Srdjan Vrancic / CROPIX
NOVI ŽIVOT U GENOI

Vrsaljko nakon transfera: 'Ovdje je čudo, baš smo mi iz Dinama okupirali Čizmu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2013. 09:56

U četvrtak navečer Šime Vrsaljko potpisao je četverogodišnji ugovor s Genoom, na temelju kojeg će Dinamo inkasirati 4 milijuna eura na ime odštete te još 25 posto od budućeg transfera . O tome koliko će Vrsaljko zarađivati, nema službenih podataka, možemo samo u eter gurnuti neslužbene menadžerske izvore koji tvrde da će Vrsaljkova godišnja neto zarada iznositi 750.000 eura. Ali, naravno, to uzmite s rezervom, jer neslužbeni podaci često nisu precizni.

Nakon što je obavio liječnički pregled i potpisao ugovor s članom Serie A, Vrsaljko se jučer automobilom sa svojim menadžerom Nikkyjem Vuksanom vratio u Zagreb, trebalo je spremiti stvari i odmah se vratiti u Genou. Šime je bio umoran, pa je većim dijelom puta spavao na zadnjem sjedištu, izmorila su ga dva dana “transferskog razdoblja”.

- Sretan sam i zadovoljan, ali i ponosan na neki način. Uspio sam postati dijelom Serie A, igrat ću u jednoj od liga Petice - kazao je “na prvu” Vrsaljko.

Pričao je kako mu se zapravo miješaju osjećaji.

- Koliko sam s jedne strane radostan i pun pozitivnih emocija, s druge strane sam nekako i žalostan što napuštam Dinamo. Tu sam došao sa 14 godina, povezao s mnogim ljudima, stekao mnoge prijatelje. S te strane trese me neki čudan osjećaj.

Tako je to kod nekih igrača prvi ili drugi dan kad se potpiše novi ugovor, ali sve će brzo doći na svoje, Vrsaljka će proći ti osjećaji nostalgije i već danas ili sutra biti će pravi u novom dresu.

- Došao sam u ligu u kojoj se igra sjajan nogomet. Također, ima dosta mojih bivših suigrača s kojima ću igrati, tu mislim na Kelavu u Udineseu, Kovačića u Interu i Jedvaja u Romi. Baš smo mi iz Dinama okupirali Čizmu, zar ne? Ima tu i momaka koji su igrali u HNL-u, poput Bubnjića i Mlinara, da ih sve ne nabrajam.

Što Šime očekuje u Genoi, misli li da će napredovati kao igrač?

- Siguran sam da ću napredovati u Genoi i tako jakoj ligi. S vremenom ću postajati sve bolji i bolji.

Pričao je i o kratkom vremenu koje je proveo u Genoi.

- Sjajno su me dočekali. Sve je čudo. Mogu sipati samo komplimente, ništa drugo.

Ispričao nam je kako je liječnički pregled trajao oko pet sati, a nakon toga se vratio u klub gdje je potpisao ugovor. Onda su ga novi poslodavci odveli na razgledavanje Genoina nogometnog kampa.

- Sve je super. Svi moji novi suigrači nisu bili tamo, pa ću ih sve upoznati kad se vratim, ali sam zato upoznao trenera i kompletni stručni stožer i naišao sam na prekrasnu dobrodošlicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:25