Vlado Kos / CROPIX
HRVATSKI KUP

Zadar rutinski protiv Cibalije

Zadrani su pobjedom od 2:0 protiv Cibalije proslavili prolazak među osam najboljih momčadi u Kupu Hrvatske
Piše: HinaObjavljeno: 30. listopad 2013. 18:34

Zadrani su pokraj Bosuta proslavili prolazak među osam najboljih momčadi u Kupu Hrvatske i zadovoljno se mogu vratiti kući te pripremati za važan prvenstveni ogled s Hrvatskim dragovoljcem.

- U konačnici ispala je ovo jedna rutinska pobjeda, razlika u kvaliteti bila je vidljiva tako da nije bilo razloga za brigu oko ishoda. Jedino što zamjeram jest naše opuštanje nakon uvjerljivog vodstva, pa su domaćini stvorili neke prigode preko kojih su mogli u neku ruku utakmicu odvesti i nešto nemirnije vode - kazao je nakon susreta u Vinkovcima Josip Bajlo, direktor NK Zadar.

Inače, posve izjednačena igra na otvaranju utakmice kada se nisu mogle zabilježiti imalo ozbiljnije prigode, a onda je Zadar nakon jedne dobre akcije poveo. Loptu je u srcu šesnaesterca primio Luka Begonja, napravio “lažnjak” i precizno pogodio mrežu Tomislava Vranjića. Nedugo nakon što je započelo drugo poluvrijeme, domaći vratar nije najbolje procijenio gdje će pasti ubačena lopta, međutim, znao ju je na prvoj vratnici prihvatiti Josip Tadić i “zakucati” u same rašlje! dž

Istra 1961 je u Kranjčevićevoj ulici svladala Zagreb sa 4-3 boljim izvođenjem 11-eraca nakon što u 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Kasnije danas još igraju Međimurje - Osijek i Slaven Belupo - Lučko.

Ždrijeb parova četvrtfinala održati će se 5. studenoga s početkom u 12 sati. Prema kalendaru natjecanja, prve utakmice četvrtfinala igrat će se 27. studenoga, a uzvrati 4. prosinca. Dinamo i Rijeka u terminu prvih utakmica igraju susrete Europske lige, pa će oni će prve utakmice igrati 4. prosinca, a uzvrate prema rezervnim terminima koje će odrediti Povjerenstvo za natjecanje.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Cibalia - Zadar 0-2

Novigrad - Inter 0-2

Zagreb - Istra 1961 3-4 - 11-erci

Podravina - Rijeka 1-3

Vinogradar - Hajduk 1-3 - produžeci

Zagora - Dinamo 0-5

Međimurje - Osijek 0-2 produžeci

Slaven Belupo - Lučko 5-4





Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 05:12