Luka Gerlanc / CROPIX
PRVA HNL

Zadar bolji od Lokomotive

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. ožujak 2013. 18:34

U Stanovima " zlatni gol" Šime Gržana , donio je Zadru tri kao od brda odvaljena boda, protiv Lokomotive koja ne skriva europske ambicije, međutim, bili su nevidljivi.

Dobro je što brojne prigode koju je nanizala zadarska momčad na koncu nisu bile zatomljene nekim zalutalim gostujućim metkom, jer upravo " lokosi" spadaju u klubove sa devet života!

Nisu se pravo igrači ni rasporedili na travnjaku, a domaći su stigli do dvostruke prigode, najprije je iz blizine pucao Gržan, međutim, Picak je uspio odbiti loptu koja je stigla do Vasilja , ali je bio zamalo neprecizan. Novo uzbuđenje priredio je Jerbić , ali je lopta upućena prema vratima Lokomotive imala dva "spasitelja" , Barbarića i Picaka! Nastavili su Zadrani pritiskati, izvrsnu loptu "podvalio" je Luka Begonja, sve je pratio Gržan i precizno pogodio desni kut gostujuće mreže.

Nikako se Zagrepčani nisu uspijevali izvući iz svoga polja, otuda novi pljesak za Begonju koji je s 20-ak metara pogodio blizu lijeve vratnice! Iza toga Gržan je pravodobno uposlio Pericu koji je lakoćom pretrčao suparničku obranu i tako se našao oči u oči s Picakom koji se još jednom iskazao! Ista slika i u nastavku, navalio je Zadar, odnosno Perica je dobro pronašao Gržana ,ali je loptu na putu u mrežu opet zaustavio Picak! To kao da je gostima ponudilo krila pa su odlučnije krenuli prema zadarskim vratima, ali bez opasnije prigode. Tomislav Ivković je sve karte stavio u napad, do 60. minute napravio je sve tri zamjene.

Uz to Zadar je tri minute kasnije ostao s igračem manje jer je Bilaver zaradio drugi žuti karton! Počela je Lokomotiva sve značajnije jurišati ka golu Zadra, ali su svaki put bili na vrijeme zaustavljeni. Sve je pak začudio sudac Pejin koji je rastegao utakmicu četiri minute iz samo njemu poznatih razloga. Srećom na isteku nadoknade vremena lopta koju je prema domaćoj mreži uputio Ante Puljić nije pogodila cilj!

Ferdo Milin, trener Zadra:

- Ponosan sam na svoje " monstrume" ( odgovor na slokoviti opis Tomislava Ivkovića op.p).Odigrati onako briljantno prvo poluvrjeme odavno nisam vidio u Zadru. Na poluvremenu sam u

svlačionici samo rekao Bravo". Kasnije onako igrati kad ostaneš s igračem manje nije baš jednostavno, ostali smo s četri igrača u liniji, odlučio se na rizik, odnosno tražio

da igramo bez libera pa što bude bude. Neka se moj kolega Ivković ne naljuti ,ali nam Lokomotiva nije napravila šansu.

Josip Baljo, direktor Zadra:

- Želja mi je da naša ekipa ovako uđe sa ovakvim pristupom u svaku utakmicu, ne bih previše komentirao suđenje ,ali nisam zadovoljan, što prvi put izjavljujem. Čestitke svim mom lcima,

ako ovako nastavimo onda neće biti zime za Zadar.

Zadar - Lokomotiva 1 : 0 ( 1 : 0 )



ZADAR - Stadion " Stanovi". Gledatelja: 800 Zadar - Lokomotiva 1 : 0 ( 1 : 0 ). Sudac: Tihomir Pejin ( Donji Miholjac) 5.

Strijelci: 1:0 Gržan ( 25)

Crveni karton: Josip Bilaver ( drugi žuti u 63.min )

Igrač utakmice: Luka Begonja ( Zadar).

ZADAR: Gluić (- ), Sarić( 6,5), Buljat (6,5 ), Ljubović (6,5 ), Bilaver (6,5 ), Banović (6,5 ), Jerbić ( 6), Begonja (7 ), Vasilj (6,5 )( od 83. Surać- ), Gržan ( 6,5)( od 66. Šimurina 6 ), Perica (6,5 )( od 71. Ivančić 6 ).

LOKOMOTIVA: Picak (6,5 ),Puljić ( 5),Barbarić ( 5)( od 55. Pjaca 5 ) , Mesarić (5 ), Bručić (5 ), Maleš (5 ), Boras ( 5), Trebotić ( 5 )(od 46. Martinac5 ), Antolić ( 5 ), , Pavičić ( 5)( od 60. Chago 5), Kramarić ( 5 ).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:29