Srđan Vrančić / CROPIX
ŠIME UMJESTO SRNE

Vrsaljko o Hazardu: 'Igrao sam protiv njega dok smo bili djeca i pobijedio sam ga'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2013. 12:43

Tko će umjesto Darija Srne na desni bok?

- Šime Vrsaljko ili Domagoj Vida - kazao je Igor Štimac.

Vrsaljko, koji je ovoga ljeta Dinamo zamijenio Genoom , odigrao je šest utakmica u Serie A i jednu u Kupu, no i Vida, čiji nogomet šef struke Dynama iz Kijeva Oleg Blohin izgleda previše ne “šmeka”, vratio se u udarnu postavu baš u posljednjem prvenstvenom dvoboju koji su dobili 9:1 s Metalurgom iz Donjecka. Nastupio je u dva od zadnjih devet prvenstvenih susreta te u tri ogleda kvalifikacija i skupine Europske lige.

Pitali smo Šimu uzbuđuje li ga mogućnost da bude starter, bio bi mu to najjači ispit u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri, od četiri nastupa tek je jednom počeo u kvalifikacijama s Maltom 2011. a u tri navrata je ulazio u prijateljskim ogledima (Češka, Irska, Estonija).

- To je veliki motiv, ako bude tako dat ću najbolje od sebe. Dogodi li se obrnuto, da ostanem na klupi, sve u redu, sretan sam što sam uopće u kadru A-momčadi. Jako mi je dobro s dečkima, saživio sam se s njima i vidim da postoji velika želja da dobijemo utakmicu koja je jako bitna za nas, siguran sam da ćemo u petak dati maksimum kako bismo pobijedili ili izvukli što povoljniji rezultat.

Kakve su impresije o Belgijancima, jeste li spremni za Hazarda, Lukakua, Chadlija, i tko već dođe...

- Hazarda znam godinama, igrao sam protiv njega još kad smo bili djeca. Radilo se o utakmici U-16 reprezentacija. On je već onda bio dominantan, glavni na terenu u njihovoj postavi, isto kao i danas u A-vrsti. Strašno je dobar, ali i mi imamo jako kvalitetne pojedince koji isto igraju u vrhunskim klubovima i možemo se nositi s Belgijom.

Kako je završila ta utakmica?

- Pobijedili smo ih, nisam siguran jesmo li igrali kod njih ili na neutralnom terenu, bilo je 2:0 ili 2:1 za nas.

Znači li to da ste Hazarda uspješno “riješili”?

- Tada nije igrao na mojoj strani, a i ne treba miješati mlađe uzraste s natjecanjem najboljih reprezentacija, to je sasvim nešto drugo.

Bude li on lijevo, što je često u Chelseaju, sada biste mogli imati bliske kontakte?

- Prvo moramo vidjeti hoću li ja biti na terenu. No, tko god bude nastupio odradit će to na najbolji način, bitno je samo da odigramo dobro i pobijedimo.

Je li Belgija jača od Hrvatske, takav je trenutačno prati glas?

- Iznimno su dobri, međutim, kad već tražite da uspoređujem, mislim da smo mi bolji. Momčadski smo u prednosti, imamo bolji timski duh od njih, što se mene tiče. I zato kažem da možemo pobijediti, pogotovo doma, pred svojom publikom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 19:28