Damjan Tadić / CROPIX
AKCIJA NA CVJETNOM

'Za naš Dinamo' u ofenzivi - pokrenuta peticija protiv Zdravka Mamića!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 24. svibanj 2014. 18:47

Četiri velikana maksimirskog kluba ( Dario Šimić, Silvio Marić, Igor Bišćan i Tomo Šokota), udružena u inicijativu "Za naš Dinamo" jutors su na zagrebačkom Cvjetnom trgu pokrenuli peticiju kojom "žele vratiti dušu voljenom klubu". Bivši kapetani Dinama iskoristili su gužvu na subotnjoj "zagrebačkoj špici", te već prvoga dana prikupili sasvim pristojan broj potpisa brojnih navijača koji su se neprestano (od 10.30 do 13 sati) slikali sa svojim idolima. Na Cvjetnom trgu bilo je bilo desetak raznih štandova, no daleko najveća gužva bila je baš na onom pred kojim je stajala ova četvorka. Potpisivali su se svi, stari i mladi, žene i djeca, čak se na Cvjetnom trgu pojavilo i nekoliko stranaca.

Zagrebačka četvorka, koja se otvoreno protivi današnjoj situaciji u Dinamu , pozvala je sve kojima je maksimirski klub u srcu da potpišu peticiju "Potpiši za Dinamo", čiji je konačan cilj povratak publike na Maksimir. Peticija će se do daljnjega potpisivati na brojnim zagrebačkim lokacijama (Trg bana Jelačića, Cvjetni trg, Trg kralja Tomislava, Dolac, trešnjevački i jarunski plac...), a idućih tjedana akcija će se proširiti i na ostale hrvatske gradove. Također, navijači Dinama iz inozemstva ili ostalih hrvatskih gradova svoj glas mogu dati i na internetskoj stranici (zanasdinamo.com.hr).

- Svi smo mi kao klinci imali jedan san. Potpisati za Dinamo i igrati u Maksimiru pred punim tribinama. Nama se taj san ostvario, a i drugima se sada može ostvariti ako potpišete ovu peticiju. Hvala vam na velikom odazivu, imamo podršku naših navijača sa svih strana, a potpisom ove peticije Dinamo će biti korak bliže promjeni koju svi želimo - kazao je Dario Šimić na predstavljanju peticije "Potpiši za Dinamo", te riječ prepustio Igoru Bišćanu...

- Dinamo se mora vratiti onima kojima pripada, svojim navijačima. Svaki novi potpis označava mali korak prema povratku duše našem klubu. Potpišite i recite da vam nije svejedno i da ponovo želite navijače na Maksimiru. Neprestano nam se javljaju ljudi iz drugih krajeva Hrvatske, a mi ćemo se potruditi da svi dobiju mogućnost priključiti se ovoj peticiji. Oni neće trebati dolaziti u Zagreb, već će se ovoj akciji moći priključiti i putem interneta - poručio je Igor Bišćan.

Zagrebačka četvorka imala je prilično buran dan, inicijativa "Za naš Dinamo" svakim danom poprima sve veće razmjere. Tijekom jučerašnjeg dana, osim pojavljivanja na Cvjetnom trgu, ova je četvorka posjetila Špansko, gdje se snimao navijački spot za pjesmu Hrvatski sine, u Velikoj Gorici su se družili s navijačima, te tamo posjetili i Street Race.

Cilj peticije je jasan, prikupiti što više potpisa (neslužbeno se računa oko 100 tisuća potpisa) s kojima bi predstavnici inicijative "Za naš Dinamo" pokucali na vrata gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ili čak predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, te uime svih potpisnika otvoreno zatražili promjene u Dinamu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:44