Duje Klarić / Cropix
VUČEVIĆ GA IZNENADIO

Vukušić: Nisam očekivao da ću postati kapetan, od Vejića ću potražiti pokoji savjet

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. siječanj 2011. 12:38

Sa 19 godina i sedam mjeseci postao je Ante Vukušić najmlađi kapetan Hajduka u HNL-u. U petak kasno navečer trener Vučević pozvao je Vukušića na razgovor i priopćio mu odluku stručnog stožera.

- Ostao sam bez riječi, iznenadio sam se tom odlukom. Zaista nisam očekivao da ću postati kapetan, ali jasno je da sam odmah prihvatio tu čast i obvezu. Svi suigrači su mi čestitali, Subašić prvi - ispričao je Vukušić prve dojmove nakon što je stavio kapetansku vrpcu.

Kako je Vukušić došao do uloge kapetana, lako je objasniti. Andrić se ozlijedio i nije s momčadi u Turskoj , Ibričić je napustio Hajduk, a trener Vučević želio je izabrati potpuno novog kapetana.

- Dobio sam podršku Vejića i J. Buljata koji su prije bili kapetani. Od Vejića ću tražiti i poneki savjet. Kako se odnositi prema suparnicima i sucima kada imaš kapetansku vrpcu na ruci.

Premijernu utakmicu u ulozi kapetana upisao je Vukušić jučer protiv bečke Austrije. Pamtit će taj klub cijelu karijeru, jer osim što je prvi put nastupio u ulozi kapetana, prije godinu dana Austriji je zabio dva pogotka i najavio ozbiljnu kandidaturu za ulazak u startnu postavu.

- U godinu dana potpuno se promijenila moja karijera. U siječnju 2010. na pripremama u Španjolskoj nisam imao dres prvotimca. Trener Reja prednost je po završetku priprema u Marbelli pružio Ibričiću i Ahmadu, dok je ostale stavio u kategoriju igrača koji će se boriti za mjesto u momčadi. Godinu dana poslije prvi sam strijelac HNL-a i kapetan Hajduka. Karijera mi je zaista krenula uzlaznom putanjom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 21:30