ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
SJAJAN STRIJELAC

Zabio 109. pogodak na Maksimiru i poručio: ‘Možda 1 % igrača ne bi napravilo što sam ja napravio‘

‘Poznat sam po tome da uvijek idem do kraja, da pratim akcije. Uvijek sam bio uporan‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. srpanj 2021. 15:26

Kad ti netko pruži tako lijepi poklon, bila bi prava šteta ne iskoristiti ga. Dominik Livaković darivao je goste iz Koprivnice rijetko viđenim potezom, što je u pogodak uza vodstvo pretvorio najiskusniji napadač HNL-a. Ivan Krstanović ni s 38 godina na leđima ne namjerava stati, taj vječiti mladić zabio je prvi gol u novoj sezoni hrvatskog prvenstva.

- Poznat sam po tome da uvijek idem do kraja, da pratim akcije. Uvijek sam bio uporan u tom smislu, tako je bilo i kad sam igrao u Dinamu. Možda 1 % igrača ne bi napravilo što sam ja napravio protiv Dynama iz Kijeva kad smo igrali Ligu prvaka, išao sam tada do kraja iako je vratar već praktički imao loptu... No, takav sam, ne odustajem. Hvala Bogu, došla mi je ta lopta u petak, i postigao sam taj pogodak – rekao je Krstanović.

Kako komentira pogrešku prvog vratara Dinama i Vatrenih?
- Livaković je sigurno među najboljim hrvatskim vratarima. Međutim, vjerojatno se morala dogoditi i takva pogreška. Poznajem ga, fenomenalan je dečko, u Europi može braniti u dosta klubova. Drago mi je zbog mene, žao zbog njega, ali mora se nekad dogoditi da i on kiksa. Bio je na visokoj razini svaku utakmicu, držao je Dinamo i u Europi. No, i pogreške su sastavni dio igre...

Za Slaven je ovo baš lijep početak, pobjeda koju je malo tko očekivao, ostvarena s pomlađenom momčadi. I dok je trener Dean Klafurić u prvi plan gurnuo igrače, Krstanović ističe upravo Klafurića.
- Vidi se trenerova ruka! Pozitivno sam iznenađen s trenerom Klafurićem, to je nešto nevjerojatno. Treniralo me dosta dobrih trenera u karijeri, ali on je sigurno jedan od boljih koji su me trenirali. Na stranu ćemo staviti ovu utakmicu, možda se možemo boriti i za opstanak u ligi, ali u ovih mjesec dana koliko je s nama stvarno se vidi njegov rad. Detaljno nam je pokazao kako će Dinamo igrati i što nas sve očekuje, svaki detalj je pogodio, sve je bilo onako kako je rekao i analizirao. I on i njegovi pomoćnici fenomenalno su pripremili ovu utakmicu, i stvarno sam pozitivno iznenađen njegovim znanjem, ali i ljudskim osobinama. Dosta dugo nisam sreo ovako dobrog trenera i dobrog čovjeka.

Krstanović je u petak postigao svoj 109. pogodak u Prvoj HNL, 28. u 73. nastupu za Farmaceute. Bio mu je ovo tek treći gol protiv Dinama u karijeri, drugi za Slaven, dok je prvog zabio u dresu Lokomotive. Koliko želi zabiti ove sezone, postoji li neka brojka koju želi ostvariti?
- Ne opterećujem se s tim golovima, samo znam da ću dati sve od sebe na terenu. No, gladan sam i željan golova, i želim zabiti svaku utakmicu. Kad si opterećen golom, teško ćeš ga zabiti. Ja znam da ću dati dvista posto od sebe, i Bog će me nagraditi. Što se tiče mene i moje igre u Maksimiru, svjestan sam da nisam odigrao niti 50 posto onoga što mogu pružiti. Znam da mogu puno bolje, ali nagrađen sam za trud i rad. U samoj igri može to biti još puno bolje. No, treba pohvaliti sve dečke koji su odradili jako dobar posao, odigrali su stvarno fenomenalnu utakmicu – zaključio je Ivan Krstanović.

Petorica iz Slavenove škole u prvih 11

U proljetnom dijelu sezone Slaven Belupo je u prvoj momčadi imao tek dvojicu igrača iz vlastite Škole nogometa, Luku Liklina i Brunu Bogojevića. Nakon velikih kadrovskih promjena koprivnička je ekipa značajno pomlađena, a u početnoj postavi protiv Dinama bila su čak petorica igrača iz Slavenove škole; Bogojević, Matko Zirdum, Marin Laušić, Mihael Mlinarić i Lovro Zvonarek, kasnije je u igru ušao i šesti, Arijan Brković.
- Dečki su stvarno veliki potencijali i talenti. Mislim da nikome nije lako igrati protiv Dinama u Maksimiru, obično se svi tamo prepadnu. Međutim, dečki su pokazali da su zaslužili nositi Slavenov dres i vjerujem da će u budućnosti napraviti dobre karijere – rekao je Krstanović, koji bi po godinama mnogima od tih mladića mogao biti i otac. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:10