Joško Ponoš / Cropix
'TREBAM JOŠ PET GOLOVA'

Vukušić: Želim na Euro! Ako Bilić bude vodio dva-tri mlađa igrača, možda se sjeti i mene

U glavi mi je HNL, a ne ples milijuna nekog novog angažmana. Bit ću još mirniji kada pitanja o transferima prestanu, kada završi prijelazni rok na istoku Europe
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. veljača 2012. 18:00

Kakav ćemo Hajduk gledati na proljeće? - generalno je pitanja nakon priprema u Turskoj. Nakon pripremnih utakmica u Turskoj teško je procijeniti, a najbolji Hajdukov napadač Ante Vukušić je uvjeren kako u splitskoj momčadi postoji još prostora za napredak.

- Činjenica je da se još trebamo uigrati, ali isto tako je jasno da smo zdravi i tjelesno pripremljeni. Prva utakmica s Istrom pokazat će nam kako smo radili. Možda je bolje da smo na startu pred svojim navijačima, nego na teškom gostovanju u Rijeci. Ali ako se želi visoki plasman, treba pobjeđivati u seriji, bez obzira gdje se i s kim igra.

Prijelazni rok je zaključen za Antu Vukušića ove zime?

- Za mene je zaključen, a ne znam ako moja agencija ili predsjednik Maleš imaju neku ponudu pa me nisu obavijestili. To je nešto o čemu ja ništa ne znam. S obje noge sam čvrsto na zemlji, koncentriran samo na Hajduk.

Smatrate li da možete doći do reprezentacije i izboriti odlazak na EP u Poljsku/Ukrajinu?

- Uvijek izbornici vode dva-tri mlađa igrača, a moj je cilj ovoga proljeća prebaciti brojku od 10 pogodaka. Treba mi još pet i vjerujem da bih time mogao do šireg popisa za EP. Time bih ostvario svoj veliki san. Znam da je Anas prije četiri godine išao u Austriju kao mladi igrač Rijeke. Istina je, o reprezentaciji razmišljam, ali o transferu ne. U glavi mi je HNL, a ne ples milijuna nekog novog angažmana. Bit ću još mirniji kada pitanja o transferima prestanu, kada završi prijelazni rok na istoku Europe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 18:00