Bruno Konjevic / CROPIX
POVRATNIK U HNL

VUKOJEVIĆ 'Podbacili smo, ovoj momčadi nedostaje hrabrosti i bezobrazluka!'

Gledatelja u HNL-u je malo i trebamo ih čuvati, ali zbog poteza poput ovog na derbiju i njih ćemo izgubiti
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. prosinac 2014. 12:34

U HR nogometu je sve važnije od samog nogometa! Tri dana prije derbija nitko niti da spomene kako u Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka, dvije bez premca najbolje momčadi u Hrvatskoj. Da eventualna pobjeda u dvoboju ‘europljana’ snažno gura Dinamo prema ‘decimi’, odnosno da im Rijeka itekako može pomrsiti račune. Priznaje to i Ognjen Vukojević koji kaže da je još uvijek u šoku od neodigranog derbija u Maksimiru.

Zovu me iz cijele Europe

- Zvali su me suigrači iz reprezentacije, prijatelji iz Ukrajine i Rusije i pitaju što se događa. Što im kazati? Pamtim one proslave prvaka protiv Hajduka, pune stadione i praznik nogometa. Danas? Ovime najviše gubimo mi sportaši i publika. I ovako ih ima malo, ali kako očekivati da će ih biti više nakon ovoga? - pita se Vukojević.

U Dinamo je stigao koncem prijelaznog roka. Najavljen kao pojačanje i lider svlačionice. Nije ispalo baš kako se nadao...

Na proljeće najbolji

- Priznajem da sam očekivao više, ali poklopilo se tu puno stvari. Stigao sam kasno, nisam izborio mjesto u momčadi, formacija 4-3-3 mi ne odgovara. Međutim, ne osjećam se dužan jer nisam igrao puno, a ono što sam proveo na travnjaku mislim da je bilo solidno. Sada slijede pripreme na kojima ću se vrhunski pripremiti i na proljeće biti najbolji igrač Dinama - tvrdi Vukojević.

A kada smo već kod proljeća, Dinamo je i ove sezone vozio po slijepoj ulici. Očekivanja su bila velika, krajnji rezultat razočaravajući.

- Žao mi je što je tako ispalo. Činjenica je da smo podbacili i da treba izvući određene zaključke. Poslije Astre imali smo otvoreni razgovor u svlačionici gdje smo si sve rekli u lice. Preuzeli smo odgovornost na sebe i neka svatko prizna što je bilo dobro a što loše. U svakom slučaju, Dinamo zaslužuje puno više nego smo pružili ove jeseni - samokritičan je Vukojević koji će krenuti tragom Zorana Mamića pa spomenuti psihološku barijeru kao osnovni element koji kreira ‘modru’ sadašnjost.

Dominacija u HNL-u

- Ovoj momčadi nedostaje hrabrosti, kuraže i bezobrazluka. Redovito stižemo pred zid koji ne znamo preskočiti. Problem je izostanak pravog podražaja u HNL-u. Tu smo dominantni. Europa to ne priznaje i svaki krivi korak stigne na naplatu - rezimira bivši reprezentativac.

U subotu u Maksimir stiže europska Rijeka. Jedini pravi konkurent u HNL-u.

- Skidam kapu tom projektu s Kvarnera. Imaju odličnu momčad, vrhunskog trenera i fenomenalnu atmosferu. Nastupom u Europi su pokazali da su zaokružili sjajnu priču i treba ih respektirati. Međutim, unatoč svim svojim manama, mi smo Dinamo. Koliko god bila teška situacija, saznanje da pobjedom rješavamo prvenstvo bit će dovoljan motiv sam po sebi - poruka je iz svlačionice prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 19:46