Srdjan Vrancic / CROPIX
VATRENA RAČUNICA

Za naslov bi igrači i stožer podijelili 7.5 milijuna eura, a za tri poraza 3,2 milijuna!

Kad bi se doista 1. srpnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu vijorile kockaste zastave, 23 Vatrena zaradili bi i podijelili premiju od 7,5 milijuna eura
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. svibanj 2012. 12:31

Bilić i pojedini igrači izabrali su najugodniju melodiju za navijačke uši, odbacili su Coubertinov pristup “važno je sudjelovati”, rijetko ističu da je sam plasman velika stvar, oni govore o pobjedama, visokim plasmanima, čak i naslovu prvaka Europe.

Kad bi se doista 1. srpnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu vijorile kockaste zastave, 23 Vatrena zaradili bi i podijelili premiju od 7,5 milijuna eura. Svi jednako, ili najboljima najviše, odlučili bi sami. Stručni stožer inkasirao bi 1,9 milijuna eura, računajući od najveće svote za izbornika do najmanje, ali sigurno ne tek simbolične, za oružare i ostalu logistiku. HNS je prihvatio shemu da 60 posto ukupne nagrade Uefe ide Kući nogometa, a 40 posto reprezentaciji. Oni pak novac dijele u omjeru 80:20 u korist igrača.

Fond je povećan u odnosu na 2008. sa 184 na 196 milijuna eura. Prvak u idealnom scenariju može zgrabiti 23,5, ukoliko dobije sve tri utakmice u skupini. Sudionici su već osigurali 8 milijuna, pobjeda u skupini donosi dodatni milijun, a neodlučeno pola te svote. Tko se dočepa četvrtfinala ima još 2, a kao novost milijun dobiva i treći u skupini. Polufinale nosi 3 milijuna, poraz u finalu 4,5, a pobjeda u završnom ogledu 7,5 milijuna eura.

Ako Vatreni izgube sve tri utakmice u Poljskoj, razdijelit će 3,2 milijuna eura (igrači, treneri i ostali...). Na ime uspjeha u kvalifikacijama.

Nikad toliko novca nije bila na Europskom prvenstvu. Marljivi neimari Platinijevih ureda prikupili su 1,3 milijarde eura, od toga 62 posto prodajom medijskih prava, 22 posto od sponzora i suvenira, tek 9 posto od ulaznica... Uefa je napravila HatTrick program, u njega će biti usmjeren dio utrška, te će do 2016. on biti proslijeđen na adrese 53 državna saveza za razvojne projekte. HNS će tako, kao i ostali, uzeti još 9,4 milijuna eura.

Hoće li konačno biti za izgradnju kampa?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 15:01