CESTE SU UŽASNE

Vrdoljak: U Dinamu mi je bilo jako teško, braća Mamić stalno su forsirali Calella...

O poljskim stadionima mogu reći sve najbolje. Međutim, u jednom su detalju jako, jako loši. To su ceste. Praktično uopće nemaju autoceste - rekao je kapetan Legije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. prosinac 2011. 19:10

Ivica Vrdoljak je kapetan Legije, s klubom iz Varšave dohvatio je europsko proljeće, rezultat o kojem Dinamo samo priča. Pitali smo ga za vibracije Eura u drugom domaćinu. Aljoša Asanović nam je spomenuo kako će, po svemu sudeći, čak dvanaest reprezentacija imati kamp u Ukrajini. Što to privlači izbornike i čelnike nacionalnih saveza, a da Poljska nema?

- Doista mi je teško reći, nisam dovoljno informiran kakvi su ovdašnji kampovi, ali što se tiče stadiona, napravljen je fantastičan posao.

Pa je krenuo nabrajati:

- Osim četiri u gradovima domaćinima, dakle Varšava, Poznan, Wroclaw i Gdanjsk, širom zemlje izgrađemo je ili se privodi kraju još osam novih stadiona. Jedan od njih je i naš, Legijin, na kojem mi igramo, a neće biti utakmice Eura. Ovaj za EP nije otvoren, bit će u veljači. O Poljskoj mogu reći sve najbolje.

Ipak, koliko god uložili u infrastrukturu za organizaciju na najvišoj razini nemaju šanse. Oni nisu u stanu pratiti trendove Austrije i Švicarske, niti Portugala, niti Belgije i Nizozemske...

- U jednom su detalju jako, jako loši. To su ceste. Praktično uopće nemaju autoceste, ne postoji situacija da bi dva grada u kojima se igra EP bila spojena komfornom, suveremenom prometnicom. Ništa nisu napravili. Ne znam kakva je situacija sa željeznicom.

Vrdoljak proživljava najbolje dane karijere. U ekipi je dobio goleme ovlasti, predvodnik je sastava koji je pobrao brojne komplimente u Europi. Razmišljate li da biste se i vi mogli naći na popisu Slavena Bilića?

- Iskreno, već sam trebao biti reprezentativac. To sam zaslužio igrama za Legiju kao zadnji vezni, po potrebi i stoper.

Šira vas javnost pamti iz Zagreb i Dinama.

- U međuvremenu sam igrački značajno napredovao. Isto tako moram kazati da mi nije bilo lako igrati u Dinamu. Veliki teret stavljen je na moja leđa, vezan uz Zdravka i Zorana Mamića koji su stalno forsirali da mora igrati Calello. To je utjecalo na mene, na sreću treneri su me unatoč Mamićima stavljali u momčad. U Legiji je sve drukčije, imam slobodu, kapetan sam, dišem punim plućima - zaključio je Vrdoljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:13