FRANCUSKI MEDIJI

'Vukojević je odličan, Modrić i Kranjčar ništa posebno, a Hrvati su odlični glumci!'

Očekivali smo više od Modrića, koji je imao svega nekoliko bljeskova. Nije imao utjecaja na igru i izgubio je mnogo više lopti nego inače - pišu u L'Equipeu
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 31. ožujak 2011. 11:04

Osvrt na reakcije francuskih medija počinjemo jedinim francuskim sportskim dnevnikom L'Equipeom, koji je prijateljskom dvoboju Francuske i Hrvatske posvetio naslovnu i tri početne stranice.

L'Equipe se osvrnuo na hrvatske pokušaje iznuđivanja prekršaja i valjanja po terenu: "Hrvatski reprezentativci su često živcirali gledatelje pokazajući svoj glumački talent". Prema L'Equipeu, vratari Vedran Runje i Stipe Pletikosa, branič Josip Šimunić i zadnji vezni Ognjen Vukojević bili su najbolji hrvatski igrači i svima je dao dobru ocjenu 6.

"Očekivali smo više od Modrića, koji je imao svega nekoliko bljeskova. Nije imao utjecaja na igru i izgubio je mnogo više lopti nego inače". Uslijedile su kritike L'Equipea i na račun Nike Kranjčara: "Za Kranjčara kažu da je talentiran, ali i on je poput Modrića razočarao". No, zato su vodeći novinari L'Equipea nahvalili našu neumornu radilicu na sredini terena, Ognjena Vukojevića, koji je dobio dobru ocjenu 6 i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Ugledni radijski komentator Eugene Saccomano bio je oštar u kritici: "Bila je to dosadna utakmica, da čovjek zaspi od dosade. Tek u drugom dijelu ulaskom Riberyja Francuska je počela igrati živahnije jer je on ubrzao ritam.'

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:03