KAPETAN LEGIJE

Vrdoljak uživa u Varšavi: 'Nije mi jasno zašto Hrvati izbjegavaju Poljsku'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 31. svibanj 2013. 17:57

Ivica Vrdoljak u Poljskoj živi najuspješnije dane nogometne karijere. Dvadesetdevetogodišnji veznjak zaputio se još u ljeto 2010. godine iz zagrebačkog Dinama prema Poljskoj , prema Legiji iz Varšave. I to u transferu vrijednom 1,5 milijuna eura što je i dalje najveći ulazni transfer u povijesti poljskog nogometa. Vrdoljak se brzo uklopio u novu sredinu, naučio jezik, postao kapetan momčadi, ali i počeo osvajati trofeje. U tri poljske sezone Vrdoljak je dohvatio jedno prvenstvo i tri trofeja namijenjena pobjedniku Kupa.

Ova je sezona jedna od uspješnijih u povijesti kluba, dvostruka kruna (prvenstvo i Kup) vraćena je u Varšavu nakon 1995. godine...

- Uh, bila je velika borba, i mi i Lech imali smo strašnu seriju. U posljednjih 11 kola skupili smo devet pobjeda i dva remija, a Lech deset pobjeda i jedan poraz. Bilo je gusto. No, za razliku od prošle sezone kad smo naslov izgubili u samom finišu, ove smo sezone otišli do samoga kraja - kaže Vrdoljak. - Veliko slavlje priprema se za našu zadnju domaću utakmicu. Osvojili smo duplu krunu nakon 18 godina, a nakon zadnjeg kola vozit ćemo se gradom u otvorenom autobusu gdje se na fešti očekuje 80 tisuća ljudi.

Pred vama je sada Liga prvaka...

- Nažalost, Legia nema dobar koeficijent, pa se u kvalifikacije uključujemo u 2. pretkolu. Bit ćemo kao i Dinamo nositelji u 2. i 3., a onda nećemo u četvrtom pretkolu. I bolje tako, ne bih se volio s Dinamom sastati u kvalifikacijama.

Hoće li biti kakvih pojačanja za Europu?

- Klub je potpisao suradnju s brazilskim Fluminenseom, odakle bi nam trebala stići dva stopera, a vidim da se oko dolasku u Legiju sve češće spominje i Pablo Aimar.

U Poljskoj nema mnogo hrvatskih nogometaša. Razlog?

- Sada je, uz mene, tamo još Dino Gavrić (Widzew Lodz). Mate Lacić je u 2. ligi, a nedavno su tu bili Luka Vučko i Josip Tadić. Ovdje jako cijene hrvatske nogometaše, no mnogi naši igrači osjećaju neku bojažljivost prema Poljskoj. Ne znam zašto. Mene je na put prema Poljskoj savjetovao pokojni Ivan Turina i jasno mi kazao “ne razmišljaj i idi tamo”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 12:36