Drago Sopta / Cropix
PORUKA IZ TURSKE

Vučević: Očekivanja ostaju ista kao na jesen, učinit ćemo sve da Hajduk bude prvak

- Anas, Vukušić i Tomasov su tri igrača koji moraju donositi prevagu na terenu. Čim se teret odgovornosti stavlja na leđa 19-godišnjeg Vukušića, onda znate koliko nam je mlada momčad - rekao je Vučević
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. siječanj 2011. 15:49

Hajduk je odigrao prvu utakmicu na pripremama i Vučević može biti zadovoljan prikazanim protiv Austrije. Konačni rezultat (0:0) mogao je i bolje izgledati da su Splićani pogodili mrežu vratara Almera u zadnjim minutama, ali za Hajduk je bitnije naglasiti kako momčad ima ozbiljnu fizionomiju. Trener se na početku odlučio za sustav 4-2-3-1 u kojem se točno zna kako linije funkcioniraju u dijelu obvezne igre. U odnosu na jesen Hajduk je ostao bez trojice igrača ( Andrić, Ibričić, Strinić), ali igra je ostala na prepoznatljivom nivou. Uostalom, Vučević se ne nada pojačanjima , računa da će u proljeće krenuti s kadrom kojeg trenutno ima na raspolaganju.

- Ne vjerujem da će doći još neki igrač, zato ne bih više ništa komentirao na temu pojačanja. Imamo kadar s kojim radimo, dolaskom Barišića zaključili smo priču. Najbolje je uhvatiti se posla i prestati razmišljati o tome hoće li netko doći - kazao je Vučević.

Jesu li se očekivanja za proljeće promijenila zbog činjenice da je kadar prilično slabiji u odnosu na jesen?

- Ne, očekivanja ostaju ista. Borba za naslov prvaka je naš cilj, ali moramo reći da će to biti jako teška zadaća. Dinamo ima golemih pet bodova prednosti. Velik je to kapital, i premda ćemo učiniti sve da Hajduk bude prvak, ne može se preko noći očekivati da će sve leći na svoje mjesto. Da će mlada momčad odjednom proigrati na visokoj razini. Svima treba vrijeme adaptacije - naglasio je strateg Bijelih.

O pojedinačnom dosegu rijetko se Vučević izjašnjava, ali ovom prigodom progovorio je o svojim nogometašima i presizno poručio od koga najviše očekuje u drugom dijelu sezone.

- Anas, Vukušić i Tomasov su tri igrača koji moraju donositi prevagu na terenu. Čim se teret odgovornosti stavlja na leđa 19-godišnjeg Vukušića, onda znate koliko nam je mlada momčad - rekao je Vučević i promptno dodao:

- Jednog igrača ću posbeno izdvojtii, jer od njega najviše očekuje. Dinko Trebotić je super iznenađenje, od njega očekuejm velika djela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 13:31