NEMA RAZLOGA ZA STRAH

Vukojević će i ovaj put biti 'čuvar leđa’ Luke Modrića: 'Ne brinite, Cakir me neće isključiti'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. ožujak 2013. 21:01

Ognjen Vukojević ponovno će biti “čuvar leđa” hrvatskih špilmahera, Luke Modrića prije svih. Pozorno motri što se događa u hrvatskom nogometu i oko njega.

- Pustimo priče o izjavama Zdravka Mamića, stavimo na stranu sve probleme koji nas pritišću, gledajmo pozitivno, stvorimo vedru atmosferu. Neka ovo bude praznik, fešta nogometa - kazao nam je Vukojević na pitanje je li pratio kakva je bila uvertira tjednu utakmice sa Srbijom.

Naravno da je gledao Manchester United i Real, uvjerava nas da se njemu “slučaj Nani” neće dogoditi. Iako je Cakir lak na crvenim kartonima, a Ogijevi startovi nisu uvijek najnježniji.

- Pamtim da je u 30. minuti isključio Balotellija u utakmici Cityja i mog Dynama iz Kijeva u Europskoj ligi. S te strane sjećam ga se po dobrome, nadam se da će mi još jednom donijeti sreću. Znam da ću morati paziti na svaki start, ući u njega s koncentracijom i čuvati se, to vrijedi i za suigrače. Ali moram reći da nikad nisam dobio crveni karton na takav način, za prekršaj takve vrste. Ne brinite, bit će sve OK.

Dugo se stvaraju tenzije, a optimizam je golem.

- Takva smo nacija, uvijek se brzo stvori euforija. No, neće biti pritisak samo na nas, nego i na Srbiju, oni s eventualnim porazom ispadaju iz utrke za Brazil. Naboj na stadionu će biti velik, silno želimo razveseliti naš narod, ali očekujem tešku utakmicu i zato od prve minute moramo biti staloženi, ne smijemo izgorjeti u toj želji.

Je li vam makar i na sekundu palo na pamet 'što ako izgubimo’?

- Nije. U nogometu je sve moguće, međutim ja sam optimist. Samo da mi odigramo kao što smo dosad u kvalifikacijama, i pogotovo protiv Južne Koreje s kojom smo ostvarili visoku pobjedu u zrelom izdanju, neće biti problema.

Siniša Mihajlović nije pozvao Dejana Stankovića, čak niti Miralema Sulejmanija...

- To je jako dobro. Stanković ima iskustvo, lider je, a Sulejmani brzi dribler. Ipak, nemojmo se zavaravati, oni u sastavu imaju vrlo dobrih igrača, to je kvalitetna reprezentacija. Stručni stožer studiozno nam je pripremio sve informacije o njima, imaju vrhunsku obranu, brze Đuričića i Tošića, koji su dvojica najopasnijih, a kao treće moramo se čuvati prekida, prije svega zato što je Kolarov iznimno dobar izvođač.

Srpski igrači kažu “u Zagrebu idemo na pobjedu”, ipak mnogi drže da će igrati zatvoreno. Iako im bod nije dovoljan.

- Siguran sam da će se postaviti defenzivno i čekati priliku iz kontranapada. Naravno da Hrvatska treba biti pametna i strpljiva. Idealan bi bio rani gol, ali kako god bude ne bojim se, mi imamo igrače koji mogu probiti svaku obranu.

Što očekujete od navijača. Kakvu atmosferu?

- Cijela Hrvatska čeka ovu utakmicu, svi koji dođu navijat će svim srcem za Hrvatsku, njihova će pjesma bodriti igrače. Dakako, važno je da to bude u korektnoj atmosferi, trebamo pokazati primjer svima. Uefa je dala upozorenja, mi moramo demonstrirati da je ova zemlja željna nogometne fešte, da smo ponosna nacija, a ne nešto drugo. Neka se poslije utakmice priča o golovima i trijumfu Vatrenih, o Modriću, Mandžukiću, Srni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:24