratio se u pravi tren. Mario Gavranović u Velikoj Gorici zabio je tri gola, ušao u formu baš pred finale Kupa i odlazak na Euro, ne krije i sam da je oduševljen takvim povratkom.

- Drago mi je što sam ponovno zdrav, dugo sam bio izvan stroja i nije mi bilo lako utakmice gledati s tribina. Sad sam uhvatio dobru formu pred kraj sezone, nadam se da ćemo je završiti s duplom krunom i da ćemo svi koji idemo na Euro ići zdravi i odigrati dobar turnir - pričao je dan nakon hat-tricka Gorici Gavranović, koji je tako, dvaput u istoj sezoni, tom klubu zabio po tri komada. Kao da ga Goričani posebno inspiriraju?

- Dobre su uvijek utakmice protiv Gorice, dobili smo ih sve, odgovara nam kako Goričani igraju. Iako su uvijek bile tijesne, nikad nije bilo lako, zato mi je drago da sam zabio dva hat-tricka.

Na redu je finale Kupa s Istrom. Gavranovićevo je ovo četvrto finale, dva puta je bio igrač odluke. U dresu Rijeke zabio je dva gola Dinamu, u Dinamovom dresu odlučujući gol Hajduku. U onom jednom, 2019., kad je ušao s klupe, izgubio je od Rijeke.

- Istina, zadnja dva puta kad sam standardno igrao ispalo je dobro, dobili smo. Vjerujem da ćemo i sad slaviti, nebitno tko će iskočiti, vrijeme je da opet osvojimo Kup! Dvije godine zaredom ga nismo osvojili, motivirani smo da vratimo duplu krunu u našu svlačionicu.

image
Mario Gavranović
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Bit će sve teže u HNL-u

Trener Krznar kaže da Dinamo spada među najspremnije momčadi Europe?

- To pokazuju rezultati i čitava sezona u kojoj nismo imali puno ozljeda. Dobro, ja sam jedan od tih koji je imao koju ozljedu više od drugih, ali inače smo pokazali da smo spremni, da možemo parirati europskom tempu. Ali, isto tako, uvijek ima prostora za napredak, možemo još popraviti tempo i dulje parirati. Moram reći i da se ove sezone podigao ritam u HNL-u i to nam pomaže i za Europu, bolje je kad imaš jake utakmice svaka tri-četiri dana. A mi smo ih imali puno. Tu treba pohvaliti čitavu ligu i momčadi koje su puno napredovale, bit će sve teže u HNL-u.

Je li mu ovo golgeterski najbolja sezona u karijeri, zabio je dosad 18 golova za Dinamo u HNL-u i Europi?

- Koliko se sjećam, u sezoni kad sam prešao u Dinamo iz Rijeke imao sam, s reprezentacijom, ukupno 25 golova. Sad ih imam 22, dakle, još nisam stigao tu brojku, ali nadam se da ću je stići.

Švicarski izbornik Petković nije još objavio popis za Euro, ali Gavranovićev status ne bi trebao biti upitan

- Igrao sam skoro svaku utakmicu u kvalifikacijama, i u Ligi nacija, zabijao, bio sam triput starter, zabio četiri gola... Radujem se Euru, nadam se da mogu i tamo odigrati važnu rolu, pokušat ćemo napraviti nešto dobro. Svjesni smo da se puno očekuje, već više turnira stižemo do osmine finala i tamo zastanemo, očekuju svi sad barem jedan korak više. Imamo kvalitetu, nadamo se da će se sve poklopiti i da ćemo otići što dalje.

Ljetni odmor bit će kratak, Dinamova sezona kreće rano. Je li već popričao s trenerom Krznarom koliko će dana trajati predah?

- Jesam, već sam javio treneru da ću, kad god ispadnemo s Eura, uzeti samo nekoliko dana. Otići ću kući vidjeti roditelje i brzo ću se vratiti, da odmah budem spreman. Neću uzimati dulji odmor, da moram neko vrijeme tražiti formu, želim odmah biti spreman!

Lani je otišao pa se vratio u Dinamo, potpisao novi ugovor. Kakva je situacija ovog ljeta, je li čvrsto u Dinamu ili će ostanak, odnosno, izlazni transfer, opet biti tema?

- Ja sam jako sretan ovdje u Dinamu, vratio sam se jer volim klub i moja obitelj voli Zagreb, nemam problema ovdje nastaviti karijeru. Ali u nogometu nikad ne znaš što se može dogoditi, promijeniti u jednom danu, ne mogu pričati unaprijed. Znam samo da mi je jako lijepo ovdje.

Ne bojim se nikoga

Spominje se dolazak novog napadača ili više njih. Osjeća li Gavranović to kao pritisak ili kao dodatan motiv?

- Dinamo je veliki klub, konkurencija će uvijek biti jaka. Već sam dugo u ovom poslu, znam koji pritisak imaju igrači u velikim klubovima i to mora biti tako. Ne bojim se, tko god dođe je dobrodošao. Sad mi je najbitnije da sam zdrav. Na meni je da se dokazujem na treninzima i utakmicama, da pokažem da sam još uvijek na jednoj dobroj razini i da mogu biti važna karika kluba još nekoliko godina. Nemam ništa protiv da ovdje i završim karijeru.

Trener kaže da mu se ne sviđa ambijent uoči finala, u kojemu je Dinamo već “osvojio Kup”, da to može biti zamka?

- Ako trener to kaže i vidi, onda mora svim igračima doći klik da se nijedna utakmica ne dobiva prije početka. Iznenadili su nas Varaždin i Šibenik u Maksimiru, moramo imati pravi pristup, raditi sve kako najbolje znamo, tada nam u HNL-u nitko ne može ništa. Ali, kažem, sve se mora dokazati na terenu. Dobro ćemo se pripremiti za utakmici i dovesti te stvari u red kako i priliči finalu Kupa.

GAVRANOVIĆ U FINALIMA KUPA

2016./17.

Rijeka - Dinamo 3:1 (2 gola)

2017./18.

Dinamo - Hajduk 1:0 (1 gol)



Finale sudi Duje Strukan

Splitski sudac Duje Strukan prvi put u karijeri imat će čast suditi finale Kupa. On će biti glavni sudac u dvoboju Dinama i Istre, asistirat će mu Bojan Zobenica i Ivan Mihalj, četvrti sudac bit će Igor Pajač, dok će u VAR sobi biti Ivan Bebek i Robi Kezele.

Inače, Strukan je sudio i polufinalni dvoboj Istre i Rijeke u Puli, u kojemu su Puljani slavili 3:2 i plasirali se u finale. (tn)



Gvardiol spreman

Joško Gvardiol bit će spreman za zadnje dvije utakmice sezone, svoje zadnje dvije u Dinamovu dresu. Ozljeda gležnja je sanirana, Damir Krznar će ga imati na raspolaganju, naravno, samim time očekujemo i da će biti u startnoj postavi. (tn)


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:04