CROPIX
DRUGI PUTA U SEZONI

ZABIO NA DESETU OBLJETNICU SMRTI MAJSTORA ŠKARICA Petković ostao skroman: 'Imponira mi što me uopće netko spominje u tom kontekstu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. prosinac 2018. 20:28

Proslava s navijačima, pa pjesma u svlačionici, osmijesi na licima... Dinamovi nogometaši doista uživaju u igrama i pobjedama. Ovoga puta iz lože su ih od klupskih dužnosnika gledali tek predsjednik Mirko Barišić sa suprugom, član Uprave Krešimir Antolić, Marko Vukelić predstavljao je sportski sektor, bio je tu i Miljenko Sakoman, direktor stadiona. Zaslužuje ova momčad brojniju podršku čelništva i Uprave, igre koje pruža Dinamo anuliraju hladnoću, koja je dobro napala Zaprešić pred kraj utakmice.

A oni koji su bili u Zaprešiću imat će po čemu pamtiti dvoboj, još jedne Petkovićeve škarice uzele su šou svemu ostalome. I to baš na desetu godišnjicu smrti velikana Dražana Jerkovića, koji je, između ostaloga, bio poznat upravo po škaricama. Izišao je Petković iz svlačionice spreman i na to pitanje.

- Znam tko je Dražan Jerković, naravno, znam i da je danas (nedjelja, op. a.) 10 godina od njegove smrti. Davno prije no što sam ja uopće rođen on je bio najbolji strijelac SP-a, imponira mi što me uopće netko spominje u tom kontekstu. Ali svjestan sam da trebam ostati čvrsto na zemlji i još puno, puno raditi da mogu uopće stati u istu rečenicu s takvim velikanom - rekao je nakon utakmice Petković opisujući svoje druge škarice ove sezone.

- Opet mi je dobro sjela, ali bila je to odlična akcija Šituma i Stojanovića po desnoj strani. Nije bilo teško pogoditi kao one prošle škarice, ali zadovoljan sam. Odigrao sam dobru utakmicu, dao svoj doprinos golom i asistencijom, odradio sam dobro još neke stvari. Samo da tako nastavim i statistika će, sigurno, biti i bolja. Ostvarili smo ovdje cilj, uzeli tri boda, sad idemo po još dvije pobjede, završiti sezonu u istom stilu kako smo i dosad igrali.

Eto, trener Bjelica najavio ga je kao budućeg reprezentativca.

- Svjestan sam da još neke stvari moram popraviti, neke kretnje, pa i statistiku, trebam više pucati na gol. Radim na svemu tome, trener i stožer puno mi pomažu, osjećam da napredujem. Kažem, samo moram nastaviti raditi kao i dosad.

Ivan Šunjić možda bi bio igrač utakmice da Petković nije zabio takav gol, izborio je oba žuta Čelikovića, odradio sjajan posao.

- Od prve smo minute igrali kako smo se dogovorili, nakon drugog žutog bilo je samo pitanje kad ćemo zabiti drugi. Nije bitno tko je igrač utakmice, važno je da smo pobijedili. Sad idemo završiti posao, još dvije pobjede, pred punim Maksimirom, veselimo se tim utakmicama - kazao je Šunjić.

Igor Postonjski, s druge strane, bio je realan.

- Dinamo je dominirao od početka, mi smo stajali u čvrstom bloku, primili malo nesretan pogodak. Imali smo šansu preko Raka, pa iz prekida, no nakon isključenja više nismo mogli parirati. Teško je išlo i 11 na 11, a kako ne bi s igračem manje... Dinamo je zasluženo pobijedio.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 10:22