Zagreb, 290414.Hotel DoubleTree by Hilton.Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj su izvrsni predsjednik HNS-a Damir Vrbanovic i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk govorili o mjerama za borbu protiv rasizma i diskriminacije na tribinama. Na fotografiji: Damir Vrbanovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX
PROJEKT SVETICE

Vrbanović: 'Ako u ponedjeljak Grad ne usvoji naš projekt, idemo izvan Zagreba'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. siječanj 2015. 10:14

Portugal slavi 100 godina Nogometnog saveza, na svečanostima koje traju tri dana je i Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, a trebao bi stići i Davor Šuker. Upravo Šuker negdje u Europi dogovara prijateljsku utakmicu A-reprezentacije koja će biti odigrana nakon kvalifikacijskog ogleda s Norveškom. Budući da se sa Skandinavicma igra u subotu 28. ožujka, taj će dvoboj vjerojatno biti u utorak 31. ožujka, i to u inozemstvu.

U Cascaisu, gradiću od 35 tisuća stanovnika u okolici Lisabona su i Michel Platini te drugi vodeći ljudi UEFA-e i nacionalnih saveza, Vrbanović ne gubi vrijeme i polako lobira za Šukerov izbor u Izvršni odbor UEFA-e koji će biti redizajniran ovog proljeća.

No, s izvršnim predsjednikom razgovarali smo i o domaćoj temi, izgradnji nogometnog centra HNS-a na Sveticama. Vrbanović kaže:

- U ponedjeljak će biti treća sjednica radnog tijela koje će pripremiti ugovor između Grada Zagreba i HNS-a. U njemu će sve detaljno biti razrađeno, to je projekt u interesu svih, i Grada, i Saveza, i građana. Očekujem da će Skupština Grada početkom veljače definitivno usvojiti projekt i da ćemo početi s gradnjom. Međutim, ako se to ne dogodi, neće nas zaustaviti, već sljedećeg jutra razmotrit ćemo nove ponude i uz odobrenje UEFA-e napraviti kamp na drugoj lokaciji. Otkako se dogodio zastoj s Gradom, koji je plod čistog politikanstva, javilo nam se desetak gradonačelnika ili predstavnika županija koji su nam ponudili zemljište da gradimo kod njih.

Vrbanović, kao i svi u HNS-u, računaju da plan B neće morati aktivirati, da će se čvor oko Svetica ubrzo raspetljati u korist nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:35