DANAS PADA ODLUKA

Vukušić: Bit ću prvi strijelac lige; Krstanović: Nema šanse! Ja sam novi prvi topnik HNL-a!

'Zlatna kopačka' lige bit će Krstanović (16 golova) ili Vukušić (14). Četvrti zagrebaš ili drugi hajdukovac? U svakom slučaju daleko od Dinama koji je 10 puta imao golgetera HNL-a
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. svibanj 2011. 13:39

Hajduk je samo jednom u HNL-u imao “zlatnu kopačku”, a Zagrebu je to uspjelo čak tri puta. Ardian Kozniku prvi je i jedini hajdukovac koji se okitio naslovom najboljeg strijelca lige, a to je ostvarenje potpisao u HNL premijeri davne 1992. godine. Mate Baturina (1998), Ivica Olić (2002) i Davor Vugrinec (2010) tri su Zagrebova golgetera prvenstva. Prošle godine Vugrinec je umaknuo Ibričiću za jedan pogodak, ove sezone ponovno je bitka između Hajduka i Zagreba. Trećeg na vidiku nema, “zlatna kopačka” lige bit će Krstanović (16 golova) ili Vukušić (14 golova). Četvrti zagrebaš ili drugi hajdukovac? U svakom slučaju daleko od Dinama koji je 10 puta imao golgetera hrvatskog prvenstva, posljednjeg Mandžukića u ljeto 2009.

Prošle jeseni Vukušić je bio prvi strijelac HNL-a sa 11 pogodaka, a njegova najveća prijetnja Dinamov razigravač Sammir. U proljeće je fjaka uhvatila Brazilca, a Hajduk je upao u krizu. Situaciju je iskoristio Krstanović i dva kola prije kraja ima dva pogotka 'viška’ u odnosu na Vukušića. Je li moguće u dva kola prestići Krstanovića, što bi značilo postići najmanje tri pogotka?

- Možda nije realno s obzirom da sam cijelo proljeće postigao samo tri pogotka, ali u svakom slučaju nije nemoguće. Ronaldo je postigao sedam pogodaka u dva susreta, pa što onda ne bih i ja mogao tri. Krstanović je u velikoj prednosti, ali treba vjerovati. Kao što svi vjerujemo da će se naša momčad podići, tako moram vjerovati i da ću prestići Krstanovića - kazao je Vukušić.

Sva obećanja Ivan Krstanović je ove sezone ispunio. Od prvog kola neumorno poentira i donosi Zagrebu bodove, prvi je strijelac lige ispred Vukušića.

- Cijenim Vukušića, živ je i brz igrač, spretan strijelac, ali večeras odnosimo pobjedu i ja i Zagreb. Nikad nisam bio u ovakvoj formi, nikad ovako mirni realizator, pomogao je i Vugrinčev pritisak prošle godine, on je uvijek davao savjete i tražio perfekciju - kaže Krstanović, koji je u zadnje vrijeme zamrzio mobitel.

- Zovu sa svih strana i nude mi se za menadžera. Prije nije bilo nikoga osim moje rodbine. Lako je sada prodavati kada sam najbolji strijelac lige.

I hoće li doći do transfera, cijena stoji na milijun eura?

- Predsjednik je obećao da idem. Tko mu donese pravu ponudu imat će me. Ne bih u Kinu i na istok, najradije bih na zapad. Salzburg i Hearts su najkonkretniji, Njemačka mi je jako primamljiva. Možda nije kasno ni za Hajduk ili Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 16:42