Savo Prelević / Cropix
CICO POKORIO CAPELLA

Vučinić nije htio izaći u zračnu luku bez izbornika: 'Ne šefe, prvo vi, vi ste naš vođa'

'Nismo planirali da kao lideri dođemo u Englesku i da u tom statusu odemo s Wembleyja. Ako ovako nastavimo, neće biti iznenađenje i direktan odlazak na EP'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2010. 23:45

Crna Gora postala je cijenjena europska nogometna nacija. Uspjelo joj je to zahvaljujući nepopravljivom optimizmu njenog izbornika Zlatka Kranjčara. Poslije dvije početne pobjede u skupini G kvalifikacija za Euro 2012., nad Walesom i Bugarskom, bila je to nogometna bajka. Nakon treće, nad Švicarskom, Crnogorci su shvatili da imaju jaku reprezentaciju. Što reći nakon 0:0 s Englezima na Wembleyju osim da je uspjeh crnogorske nogometne reprezentacije - realnost.

- Zasluga Zlatka Kranjčara za sve ovo je ogromna. Već od ždrijeba, kad smo svi bili neraspoloženi, on je bio taj koji je vukao naprijed i govorio da možemo igrati sa svima, da budemo optimisti. I vjerujte da je tim optimizmom zarazio sve nas. Da vam pošteno kažem, nisam mislio da možemo ostati neporaženi na Wembleyju. Ovo je još jedan veliki korak k onom što smo zacrtali, mjesto u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na EP - kazao je poslije remija u Londonu Dejan Savićević, prvi čovjek crnogorskog nogometa.

Sve je bilo - iznad očekivanja.

- Svjesni smo da smo napravili rezultat iznad očekivanja. Pokazali smo da smo reprezentacija koja ima svoj cilj i koja zna kako ga ostvariti. Nismo planirali da kao lideri dođemo u Englesku i da u tom statusu odemo s Wembleyja. Ako ovako nastavimo, neće biti iznenađenje i direktan odlazak na EP - rekao je Kranjčar.

Slavlje se nastavilo i u zrakoplovu za Podgoricu. Navijači su na aerodromu u ranim jutarnjim satima srijede pjesmom dočekali reprezentaciju i euforično im iskazali zahvalnost. I tu je Savićević pokazao svoj autoritet. Prvo su se u zgradi pojavili igrači, pa tek onda vodstvo tima i gosti. Kapetan Mirko Vučinić nije želio izaći bez izbornika. Kada mu je Kranjčar kazao da izađu prvo igrači, pa će on, as Rome nije se dao.

- Ne, ne, prvo vi, vi ste naš vođa - uzvratio je Vučinić, da bi se potom zagrljeni pojavili pred navijačima.

- Euforija će trajati dva dana. Poslije se reprezentativci vraćaju klubovima. A mi ćemo i dalje biti pod dojmom da smo momčad koja vjeruje u sebe i koja zna šta joj je činiti do kraja. Imamo samopouzdanje, a neka mediji i publika održavaju euforiju. Bez njih ne bismo bili ovako uspješni - naglasio je Cico.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 19:25