Srđan Vrančić / CROPIX
ALTERNATIVA SRNI

Vrsaljko: 'Ima vremena do SP-a, ali kapetana Srnu je zadovoljstvo gledati i s klupe'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. prosinac 2013. 09:22

Na ljetne je pripreme krenuo kao igrač Dinama, a godinu je završio kao "ponajbolje pojačanje Serie A". Tako su Šimu Vrsaljka, desnog beka Genoe, okitili novinari La Gazzette dello Sport svrstavši ga u momčad koju su činili najbolje kupovine talijanskih prvoligaša. Tu je titulu zaslužio za 14 nastupa u Serie A, najviše od svih naših legionara u talijanskoj ligi.

Vrsaljka smo locirali u rodnom Zadru. Hvatao je zadnje trenutke druženja s obitelji prije povratka u Italiju.

- Pauza kratko traje jer već 6. siječnja nastavljamo prvenstvo protiv Sassoula - otkrio je. Odmor mu je stigao kao ‘as na cenera’ jer je odmah po dolasku u Genou upao u žrvanj profesionalnosti jedne od najzahtjevnijih nogometnih liga na svijetu.

- Nisam razmišljao o adaptaciji jer jednostavno nisam imao vremena. Htio sam što prije igrati i opravdati povjerenje ljudi iz kluba i trenera. Valjda sam uspio u tome - reći će naš sugovornik.

Ostaje u Genoi do SP-a

Skromno i iskreno. Takav je Šime Vrsaljko bio u maksimirskim danima, a to što iza sebe ima impresivnu polusezonu u Serie A nije utjecalo na skroman karakter mladog Zadranina za kojeg se naveliko priča da bi već u siječnju mogao promjeniti poslodavca. Arsenal ga je skenirao još u Dinamu a sada se pojavio i Inter iz Milana.

- Iskreno? Sve što znam o zanimanju Intera i Arsenala pročitao sam u novinama. Ako nešto i postoji do mene nije stiglo - tvrdi Vrsaljko koji se ne zanosi previše s mišlju gdje bi mogao završiti na proljeće.

- Ako Genoa odluči da me proda dobro. Ako ostanem opet dobro. Odlično se osjećam. Igram redovito a to mi je ipak najbitnije - rezonira Šime čiji ugovor traje još tri i pol godine, a Genoa ima sve što Vrsaljku treba...

- More je kao i u mom Zadru pa se osjećam kao kod kuće. Živim s curom u stanu blizu trening kampa a roditelji dođu u posjet - nabraja Vrsaljko koji unatoč blizini svojih bivših suigrača nema previše vremena za posjete i međusobna druženja s bivšim suigračima iz Dinama.

- Bio sam jednom kod Kovačića u Milanu i to je sve. Više ih vidim u Zagrebu nego u Italiji.

Niko Kovač je pozitivac

U gradu pod Sljemenom Vrsaljko je nedavno bio na testiranju koje je izbornik Niko Kovač sa stožerom naredio svim reprezentativcima s šireg popisa.

- Sve je prošlo u najboljem redu - škrt je na riječima. Svjestan je kako nastavak u sličnom tonu garantira Brazil. Domagoj Vida sve češće grije klupu u Kijevu pa se Vrsaljko se nametnuo kao alternativa za Darija Srnu.

- Do lipnja je puno vremena i svašta se može promjeniti. Ne daj Bože ozlijede ili nečeg sličnog. Srna? Prema kapetanu imam izuzetan respekt. Zadovoljstvo ga je gledati i s klupe - tumači Vrsaljko. Sličan dojam ima i o novom izborniku.

- Niko Kovač je pozitiva. Od prvog sastanka nije promjenio stav i njegova prisutnost daje optimizam za SP - jasan je Šime Vrsaljko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:12